Georgiens Eurovision-bidrag 2015

2015-01-15 (torsdag)
Georgien I går, onsdagen den 14:e januari, valde Georgien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom en nationell final på 40 minuter som föregåtts av en två veckor lång SMS-röstningsperiod.

Små snuttar av de fem tävlingsbidragen spelades upp och programledaren pratade lite med var och en av artisterna innan de fem internationella jurymedlemmarna* gav sina röster, tittarrösterna meddelades och vinnaren utropades. Ni hittar resultatlistan samt länkar till låtarnas inför-video-klipp här nedan.

*Juryn bestod av följande personer: Emmelie de Forest, Eugen Eliu, Marco Brey, Thomas G:son och Ralf Reinink.

Lyssna på Georgiens bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Warrior“, Nina Sublatti (framträdande)

Resultatet av Georgiens nationella final, 14:e januari:
Placering, Bidrag, Artist: Juryröster Tittarröster Poäng
1. Warrior“, Nina Sublatti 5+3+5+5+3= 21 p. 38,1% 92 p.
2. Run Away“, Niutone 1+4+4+2+2= 13 p. 31,9% 67 p.
3. One And Only“, Misha Sulukhia 2+5+3+4+5= 19 p. 10% 51 p.
4. If Someone“, Eter Beriashvili 4+2+2+3+4= 15 p. 14% 48 p.
5. We Are Freeee“, Edvard Meison 3+1+1+1+1= 7 p. 5,9% 21 p.
(Källor: 1tv.ge och wikipedia)

Schlagerpinglan: Med tanke på att både juryn och tittarna hade samma favorit så kan man väl påstå att “rätt låt vann”, även om jag personligen har svårt att se hur låten ska lyckas få någon bättre placering i Wien. Men men… man vet aldrig, med lite finjusteringar och ett wow-framträdande så kan vad som helst hända.

Min personliga favorit, “If Someone“, var som väntat aldrig med i matchen utan juryn hade “One And Only“ som andrahandsfavorit medan tittarna föredrog “Run Away“. Mitt andrahandsval var just “Warrior” – så jag är likväl ganska nöjd med slutresultatet. Nu är det bara att se hur långt det räcker.

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Georgien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Georgiens Eurovision-bidrag 2015”

  1. Micke

    Var detta årets mest självklara val hittills? Tycker jag definitivt. Så då tycker jag Warrior är ett kanonbidrag då? Använder mig av samma ord igen, nej det tycker jag definitivt inte men med tanke på motståndet så var det spel mot öppet mål.

    Två av låtarna skulle jag definitivt ha som topp fem av alla bidragen hittills i år men det är topp fem på bottenlistan. “we are free” vet jag inte om det är en låt eller ett läte. “run away” vet jag inte om det är en rytm eller spasmer. Nej absolut inte min smak. “one and only” är tämligen tråkig som jag ser det medan “if someone” åtminstone är ett gott hantverk om än utan något som talar till mig. Nej “warrior” stod i särklass om än inget kanonbidrag men helt ok.

  2. Daniel

    warrior var min favorit direkt, kul att den vann 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se