Danmark Danmark kommer som vanligt att använda sig utav den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix” för att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 men som det redan meddelats så är en del förändringar att väntas.

Förutom att TV-bolaget DR kommer att släppa fullversionerna av de 10 bidragen den 26:e januari, inför finalen den 7:e februari, så meddelas det nu att de även kommer att återinföra de regionala jurygrupperna, som senast användes 2008, i stället för den expertjury de haft sittandes i arenan de senaste åren.

Tittarnas röster kommer att presenteras som en nationell röst och stå för 50% av resultatet medan de fem jurygrupperna, som är utspridda över landet, står för de resterande 50%.

De fem regionala jurygrupperna i DMGP 2015:
Region Hovedstaden delar ut sina röster från Pumpehuset i Köpenhamn
Region Midtjylland delar ut sina röster från Gbar i Århus
Region Nordjylland delar ut sina röster från Gigantium i Ålborg (där DMGP 2015 hålls)
Region Sjælland delar ut sina röster från nattklubben Glød i Næstved
Region Syddanmark delar ut sina röster från Hotell Torvehallerne i Vejle
(Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: Att länderna väljer att dela upp antingen jury- eller telerösterna efter region när de presenteras tycker jag är en rolig liten knorr på omröstningen och ger lite mer av en ESC-känsla. Det är ju inte enbart slutvinnaren man är ute efter utan om det funnits olika favoriter i olika regioner så är det ganska intressant att få reda på det.

Den 7:e februari är det dags för den danska finalen och då får vi se om de lyckas enas om en självklar vinnare eller om deras högpoängarna kommer att sprättas åt alla håll. För deras ESC-chansers skull hoppas jag på det förstnämnda, även om själva DMGP-omröstningen blir mer spännande på andra sättet. 😉

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Danmark i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se