Inför dagens ESC-shower

2015-01-17 (lördag)

Schlagerpinglan: I dag, lördagen den 17:e januari, kommer Litauen att fortsätta sin nationella uttagning “Eurovizijos 2015″ genom att sända den andra utslagningsshowen. Dessförinnan ska Moldavien välja ut sina 24 semifinalister till “O Melodie Pentru Europa“.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen vad gäller tid och länkar till webbsändningar. Vill ni veta ytterligare lite mer om uttagningarna är det bara att, som vanligt, klicka på flaggorna.


Lördagen den 17:e januari

Moldavien Moldavien: “O Melodie Pentru Europa”, Audition:
Tid: kl. 11:00 CET
Plats: trm.md
Förutsättningar: En jury väljer ut 24 semifinalister från 50 hoppfulla bidrag.
Mer info / lyssna på bidragen: Lyssna på de 50 utvalda bidragen

Litauen Litauen: “Eurovizijos 2015″, Show 3:
Tid: kl. 20:00 CET
Plats: lrt.lt och/eller lrt.lt
Förutsättningar: 11 artister framför vars en av ESC-2015-kandidatslåtarna innan jury och tittare röstar och två artister får lämna uttagningen.
Mer info / Se artisterna / Lyssna på låtarna: Schemat för Eurovizijos 2015Show 1-resultat & framträdandenShow 2-resultat & framträdandenLyssna på låtarna

Schlagerpinglan: Jag var tveksam till om TRM skulle sända Moldaviens maratonaudition, med 50 bidrag, men det verkar som att de trots allt gör det så det är bara att tacka och ta emot. 😀 Själv kommer jag nog att kasta ett getöga på sändingen lite då och då under dagen, i väntan på Litauens kvälls-uttagning.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför dagens ESC-shower”

 1. Micke

  Måste vara lättaste uttagningen någonsin. Jag pratar om Moldaviens bantning från 50 till 24 bidrag. Det i mina ögon bästa bidraget som kommit fram överhuvudtaget hittills i år från alla länder som släppt bidrag ska givetvis inte ha minsta problem att ta sig vidare. Pratar om Stela Boţan, “Save me“. Är den inte bland de 24 så börjar jag hur det står till med folk i Moldavien.

  Vad det gäller Litauen är det inte lika lätt. Har inte hittat nåt som direkt tilltalar mig. Ska jag välja några så blir det de tre inledande bidragen ““Say You Love Me“, “Skestu“ och “Take my love”. Ska jan nämna några jag inte vill se vidare blir det “This time” och “Dangerous”.

  Sex finalklara länder hittills. Nederländerna med ett bra bidrag, Makedonien med ett dåligt och de övriga fyra med helt ok bidrag.

 2. Hannes

  @Micke Håller med dig om det mesta, gillar också “Save me” och är en av mina favoriter i Moldaviens uttagning (De andra är Sunstroke Projects “Day After Day”).

  I Litauen vet jag redan att “Skestu” är min favorit låt, men det är väldigt svårt att säga vilken artist som jag gillar mest. :L

  Det värkar som att just nu många har Maltas låt som sin favorit, men tyckte inte alls att det lät så bra live som alla säger att det gör, tycker att Georgiens “Warrior” är bättre.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se