ESC2015 TV-bolaget ORF har nu presenterat de första bilderna på hur scenen kommer att se ut då Eurovision Song Contest 2015 avgörs i Wiener Stadthalle (Wien, Österrike) den 19:e, 21:a och 23:e maj, se länk nedan.

Scenen är formad som ett öga som ska representera den bro (som även återfinns i årets slogan “Building Bridges“) som sträcker sig från dåtid till nutid till framtid och står för en ömsesidig respekt mellan kulturer, länder och människor.

Presentation av scenen för Eurovision Song Contest 2015:
First photos: Stage of Eurovision 2015” (eurovision.tv – 2015-01-20)

Några korta fakta om Eurovision-scenen 2015:
Scenen består av 1288 enskilda LED-pelare.
I bakgrunden finns en 22 x 8,5 meter bred LED-vägg.
Även scengolv, som är 11 meter i diameter, kan visa ljuseffekter.
Sammanlagt så är scenen 44 meter bred, 14,3 meter hög och upp till 22 meter djup.
Florian Wieder, Al Gurdon och Kurt Pongratz heter de som designat scenen.
(Källor: eurovision.tv och eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Det är alltid lika svårt att veta hur scenen kommer att fungera i TV-sändningen när man bara har några få bilder att gå efter… men det första intrycket denna scen gör på mig är oerhört positivt. 😀 Eftersom det är ett jubileumsår (60:e ESC-årgången) så hade man ju förväntat sig något extra, och det tycker jag nog att man kan kalla detta. Sedan om det fungerar eller ej lär tiden utvisa. Så långt allt väl i alla fall. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2015: Se de första bilderna på scenen”

 1. Hannes

  Wow! Kanske lite tidigt att säga men det ser ut som att 2015 kommer bli ett väldigt bra år. Scenen ser ju skit snygg ut! 😀 I alla fall på bild.

 2. Max

  Lite tidigt att göra en större analys av scenen men de första bilderna imponerade verkligen inte. Även fast jag tror alla LED-lampor kommer att skapa en cool effekt, så hade jag hoppats på något mer kreativt och storslaget likt förra årets magnifika scen! 🙂

 3. Johan

  Förra årets scen och Moskvas 2009 är en klass för sig, men jag gillar aspekten av att de försöker kombinera element från de äldre scenerna och dagens moderna teknik. Kanske lite stilren om jag ska vara kritisk så här pass tidigt.

  Ska bli kul att se hur det hela slutar! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se