Frankrikes Eurovision-bidrag 2015

2015-01-23 (fredag)
Frankrike I dag, fredagen den 23:e januari, avslöjade TV-bolaget France 2 sitt internval inför Eurovision Song Contest 2015 och det stod klart att det blir sångerskan Lisa Angell som kommer att få representera Frankrike i Wien med låten “N’oubliez pas” av Robert Goldman. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“N’oubliez pas“, Lisa Angell studioversiontext
(text & musik: Robert Goldman)

Uppdaterat:Videon till Frankrikes ESC-2015-bidrag” (inkl. länk till live-framträdande)

Schlagerpinglan: Efter förra årets svängiga yrväder “Moustache“ med TWIN TWIN, som kom sist i finalen, så ändrar Frankrike kurs och satsar på en känslofylld och storslagen fransk ballad i stället, vilket verkar rimligt med tanke på den senaste tidens händelser.

Redan efter första genomlyssningen så kände jag att den slår an precis de rätta strängarna hos mig och ju mer jag lyssnar på låten desto mer gillar jag den. När det dessutom ingår ett fredsbudskap och påminnelsen om att trots att man visserligen inte ska glömma bort tragedier så är det även viktigt att komma ihåg alla bra händelser, så är jag helt övertygad om att France 2 gjort ett mycket bra internval.

Jag tycker, som synes, väldigt bra om låten och kan knappt vänta tills jag får se hur Lisa Angell tänker framföra bidraget i Wien. Om det fungerar i ESC eller ej är däremot en svårare fråga då det ibland är många andra saker än själva låten som avgör om “hela paketet” är en vinnare eller ej. Vi får väl se hur det utvecklar sig men personligen så hoppas jag på en riktigt fin placering för Frankrike i maj. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Frankrike i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Frankrikes Eurovision-bidrag 2015”

 1. Micke

  Härmed tar Europas befolkning beslutet att lägga ned ESC 2015. Visst Moldavien, Schweiz, Ungern har kanonlåtar i sina uttagningar och det kommer säkert andra från andra länder men vad säger att de vinner sina uttagningar. Frankrike däremot har sin klar och den är helt överlägsen de 5-6 låtar från andra länder som också är klara för ESC i maj.

  Det finns en sanning inom ESC som bevisats genom alla år och det är att vissa länder är bäst på en sorts musik medan andra är bättre på annan stil. När det gäller Frankrike handlar det definitivt om att de verkligen kan sina ballader. Tack Frankrike för att ni åter igen insett detta så vi slipper spektakel som ert bidrag 2014. Ni har åter igen vandrat in på er rätta stig och levererar en riktig pärla. Fy fasen rent ut sagt va gott att vi redan nu har stämplat in en kanonlåt till maj månad. Nu har vi en kanonlåt: Frankrike, En bra låt: Nederländerna, En kass låt: Makedonien och ett gäng hyfsade.

  VIVA LA FRANCE

 2. Micke

  Jisses! Låten blir bara bättre och bättre. Nu handlar det bara om två saker:

  1. Att hon kan prestera även live givetvis
  2. Att de inte tonar ned utan snarare hellre förstärker de underbara svävande violinerna som bygger upp hela låten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se