Litauen 2015: Resultatet av Show 4

2015-01-25 (söndag)
Litauen I går sändes Show 4 av “Eurovizijos 2015“, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2015.

Efter att Milita Daikerytė p.g.a. sjukdom fått dra sig ur tävlingen så var det endast 8 artister som framförde vars en av de låtar som tävlar i en egen tävling om att få representera Litauen i ESC. När sedan juryn och tittarna röstat så stod det klart att även Tadas Juodsnukis fick lämna uttagningen denna vecka. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till showens framträdanden.

Resultatet av Litauens nationella ESC-uttagning 2015 – Show 4 (24:e januari)
Placering, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. Mia – “The right way (12+5+7+12=36) 12 p. (741) 10 p. 22 p.
2. Liepa Mondeikaitė – “Take My Love (7+3+3+8=21) 5 p. (775) 12 p. 17 p.
3. Edgaras Lubys – “This Time (10+10+10+5=35) 10 p. (680) 6 p. 16 p.
4. Jurgis Brūzga – “No More Tears (8+6+5+10=29) 6 p. (732) 8 p. 14 p.
5. Monika Linkytė – “Flying” (Skęstu) (4+12+8+6=30) 7 p. (699) 7 p. 14 p.
6. Vaidas Baumila – “Not Perfect (6+8+12+7=33) 8 p. (619) 5 p. 13 p.
7. Neringa Šiaudikytė – “Feel My Love (3+7+6+3=19) 4 p. (586) 4 p. 8 p.
– – –
8. Tadas Juodsnukis – “Factory Hearts (5+4+4+4=17) 3 p. (549) 3 p. 6 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Vad hände här? Efter Tadas Juodsnukis insats i den första showen, där han kom klar etta med “Nakty“, så trodde jag att han garanterat skulle vara bland de tre slutliga finalisterna. Tyvärr så har de resterande låtar han tolkat, “Here I Go Again“, “No More Tears“ och “Factory Hearts“, inte riktigt fungerat med hans speciella stil och röst. Så hur tråkigt det än är att Tadas åkte ut så är det kanske bättre att han kommer tillbaka ett annat år då det förhoppningsvis kan finnas lite mer passande låtar till honom.

Korta kommentarer om låt/artist-kombinationerna:
Edgaras Lubys + “This time” = NEJ (“Baumila gjorde en bra tolkning av låten förra veckan men i denna tolkning, i countrystil med Edgaras lite gällare röst, fungerade den inte alls för mig. Han är trots det fortfarande en av mina finalister.“)
Liepa Mondeikaitė + “Take My Love“ = NEJ (“Liepa imponerade inte på mig vare sig som artist eller med sin tolkning av min favoritlåt, som nu fått två sorgliga live-tolkningar, även av Jurgis Brūzga förra veckan, och förmodligen åker ut. Synd på en bra demo.“)
Tadas Juodsnukis + “Factory Hearts“ = NEJ (“Tadas gjorde ett helt OK framträdande med en låt som växt till sig för mig sedan Wilma Las tolkning förra veckan. Kombinationen kan nog fungera i nödfall men det kändes inte som någon perfekt matchning. Han är likväl en av mina tre finalister.“)
Mia + “The right way“ = NEJ (“Jag tycker fortfarande inte om själva låten och därför ska det till ett magiskt framträdande för att jag ska känna något intresse och något sådant såg jag inte här. Inte bra, inte dåligt utan mest ointressant.“)
Vaidas Baumila + “Not Perfect” = NEJ (“Min tredje personliga finalist fick tolka onlineuttagningens favoritlåt och det gick väl ganska bra. Jag gillar däremot inte låten så mycket och tyckte därför att det blev lite trist.“)
Monika Linkytė + ““Flying” (Skęstu)“ = NEJ (“Den engelska versionen av “Skęstu” gav låten ett litet lyft men framträdandet var lite väl stirrigt för min smak. Borde vara en bra kombination men inget för mig. Inte ännu i alla fall.“)
Jurgis Brūzga + “No More Tears” = NEJ (“Jurgis får pluspoäng för showandet men själva låttolkningen var inte speciellt givande. En underhållande idé som är mer till artistens än låtens fördel.“)
Neringa Šiaudikytė + “Feel My Love” = JA (“Jag vill inte påstå att detta var något speciellt eller unikt, men vill de satsa på en danslåt så fungerar kombinationen väldigt bra.“)

Sammanfattning: Kvällens framträdande innehöll en del bra artistprestationer men den enda kombination som jag tyckte fungerade var Neringa Šiaudikytė + “Feel My Love” men fortfarande så tycker jag att förra veckans Vaidas Baumila + “This time” är bästa kombinationen så här långt.

Jag skulle dock föredra att Edgaras Lubys skippade sin clown-outfit och gjorde ett nytt försök med sin “Not Perfect“, för där tror jag att den vinnande kombinationen kan vara. Vi får väl se hur det hela utvecklar sig. 🙂

Mer om hur Litauen väljer ut sitt Eurovisionbidrag för 2015 hittar ni här: “Litauen i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se