Inför Eurovision 2015: Vecka 5

2015-01-26 (måndag)

Veckoschema 5 – Eurovision Song Contest 2015

Måndag – 26:e januari
Danmark Danmark: Fullversionerna av tävlingsbidragen släpps
(lyssna på bidragen här)
Litauen Litauen: Ny omröstningsomgång påbörjas i låt-tävlingen
(lyssna på de 9 kvarvarande tävlingsbidragen här)
ESC2015 ESC 2015: Semifinalsdragning kl. 13:25
(se resultatet här)
Torsdag – 29:e januari
ESC2015 ESC 2015: Kl. 09:00 släpps andra omgången av biljetter till ESC 2015
(läs mer här)
Lördag – 31:a januari
Schweiz Schweiz: “Die Grosse Entscheidungsshow 2015″ – FINAL
(se resultatet här)
Litauen Litauen: “Eurovizijos” – Show 5
(se resultatet här)
Ungern Ungern: “A Dal 2015″ – Kvartsfinal 2
(se resultatet här)
Island Island: “Söngvakeppnin 2015″ – Semifinal 1
(se resultatet här)
Söndag – 1:a februari
Cypern Cypern: “Eurovision Song Project” – FINAL
(se resultatet här)
Lettland Lettland: “Supernova 2015” – Deltävling 1
(lyssna på bidragen här)

Uppdaterat: Eventuellt kommer även Lettland, se uppdateringen ovan, att starta sin nationella uttagning denna vecka med en deltävling på söndagen.

Schlagerpinglan: Förra veckan var ingen nationell final eller internvalspresentation inplanerad men vi fick likväl Frankrikes internval (“N’oubliez pas“ med Lisa Angell) presenterat för oss.

Vare sig det dyker upp några överraskningar eller ej denna vecka så har vi i alla fall minst två nya ESC-2015-bidrag att se fram emot. Både Schweiz och Cypern har ju kommit fram till sina finaler. Utöver det så fortsätter både Litauen och Ungern sina uttagningar medan Island påbörjar sin.

Som om inte det vore nog så är det idag, måndag, dags att dra igång ESC 2015 på allvar då värdskapet av tävlingen ska lämnas över till Österrike och semifinalsdragningen ska genomföras. Det börjar verkligen att röra på sig nu. 😀

För mer information om ländernas respektive uttagningar, klicka på ländernas flaggor ovan. Resten av ländernas 2015-planer samt länkar till deras samlings-sidor och redan utvalda bidrag, hittar ni här.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför Eurovision 2015: Vecka 5”

 1. Micke

  Lite positivt överraskad över Danmarks bidrag i år. Normalt är det Danmark av Nordens länder jag ser fram mot minst förutom Sverige då. Anledningen är att de är för lika och MF är ju inte min grej.

  Lyssnade dock igenom låtarna och faktum är att fem av de tio låtarna kändes lite positivt för mig. Finns dock två som känns som gamla vanliga visan. Gamla vanliga visan är “Love is Love“, Andy Roda och “Når veje krydses“, Marcel & Soulman Group. Inte min grej.

  De fem jag tyckte lät lovande var i nummerordning (inte i rankingordning) “Love Me Love Me“, Sara Sukurani – “Mi Amore“, Tina & René – “The Way You Are“, Anti Social Media – “Suitcase“, Anne Gadegaard – “Summer Without You“, World of Girls

  Får väl se hur det utvecklar sig när man lyssnat mer 🙂

  Ser annars mest fram mot Schweiz final där en av mina tre favvisar överhuvudtaget hittills i år framträder. En av de andra tre är med i Kvartsfinal två i Ungern så där är mina intressen mest i veckan.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Eftersom jag följt Schweiz uttagning så ingående under så många veckor så är det inte helt oväntat den finalen som jag ser fram emot mest denna vecka.

  Därefter så kommer nog Cyperns final, som jag faktiskt jobbat upp ett litet intresse inför och hittat två-tre bidrag som jag hoppas lite extra på.

  I valet mellan lördagens deltävlingar i Litauen, Ungern och Island så är det däremot ganska jämnt för mig. Jag har kommit in i Litauens uttagning ordentligt, hittat bra låtar i Ungerns uttagning och är nyfiken på Islands… så det blir en intressant lördag. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se