Moldavien Den 17:e januari genomförde TV-bolaget TRM en audition där de slutliga 24 semifinalisterna till “O Melodie Pentru Europa 2015”, Moldaviens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, valdes ut.

I dag har lotten avgjort i vilken av de två semifinalerna, planerade till den 24:e och 26:e februari, som de 24 bidragen kommer att tävla i samt i vilken ordning de startar. Som det redan tidigare avslöjats så kommer åtta bidrag från varje semifinal gå vidare till finalen den 28:e februari som avgörs med hjälp av 50/50 jury- och teleröster. (Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Eftersom vi detta veckoslut redan har två finaler (Schweiz och Cypern) och tre deltävlingar (Litauen, Ungern och Island) att lyssna in oss på så vill jag inte blanda in en massa moldaviska bidrag, utan nöjer mig med att meddela att semifinalsindelningen är gjord och att jag återkommer till den när vi närmar oss mitten av februari.

I stället så hänvisar jag till min “Moldavien i ESC 2015“-sida (där ni även hittar länkar till bidragen samt namnen på låtskrivarna) om ni redan nu är intresserade av hur bidragen fördelat sig i de båda semifinalerna.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Moldavien 2015: Semifinals-uppdelningen presenterad”

 1. Daniel

  På tal om Cypern. Jag tror vinnaren är klar. Den här sången har vuxit sig stor:

  https://www.youtube.com/watch?v=VqZzezG8KzE

  Jag kan inte säga att han kan sjunga men han är på något vis äkta rakt igenom.

 2. Daniel

  se även musikvideon här:

  https://www.youtube.com/watch?v=GSOjZ0PhwhE

 3. Schlagerpinglan

  @Daniel, Senare i kväll postar jag min betyg-sammanställning av de cypriotiska final-bidragen men jag kan redan nu avslöja att även jag har honom med i toppstriden, dock på delad förstaplats med en annan “snyft-sångare” (menat på ett positivt sätt).

 4. Daniel

  Vad spännande att få läsa din lista sen pinglan! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se