Litauen 2015: Resultatet av Show 5

2015-02-01 (söndag)
Litauen I går sändes Show 5 av “Eurovizija 2015“, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2015.

De kvarvarande 7 artisterna framförde vars en av de låtar som tävlar i en egen tävling om att få representera Litauen i ESC och efter att juryn och tittarna röstat så stod det klart att det blev Liepa Mondeikaitė och Neringa Šiaudikytė som inte fick vara kvar längre. Här nedan ser ni resultatet samt länkar till showens framträdanden.

Resultatet av Litauens nationella ESC-uttagning 2015 – Show 5 (31:a januari)
Placering, Artist: Juryröster Teleröster Summa
1. Mia – “Take my love (12+4+6+7=29) 8 p. (1 116) 12 p. 20 p.
2. Vaidas Baumila – “The Right Way (8+12+10+8=38) 10 p. (1 042) 10 p. 20 p.
3. Monika Linkytė – “No More Tears (7+10+12+12=41) 12 p. (994) 7 p. 19 p.
4. Edgaras Lubys – “Take my love (10+5+7+5=27) 7 p. (1 040) 8 p. 15 p.
5. Jurgis Brūzga – “This Time (5+8+8+6=27) 7 p. (686) 5 p. 12 p.
– – –
6. Liepa Mondeikaitė – “Skęstu” (Flying) (6+6+4+10=26) 5 p. (795) 6 p. 11 p.
7. Neringa Šiaudikytė – “Dangerous (4+7+5+4=20) 4 p. (103) 4 p. 8 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Förra veckan tyckte jag att det var lite tråkigt att Tadas Juodsnukis fick lämna tävlingen men denna vecka har jag inte så mycket att invända mot resultatet. För att Vaidas Baumila och Edgaras Lubys ska kunna ta sig till final så behöver ju alla andra, förutom en, röstas ut och i vilken ordning spelar egentligen ingen större roll.

Korta kommentarer om låt/artist-kombinationerna:
Jurgis Brūzga + “This time” = NEJ (“Lyckligtvis höll Jurgis igen lite jämfört med hans tolkning av “No More Tears” förra veckan, men i stället så blev resultatet lite väl säkert och tamt. Tror dock inte att någon kan göra låten bättre än Vaidas gjorde i show 3.“)
Liepa Mondeikaitė + ““Flying” (Skęstu)“ = NEJ (“Inte heller denna vecka imponerade Liepa på mig men jag måste medge att jag föredrog hennes version av “Flying” framför Monikas då det svängde lite bättre nu.“)
Mia + Edgaras Lubys + “Take My Love“ = NEJ (“Min favoritlåt fick till slut en hyfsad version. Den var visserligen inte lika bra som demon, och fungerade inte så bra i denna duettform, men nu kom i alla fall någon form av känsla fram.“)
Neringa Šiaudikytė + “Dangerous (S.O.S.)” = NEJ (“Precis som med “Feel my love” förra veckan så tycker jag att Neringa gör en trovärdig tolkning, men eftersom jag inte alls gillar låten så kan jag inte ärligt säga att jag gillade helheten.“)
Vaidas Baumila + “The right way” = NEJ (“Bra artist som gjorde vad han kunde för att tolka en låt som är lite väl sötsliskig för min smak.“)
Monika Linkytė + ““No More Tears”“ = NEJ (“Nej, nej, nej, släpiga versioner av redan ganska lunga låtar fick jag nog av i uttagningen förra året och vill inte höra dem i år igen.“)

Sammanfattning: Trots att det var skojigt att äntligen fått se “Take My Love” framföras på ett halv-hyfsat sätt så kan jag inte säga att någon av artist- och låtkombinationerna kändes som något Litauen borde skicka till ESC. Måste jag utse någon “vinnare” så hade det nog blivit Rolikais version av “Sound of colors” som spelades in när de fortfarande var med i tävlingen och nu visades under omröstningen, men inte ens det kändes som något bra val.

Nej, jag fortsätter att hoppas på att Edgaras Lubys får en chans att göra en ny, bättre tolkning av “Not Perfect“, eller varför inte “Take My Love” om den nu lyckats överleva ytterligare en omröstningsvecka. 🙂

Mer om hur Litauen väljer ut sitt Eurovisionbidrag för 2015 hittar ni här: “Litauen i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Litauen 2015: Resultatet av Show 5”

 1. Adri

  Om jag ska välja en vinnare av det vi hört under alla veckor hittills skulle jag tveklöst välja Vaidas Baumila med “This Time”. Att den skulle vinna har jag dock svårt att tro då This Time ligger på nedre halvan av omröstningen konstant men jag får väl tro på ett mirakel. Jag hejar i alla fall på Vaidas så vad som än skuckas med honom är helt ok för mig (gillade även hans version av “Not Perfect”). Gillar även Mia och Monika så jag är rätt nöjd med tanke på att hela min topp 3 artister är med i topp 5 så MINST en av fom kommer ju delta i finalen.

  1. Vaidas
  2. Monika
  3. Mia

  De andra resterande bryr jag mig faktiskt inte så värst mycket om, så jag hoppas på de övre 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se