Lettland På söndagskvällen den 1:a februari avgjordes den första deltävlingen av “Supernova 2015“, Lettlands nya uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. 10 bidrag framfördes och sedan var det upp till en jury och tittarna att välja ut vars två semifinalister.

De fyra utvalda bidragen går vidare till semifinalen den 15:e februari där de kommer att möta de fyra bidrag som tar sig vidare från den andra deltävlingen. Därifrån går sedan fyra bidrag vidare till finalen den 22:a februari.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till söndagens framträdanden:

Resultatet av Lettlands Supernova 2015 – Deltävling 1 (ej i resultatordning):
Till semifinal: (tittarnas val)
♥ “Nefelibata“, MNTHA
♥ “Sundance“, ElektroFolk
Till semifinal: (juryns val)
♥ “It`s the night“, Antra Stafecka
♥ “Ziemā“, Framest
Ute ur tävlingen:
♥ “Colours of Love“, Milenin feat. Kamilla
♥ “Save Our Love“, Linda Ķaukule
♥ “Catfish“, Atis Ieviņš
♥ “Lions“, Lana Frančeska
♥ “Bass“, Katrīna Cīrule
♥ “Life Lines“, Rihards Saule
(Källa: supernova.lsm.lv)

Schlagerpinglan: Om ni missade deltävlingen i söndags så kan ni se den i sin helhet på supernova.lsm.lv. Själv såg jag lite här och där då det bjöds på en cypriotisk final samtidigt, men nu har jag fyllt i luckorna och har därmed fått en lite klarare bild av bidragen.

Av de tävlande bidragen så var det egentligen bara ett bidrag som jag kände att jag verkligen ville ha vidare och det var “Life Lines” med Rihards Saule men av någon obeskrivlig anledning så räddades den varken av juryn eller tittarna. En av ESC-2015-säsongens största besvikelser för mig.

Annars så var det egentligen endast de lite mer lättsmälta “It`s the night” och “Save Our Love” som föll mig i smaken och då en av dem i alla fall tog sig vidare så fick jag trösta mig med det och snabbt blicka framåt mot nästa deltävling. Förhoppningsvis blir resultatet bättre där.

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2015 (inkl. länkar till de resterande bidragen) hittar ni här: “Lettland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Lettland 2015: Resultatet av “Supernova” Deltävling 1”

  1. Lukas

    Även om det var lite synd att Catfish rök fick jag däremot upp ögonen för såväl “Nefelibata” med dess mörka atmosfär och mystik, samtidigt som “Sundance” är riktigt medryckande och det är fint med denna folkmusikflirten, långt från denna McDondal’s-syntiga plastpop som många låtar tycks vara i många tävlingar.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se