sverige Schlagerpinglan: Idag, torsdag, så kommer vi äntligen att få ett litet hum om hur bidragen i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2015 låter. Vi får i alla fall se och lyssna på 30 sekunder från artisternas torsdags-repetitioner, som SVT lägger upp på svt.se under dagen.

I väntan på de klippen så kan vi ju ta en titt på repetitionsschemat (se nedan), vilka artister och bidrag som ska tävla denna vecka (se ännu längre ner) samt vad de som tjuvlyssnade på bidragen i går tyckte om dem (se längst ner):

Är ni väldigt nyfikna så kan ni följa repetitionerna live under dagen via en (text- och foto-) direktrapportering på svt.se/melodifestivalen.

Melodifestivalen 2015 – Repetitionsschema – Torsdag – 5:e februari:
10:50–11:20: Molly Pettersson Hammar
(30 sekunder av “I’ll Be Fine“)
smygtitta på Molly Pettersson Hammars rep här
11:30–11:55: Daniel Gildenlöw
(30 sekunder av “Pappa“)
smygtitta på Daniel Gildenlöws rep här
12:25–12:55: Elize Ryd & Rickard Söderberg
(30 sekunder av “One By One“)
smygtitta på Elize & Rickards rep här
13:05–13:40: Dolly Style
(30 sekunder av “Hello Hi“)
smygtitta på Dolly Styles rep här
14:50–15:20: Behrang Miri feat. Victor Crone
(30 sekunder av “Det rår vi inte för“)
smygtitta på Behrang & Victors rep här
15:30–15:55: Jessica Andersson
(30 sekunder av “Can’t Hurt Me Now“)
smygtitta på Jessicas rep här
16:05–16:40: Eric Saade
(30 sekunder av “Sting“)
smygtitta på Erics rep här

Melodifestivalen 2015 – Startfältet Deltävling 1 – Göteborg – 7:e februari:
1. “I’ll Be Fine”, Molly Pettersson Hammar SVT:s Molly-sidalåttext
(Molly Pettersson Hammar, Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Gavin Jones)
2. “Pappa”, Daniel Gildenlöw SVT:s Daniel-sidalåttext
(Daniel Gildenlöw)
3. “One By One”, Elize Ryd & Rickard Söderberg SVT:s Elize & Rickard-sidalåttext
(Elize Ryd, Jimmy Jansson, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn)
4. “Hello Hi”, Dolly Style SVT:s Dolly Style-sidalåttext
(Emma Nors, Palle Hammarlund, Jimmy Jansson)
5. “Det rår vi inte för”, Behrang Miri feat. Victor Crone SVT:s Behrang & Victor-sidalåttext
(Behrang Miri, Albin Johnsén, Måns Zelmerlöw, Tony Nilsson)
6. “Can’t Hurt Me Now”, Jessica Andersson SVT:s Jessica-sidalåttext
(Aleena Gibson, Fredrik Thomander)
7. “Sting”, Eric Saade SVT:s Eric-sidalåttext
(Sam Arash Fahmi, Fredrik Kempe, Hamed ”K-one” Pirouzpanah, David Kreuger)

Blandade rapporter om bidragen i Melodifestivalen 2015:s första deltävling:
Anders Nunstedt, Expressen (text): “Veckans schlagersjua – Deltävling ett
Markus & Tobbe, Aftonbladet (video): “Markus Larsson & Tobbe Ek om veckans bidrag
Tobbe Ek, Aftonbladet (text): “Tobbe Ek om veckans bidrag
Poplight (text): “Så låter startfältet i Göteborg
Melodifestivalsklubben (text): “Första lyssningen i Göteborg
Schlagerprofilerna (text): “Första lyssningen: Göteborg
Being Blogged (text): “Presentation av låtarna i Melodifestivalen deltävling 1
Hanna Fahl, DN (text): “Deltävling 1, första lyssningen
SVT (text & bild): “Så var artisternas hemliga repetitioner i Göteborg

Schlagerpinglan: Efter att ha läst runt lite på hur journalisterna beskriver de tävlande bidragen så är det främst bidragen från Molly Pettersson Hammar och Eric Saade som jag tror kan bli något för mig. Frågan är dock om dagens ynkliga 30 sekunder kommer att vara nog för att ge några svar. Hur som helst ska det bli riktigt roligt att äntligen få höra lite nya Melodifestivals-snuttar, hur korta de än är. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Uppladdning inför Melodifestivalen 2015: Göteborg”

 1. André

  Ja, äntligen sätter det igång! 🙂

  Kommer givetvis lyssna på klippen som kommer ut senare men ska jag också uttala mig redan nu efter att ha hört pressens analyser samt läst låttexterna på SVTs hemsida så är jag mest nyfiken på Molly som jag vet sen tidigare har en mycket bra röst och förhoppningsvis en bra låt! Är även nyfiken på Daniel Gildenlöw då det verkar vara en vacker och berörande låt med budskap.
  Eric Saade är jag mer nyfiken på scenshowen än själva låten eftersom det brukar vara så att hans spekatkulära Scenframträdanden lyfter upp det något tunnare låtmaterialet.

  Väl mött, kul att vara tillbaka!

 2. Schlagerpinglan

  @André, Du är välkommen tillbaka. 🙂 Förhoppningvis har vi en riktigt trevlig MF-säsong framför oss med många intressanta bidrag. Allt behöver nödvändigtvis inte vara “bra”, bara det inte är en samling axelryckningar men det brukar det ju i och för sig inte vara. Snart vet vi i alla fall lite om vad den första deltävlingen har att bjuda på. Hoppas på det bästa. 😀

 3. Adri

  Tycker det är tråkigt att man nu bara har 30 sekunders förhandslyssning. Får inte lika mycket intryck av låtarna då. Fast man får ju i alla fall en idé om låtarna eftersom de oftast tar med refrängerna och det är ju större delen av låtarna 🙂 (blev för övrigt positivt överraskad av Rickard & Elize, det man hörde av dem i alla fall)

 4. Daniel

  Ja, då har jag hört små snuttar av de första bidragen. Naturligtvis är det svårt att rangordna låtarna efter att bara ha hört dem i 30 sekunder vardera men varför inte göra ett försök? Så här tycker jag just nu efter första genomlyssningen:

  1. “One By One”, Elize Ryd & Rickard Söderberg
  2. “Can’t Hurt Me Now”, Jessica Andersson
  ——————————————————-
  3. “Det rår vi inte för”, Behrang Miri feat. Victor Crone
  4. “I’ll Be Fine”, Molly Pettersson Hammar
  ——————————————————-
  5. “Sting”, Eric Saade
  6. “Hello Hi”, Dolly Style
  7. “Pappa”, Daniel Gildenlöw

 5. Adri

  Då har man hört 30 sekunder av vad första delfinalen har att erbjuda. Såklart är det svårt att rangordna efter endast 30 sekunder men såhär rangordas dem efter det första intrycket (vill dock påpeka att ordningen kan vara helt, helt omvänd efter lördagens deltävling)

  1. “One by One”
  2. “Can’t Hurt me Now”
  3. “Det rår vi inte för”
  4. “I’ll be fine”
  5. “Sting”
  6. “Hello Hi”
  7. “Pappa”

  Inte en dålig början, men inte heller vidare bra. Rätt medelmåttiga låtar.

 6. Adri

  Haha, min och “Daniel”s lista är identisk ser jag. Spännande.

 7. André

  Nu har även jag lyssnat på sekundersklippen. Som sagt svårt att få ett helhetsintryck på så kort tid men de brukar ändå ge en hyfsad fingervisning om hur det kommer låta. Verkar inte vara sådär jättestarkt startfält låtmässigt men tråkigt är det verkligen inte däremot!

  Saade låter precis som man kunde förvänta sig, det svänger och refrängen sätter sig som tuggummi under en sko. Showen har jag förstått är häftig vilket givetvis lyfter det hela. Inte min kopp riktigt man självklart blir det final.

  Molly har jag vart nyfiken på länge och hon motsvarar mina förväntningar, soul pop med snygg hookig refräng och hon har utstrålning och sjunger bättre än bäst. Håller tummarna för henne!

  Daniel var jag nyfiken på efter att ha läst låttexten men utefter de sekundern man nu hört så är jag inte lika förväntansfull längre. Låten har potential men sjunger han hela låten så gnälligt som i förhandsvisningen så det knappt hörs vad han sjunger blir det ingen favorit hos mig trots allt.

  Behrang Miri överraskar stort på mig och det låter på förhandsvisningen som en modern rapp-låt och sångaren i refrängen låter mycket stabil och det var precis den formen av hit man brukar få höra på radion numera. Ser fram emot att höra låten i sin helhet, kan nog bli skräll där!

  Dolly-style verkar vara precis det som barnen kommer älska, men charmen försvinner hos mig och jag började bara skratta istället, vilket kanske inte är riktigt meningen 😛

  Som sagt, Saade är redan finalklar och jag hoppas antingen Molly eller Behrang gör honom sällskap utefter dessa förhandsvisningar 🙂

 8. Daniel

  vad lustigt Adri, exakt lika! 🙂

 9. Micke

  Vill bara titta in och önska alla er som älskar MF en riktigt, riktigt bra månad. Hej också till Andre som dyker upp igen. Kanske vi hörs om en månad, eller så gör vi det inte 🙂

  Tror inte ett ögonblick på det men för er skull hoppas jag att MF frambringar ett riktigt kanonbidrag. Tackar också Schlagerpinglan för hennes fantastiska blogg. Mina största förhoppningar den här helgen är att någon av “The Way You Are“, Anti Social Media eller “Suitcase“, Anne Gadegaard vinner i Danmark och att Island ratar “Fyrir alla“, CADEM

 10. Lukas

  Jag brukar vanligtvis ha lätt för mig att bedöma låtar även under korta snuttar, 30 sekunder kan vara ganska diffust men jag har försökt forma min åsikt:

  MOLLY PETTERSSON HAMMAR – I’LL BE FINE

  Lite Adele-feeling I en ganska anonym låt. Molly Pettersson Hammar har ingen direkt speciell röst och låten är inte tillräckligt gripande. Osäkert om den når finalen.
  2/5

  DANIEL GILDENLÖW – PAPPA

  Det är texten som gör det. Utan den vore detta bara en sömnig ballad. Daniel Gildenlöw måste däremot artikulera mycket bättre än så här om budskapet ska komma fram ordentligt.
  3/5

  ELIZE RYD & RICKARD SÖDERBERG – ONE BY ONE

  Det märks att båda sångarna är mycket proffsiga, och deras röster matchar. Dock är kanske melodin inte lika maffig, utan den starkaste vinnarpotentialen. Men med ett starkt framträdande kan de mycket väl gå raka vägen till Friends Arena.
  4/5

  DOLLY STYLE – HELLO HI

  Åh herregud… var börjar man? Till och börja med har de ett osmidigt bandnamn… och vidare är låten som bekant alldeles glättig och barnslig och repetitiv som tusan. Texten är inte bättre, det är som att de käkat karbonpapper. Bort bort bort!
  0/5

  BEHRANG MIRI feat. VICTOR CRONE – DET RÅR VI INTE FÖR

  Det är tur att Behrang och Victor uppträder direkt efter Dolly Style, för då känns det här bättre än vad det egentligen kanske är. Nu brukar hiphop inte riktigt vara min bag och därför kan jag inte pressa mig högre än en tvåa, men den här når säkert Andra chansen.
  2/5

  JESSICA ANDERSSON – CAN’T HURT ME NOW

  Jessica kör på ett säkert kort; en ballad där hon då får visa att hon bär på starka röstresurser. Ett minus dock för att låten är alldeles för lik Let It Go från Frozen.
  3/5

  ERIC SAADE – STING

  Vissa säger att den här är olik både Popular och Manboy. Jag håller inte helt med. Viss skillnad kan märkas i text och melodi, men i övrigt är Eric Saade sig lik. Kommer Saade vinna Eurovision som han siktar på? Jag tvivlar.
  2/5

 11. Johanna

  För mig är det uppenbart att Molly har den bästa låten i startfältet. Med det sagt är jag inte säker på att hon når till finalen. Det är jag däremot säker på att Eric Saade gör (ovsett vad man tycker om låten) Jag hade gärna sett att det gått bra för Elize och Rickard också då jag tyckte de 30 sekunderna gav mersmak. Sedan avskyr jag Behrang Miri så hoppas inte han går vidare (även om denna låten verkar vara lite mindre irriterande än Jalla dansa sawa) och Dolly Style och Gildenlöf vill jag inte ens prata om- vilken skit! Jessica borde ta sig till minst Andra Chansen men då är det mer p.g.a hennes röst än låten (även om den var helt ok den med)

  På det stora hela tycker jag det låter bra om premiären i år. Svårtippat och tror m,ånga lyfter i direktsändning!!

 12. Schlagerpinglan

  Nu har även jag hunnit sätta mig in i de små klippen och presenterar min lista i ett nytt inlägg. Jag vill passa på att tacka er alla för ni delar med er av era åsikter, det är väldigt intressanta att ta del av. 😀

  @Micke, Du kan också få en riktigt bra månad om du bara öppnar sinnet och lär dig njuta av Melodifestivalen och alla dess egenheter. 😉 Skämt åsido, jag förstår att Mello inte är för alla och respekterar det. Det kommer dock inte bara att handla om Melodifestivalen här utan minst lika mycket om de andra deltävlingarna. T.ex. så har vi fortfarande veckans deltävlingarna i Finland, Estland och Ungern kvar att fördjupa oss i innan lördag.

 13. Micke

  “Melodifestivalen och dess egenheter”

  Jo du jag har faktiskt för första gången på 2-3 år lyssnat på några bidrag. Det var min regering som “tjatade” och jag föll för hennes charm 🙂 Hon lovade lyssna på en skiva som jag älskar (hon tycker absolut inte om gruppen) om jag bara lyssnade på tre av klippen här. Jag drog kort om vilka tre det skulle bli och jag kan ju säga att min åsikt inte har ändrats.

  Tyvärr drog jag kortet för Erik Saade och fick se “Melodifestivalen och dess egenheter”. Dvs. Ung kille utan sångröst som gömmer sig bakom orangutanger som tuffar runt honom i nån parningsdans eller vad man ska kalla det som vi så ofta ser i MF 🙂 Jag drog också ett kort för ett annat bidrag där André tidigare här sa att han började skratta mitt i bidraget. André jag säga till dig att jag fick samma anfall 🙂

  Det tredje kortet jag drog var däremot för ett bidrag som kanske kan bli något med mer lyssningar “One By One”, Elize Ryd & Rickard Söderberg. Jag kommer dock inte att ge det den chansen men för er som gör det kanske det kan bli något.

  Nej Schlagerpinglan jag försvinner kanske nu. Dels ska jag under närmaste månaden till Österrike igen två veckor. Måste ju varva upp för det som händer i maj 🙂 Dels blir det för koncentrerat på MF här och då blir det inget för mig. Men vem vet kanske jag slänger in nåt och plågar er med om övriga länder ändå 🙂 Kanske kommer även personerna som är mer lika mig tillbaka här. De som är lika knäppa som jag och älskar att diskutera och då skriver jag definitivt 🙂

  Vidhåller att du är numero uno när det gäller bloggar och ESC Schlagerpinglan. Hoppas du har samma drivkraft fortfarande som nar du än gång startade.

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Då förstår jag att din MF-dos är fylld för lång tid framöver. 😉

  Vad gäller min drivkraft så verkar den inte ha några planer på att sina, snarare tvärtom. Jag får ofta frågan hur jag “orkar” lägga så mycket tid på bloggen och svaret är väl att det inte är en fråga om att orka utan svårighet att hålla sig härifrån. 😀

  Jag kommer m.a.o. att finnas kvar här hela säsongen så närhelst du vågar dig hit igen så är du så välkommen så. För hur man än ser på det så blir det en hel del Mello-saker en tid framöver och det kan kanske vara lite svårt att blunda för. 😀

 15. Micke

  Det är egentligen världens dummaste fråga Schlagerpinglan. Frågan “hur orkar du lägga så mycket tid”. När intresset finns så känns det aldrig som att man lägger mycket tid. Vänd på frågan och fråga hur de orkar lägga så mycket tid på deras intresse 🙂 Jag får samma frågor när det gäller musik, släktforskning, golf, sport, skriva mm. Vadå jag känner knappt att jag lägger tid 🙂 Umgås med folk är mitt största intresse och tar största tiden men då får man aldrig den frågan 🙂

  Tänkte lämna med ett avslöjande. Ni som inte vill veta läs inte detta för nu ska jag avslöja vinnarna i länder nära oss 🙂

  DANMARK: “Suitcase“, Anne Gadegaard

  FINLAND: “Crossroads“, Satin Circus

  ISLAND: “Lítil skref“, María Ólafsdóttir (Island brukar dock ha en förmåga att välja fel men inte tusan kan det väl ändå gå så illa att “Fyrir Alla”, Cadem går och vinner)

  NORGE: (Hört alldeles för lite)

  SVERIGE: (Har alltså hört tre snuttar. Två bidrag där jag fortfarande har svårt att sluta skratta Eric Saade och Dolly Style. Det tredje låter dock lovande så jag säger att de vinner då “One By One”, Elize Ryd & Rickard Söderberg. Detta är dock MF så då ligger ju robotar och förprogrammerade trummor bra till)

  Tänkte även ta våra tre andra nära grannar men har hört för lite av Litauen och Lettland. Men Estland har jag koll på.

  ESTLAND: “Goodbye to Yesterday“, Elina Born ja Stig Rästa

  Inte en enda av dessa har jag som första favvis i de olika länderna men jag gillar alla. Ok då vet ni hur det går så nu kan ni sluta fundera 🙂

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag tackar för de intressanta avslöjandena och tror faktiskt att du slagit huvudet på spiken i flera fall, men då det är Eurovision så kan man aldrig vara helt säker. Då du nämner mina favoriter i Danmark, Finland och Estland så hoppas jag naturligtvis att just de är de rätta, men vi får se. Inget är avgjort förrän den sista rösten räknats. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se