Litauen I Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 så kommer själva bidraget att väljas ut den 14:e februari i en show bestående av tre låtar och tre artister medan artisten, som sagt, inte utses förrän den 21:a februari då de kvarvarande tre artisterna får göra upp om slutsegern.

Vad gäller själva låtuttagningen så har reglerna förändrats under uttagningens gång och det ser ut som att det fortfarande är nio bidrag som är med i omröstningen på lrt.lt. Här nedan ser ni hur ställningen ser ut vid skrivandets stund samt vilka artister som uppges framföra låtarna vid den sjätte showen av “Eurovizija 2015” som sänds nu i kväll och där de tre final-artisterna ska utses.

Ställningen i låttävlingen i Litauens ESC-2015-uttagning efter 33 185 avlagda röster:
1. Dangerous (S.O.S.) 6 358 röster 19,16% (show 6: Monika)
2. Sound of Colours 6 167 röster 18,58% (show 6: Jurgis)
3. The right way 6 078 röster 18,32% (show 6: Jurgis)
4. Not Perfect 5 101 röster 15,37% (show 6: Edgaras)
5. No More Tears 4 080 röster 12,29% (show 6: Edgaras)
6. This Time 2 334 röster 7,03% (show 6: Monika & Vaidas)
7. Skestu” (“Flying”) 1 441 röster 4,34% (show 6: Mia)
8. Feel My Love 901 röster 2,72% (show 6: Mia)
9. Take My Love 725 röster 2,18% (show 6: Vaidas)
(Källor: lrt.lt och esckaz.com)

Schlagerpinglan: Jag har ju aldrig haft någon direkt förhoppning om att min favoritlåt, “Take My Love“, skulle ta sig vidare till finalen utan har blivit glatt överraskad varje vecka den lyckats att hålla sig kvar i tävlingen men nu kan nog inga regeländringar i världen rädda den längre. 🙂

Det enda som jag egentligen önskat är att Vaidas Baumila ska hinna göra ett försök att tolka “Take My Love” innan den åker ut samt att Edgaras Lubys ska göra ytterligare ett försök med sin “Not Perfect“, och om uppgifterna som jag hämtat på esckaz.com stämmer så ser det ut som att båda mina önskningar slår in. 😀

Så synd att denna “måste-ses”-show sänds samtigt som en hel drös med andra “måste-ses”-shower men det är ju i och för sig ett ganska behagligt problem. Om inget annat så går det ju alltid att se klippen i efterhand… om man nu orkar vänta på dem… vilket jag inte tror att jag kan. 😉

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 (inklusive schemat för deras uttagning och länkar till framträdanden av de tävlande artisterna) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se