Irland TV-bolaget RTÉ har nu presenterat de fem bidrag som kommer att tävla i “Eurosong 2015“, Irlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, se listan nedan. Låtarna kommer att spelas upp i Ray D’Arcys radioshow i RTE Radio 1 i dag, måndagen den 9:e februari, mellan kl. 15:00 och 16:30 GMT (16:00-17:30 CET).

De tävlande bidragen/artisterna/låtskrivarna i Irlands “Eurosong 2015”:

♥ “She’s So Fine“, Alex Saint & the MJs
(Tony Adams-Rosa)
♥ “Anybody Got a Shoulder“, Kat Mahon
(Charlie McGettigan)
♥ “Break me up“, Erika Selin
(Gustav Eurén, Niclas Arn, Danne Attlerud)
♥ “Memories“, Nikki Kavanagh
(Lee Anna James, Elena Morosanu, Simon Gribbe, Johnny Sanchez, Dimitri Stassos)
♥ “Playing with Numbers“, Molly Sterling
(Molly Sterling, Greg French)
(Källa: irishtimes.com)

Schlagerpinglan: Av dessa fem artister så är det endast Nikki Kavanagh jag känner igen då hon var mitt förstahandsval i Eurosong 2011. Irländarna var dock inte inne på min linje utan placerade hennes “Falling” på en hedrande andraplats och föredrog att skicka JedwardsLipstick” till ESC i stället, vilket visade sig vara ett inte helt fel drag. 😉 Nu är jag i alla fall väldigt nyfiken på hur väl Nikkis nya låt står sig mot de andra.

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Irland i ESC 2015“.

Uppdaterat: Naturligtvis känner jag även igen Erika Selin (på demon till “Kom” som Timoteij fick 2010), efter att ha blivit påmind om det. 😉

Uppdaterat: Jag har nu uppdaterat med länkar till smakproven av låtarna. Efter några inledande genomlyssningar så är det främst Molly SterlingsPlaying with Numbers” som jag tycker låter riktigt intressant. Startfältet som helhet känns väl inte så där super-starkt men förhoppningsvis hinner låtarna växa till sig innan det är dags för final.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se