Litauen Under ett antal veckor har besökare på TV-bolaget LRT:s hemsida kunnat rösta på sin favoritlåt i “Eurovizija 2015“, Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015. Från början var där 12 låtar men när nu besökarnas röster räknats och lagts ihop med en speciell jurys röster så återstår det endast de tre finallåtarna, se länkar nedan.

I låt-finalen den 14:e februari kommer de tre kvarvarande artisterna få göra sina egna tolkningar av finallåtarna innan det är dags för juryn och tittarna att välja vilken av låtarna som ska få representera Litauen i ESC 2015. Vem av artisterna (Monika Linkytė, Mia eller Vaidas Baumila) som kommer att få åka till Wien med bidraget avgörs dock inte förrän vid artist-finalen den 21:a februari.

Här nedan ser ni topp-tre av resultatlistan samt länkar till de tre finalbidragen i alla de olika tolkningar som artisterna gjort under uttagningens gång, med de tre finalartisternas länkar i fetstil.

Lyssna på finalbidragen i låttävlingen av Litauens ESC-uttagning 2015:
Tävlingsbidrag / Låtskrivare och Artisternas live-framträdanden + demo Jury-
röster
Online-
röster
S:a
“The Right Way” (JurgisVaidasMiaMonikademo) 10 p. 10 p. 20 p.
(Tina Almqvist Hilli, Daniel Persson)
“This Time” (Monika & VaidasJurgisEdgarasVaidasdemo) 12 p. 6 p. 18 p.
(Vytautas Bikus, Monika Liubinaitė)
“Dangerous (S.O.S.)” (MonikaNeringaMilitademo) 4 p. 12 p. 16 p.
(Camilla Gottschalck, Christina Schilling, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Amir Aly)
(Källa: lrt.lt)

Schlagerpinglan: Som synes så föredrog juryn “This Time” medan tittarnas 12:a gick till “Dangerous (S.O.S.)” och båda grupperna såg “The Right Way” som ett helt godkänt andrahandsval. Om detta röstsätt håller i sig vid finalen så lär den minsta gemensamma nämnaren vinna och då vi redan sett alla de tre finalisterna framföra “The Right Way” så kan man redan nu ha en åsikt om vem som skulle kunna passa bäst att framföra den.

Personligen tycker jag egentligen inte att någon av de tre låtarna har det där speciella som man letar efter hos ett Eurovision-bidrag. Jag håller likväl en tumme för att juryns förstahandsval “This time” går vinnande ur denna första final och att det sedan blir Vaidas som vinner den avgörande artist-finalen. Då har Litauen i alla fall ett glädjespridande bidrag att skicka iväg till Wien. Om det sedan kan räcka till final eller ej får tiden utvisa.

Mer om Litauens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 (inklusive resultat och länkar från uttagningens alla deltävlingar) hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Litauen 2015: Lyssna på de tre finalbidragen”

  1. Adri

    Medan de allra flesta nationella uttagningar inte går som jag vill så går det i alla fall bra för mig i Litauen. Mina topp 3 artister är med i finalen och inte nog med det så är “This Time” kvar. Jag har höga förhoppningar (dock inget klart än).

    Vaidas version av den låten var riktigt bra och därför håller jag tummarna för den kombon. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se