sverige Schlagerpinglan: Precis som förra veckan så börjar Malmös schlagervecka på torsdagen för oss vanliga tittare. I dag kommer även vi att få höra hur bidragen i den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2015 låter, i alla fall tillåts vi lyssna på 30 sekunder från artisternas torsdags-repetitioner då de lär dyka upp på svt.se under dagen.

I väntan på de klippen så kan vi ju ta en titt på repetitionsschemat (se nedan), vilka artister och bidrag som ska tävla denna vecka (se ännu längre ner) samt vad de som tjuvlyssnade på bidragen i går tyckte om dem (se längst ner):

Är ni väldigt nyfikna så kan ni följa repetitionerna live under dagen via en (text- och foto-) direktrapportering på svt.se/melodifestivalen.

Melodifestivalen 2015 – Repetitionsschema – Torsdag – 12:e februari:
10:50: Linus Svenning
(30 sekunder av “Forever Starts Today“)
smygtitta på Linus Svennings rep här
11:35: Magnus Carlsson
(30 sekunder av “Möt mig i Gamla stan“)
smygtitta på Magnus Carlssons rep här
12:35: Samir & Viktor
(30 sekunder av “Groupie“)
smygtitta på Samir & Viktors rep här
13:20: Neverstore
(30 sekunder av “If I Was God For One Day“)
smygtitta på Neverstores rep här
14:55: Marie Bergman & Sanne Salomonsen
(30 sekunder av “Nonetheless“)
smygtitta på Marie & Sannes rep här
15:30: Emelie Irewald
(30 sekunder av “Där och då med dig“)
smygtitta på Emelies rep här
16:15: Mariette
(30 sekunder av “Don’t Stop Believing“)
smygtitta på Mariettes rep här

Melodifestivalen 2015 – Startfältet Deltävling 2 – Malmö – 14:e februari:
1. “Forever Starts Today”, Linus Svenning SVT:s Linus-sidalåttext
(Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe)
2. “Där och då med dig”, Emelie Irewald SVT:s Emelie-sidalåttext
(Emelie Irewald)
3. “Groupie”, Samir & Viktor SVT:s Samir & Viktor-sidalåttext
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell)
4. “If I Was God For One Day”, Neverstore SVT:s Neverstore-sidalåttext
(Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén)
5. “Nonetheless”, Marie Bergman & Sanne Salomonsen SVT:s Marie & Sanne-sidalåttext
(Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan)
6. “Möt mig i Gamla stan”, Magnus Carlsson SVT:s Magnus-sidalåttext
(Thomas G:son, Lina Eriksson)
7. “Don’t Stop Believing”, Mariette SVT:s Mariette-sidalåttext
(Miss Li, Sonny Gustafsson)

Blandade rapporter om bidragen i Melodifestivalen 2015:s andra deltävling:
Anders Nunstedt, Expressen (text): “Veckans schlagersjua – Deltävling två
Markus & Tobbe, Aftonbladet (video): “Markus Larsson & Tobbe Ek om veckans bidrag
Tobbe Ek, Aftonbladet (text): “Tobbe Ek om veckans bidrag
Poplight (text): “Så låter startfältet i Malmö
Melodifestivalsklubben (text): “Första lyssningen i Malmö
Schlagerprofilerna (text): “Uppspelningen Malmö
Being Blogged (text): “Första lyssningen av låtarna i Melodifestivalen från Malmö
Hanna Fahl, DN (text): “Deltävling 2, första lyssningen
SVT (text & bild): “Så var artisternas hemliga repetitioner i Malmö

Schlagerpinglan: Denna vecka är det egentligen bara en artist som jag känner några större förhoppningar inför och det är Magnus Carlsson. Efter att ha läst vad journalister och bloggare tyckt om hans bidrag så är jag ännu mer förväntansfull och hoppas innerligt att han går vidare i tävlingen denna gång. Annars är det mest bidraget från Samir & Viktor som jag ser fram emot. Eller rättare sagt: det är med skräckblandad nyfikenhet jag ser fram emot att ta del av vad det är som kommer att massröstas på i år. 😉

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Uppladdning inför Melodifestivalen 2015: Malmö”

 1. Adri

  Ojoj, när man läser Tobbe Eks inlägg om Samir & Viktors rep så blir jag lite nervös och rädd. Jag hoppas att de verkligen övar inför lördag så att de inte skämmer ut sig i alla fall. Jag gillar båda dem två, de verkar så likeable (förlåt för svengelskan men jag vet inte vad likeable heter på svenska). Jag gillade deras sommarplåga i alla fall och denna ska tydligen vara rätt lik den så då får jag upp mina förhoppningar 😀 men jag hoppas de övar rejält nu eller att de bara hade dålig dag idag för även om låten är kul och bra så måste framträdandet också vara någorlunda rätt för att man ska kunna avancera nånvart 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Det ska nog till ett riktigt urkasst framträdande av Samir & Viktor om de inte ska ta sig vidare till final, och så dåliga tror jag inte att de är så du kan nog vara lugn. 🙂 Men visst håller jag med dig, förhoppningsvis får det rätt på allt tills det är dags för även om jag ännu inte vet vad jag tycker om duon så är det ju helt klart roligare att se ett framträdande som inte får en att vilja lämna TV-soffan (eller var man nu håller hus). 🙂

 3. Adri

  Tur att det är det första repet i alla fall! Ska något rep gå helt fel så är det ju det första. Baserat på kommentarerna från Tobbe så kan det bara gå åt rätt håll nu i alla fall 😀

 4. Johanna

  Själv ser jag mest fram emot min idol M arie Bergman och Sanne som jag tror kommer överraska många på lördag. Magnus Carlssons låt kan ju kvitta för mig….

 5. Lukas

  Här kommer min snabba bedömning i den andra deltävlingen:

  1. LINUS SVENNING – FOREVER STARTS TODAY
  Nu har Linus Svenning bytt från känslosam rockballad till Fredrik Kempe-pop med en del etniska inslag. Kan ha gått hem i stugorna om detta kom från nån öststat, men är osäker på om hans fans kommer följa honom hela vägen. Och jag tror att han innerst inne inte är så bekväm med låten. (3 av 5)

  2. EMELIE IREWALD – DÄR OCH DÅ MED DIG
  Som vi märkte förra veckan när Daniel Gildenlöw föll så har lugna låtar svårt när det kommer till krita, så oavsett hur mycket Emelie går ut i rutan tror jag inte på henne. Skulle bli mäkta förvånad om hon ens gick vidare till en andra röstningsomgång. (1 av 5)

  3. SAMIR & VIKTOR – GROUPIE
  Jag ger upp… om det var nånting som Samir & Viktor lyckades göra så var det att ge ordet ”Groupie” en helt annan innebörd. Sen så känns det befriande att låten går i ett mycket snabbare tempo än vad som man kunnat förvänta sig. Allvarligt, detta är första gången jag står och stampar till en låt av denna genre sen jag vet inte när. (5 av 5)

  4. NEVERSTORE – IF I WAS GOD FOR ONE DAY
  Och så går vi från fest och skoj till allvar och lidande. Tungt och bra framfört, och jag hoppas den klarar sig vidare till Andra chansen, speciellt när rockpubliken inte har så mycket annat att rösta på än denna. (5 av 5)

  5. MARIE BERGMAN & SANNE SALOMONSEN – NONETHELESS
  Allvaret fortsätter även här, men till en mycket mer lågmäld och sorgsen saga. De försöker gott och väl, och rösterna finns där och matchar, men jag tror låten är för svag för att gå igenom rutan. (3 av 5)

  6. MAGNUS CARLSSON – MÖT MIG I GAMLA STAN
  Här vrider vi tillbaks klockan till 30 år sen, till femtespåret på en Orupplatta. Sen känner jag att all överdriven koreografi här stressar upp mig. Hade förväntat mig mer från Magnus. (3 av 5)

  7. MARIETTE – DON’T STOP BELIEVING
  Mariette avslutar med ännu en låt i nån form av midtempo, med en tjatig refräng och klyschig text. Och dessutom framstår hon som rätt kall. Kan kanske hända att den här går vidare på bekostnad av nånting bättre, även om jag inte vill det. (1 av 5)

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, Själv var jag inte så imponerad av Marie och Sanne, men det kan bero på att deras låt förmodligen behöver mer än 30 sekunder för att riktigt komma till sin rätt. Ska bli intressant att se hur slutresultatet blir. 🙂

  @Lukas, Jag tror också att Linus eventuellt kan bli av med en del fans för det är helt klart en ny målgrupp han vänder sig till. Jag gillade t.ex. aldrig riktigt Bröder men detta var mer i min smak. 🙂

  Håller även med dig om koreografin till Magnus låt ser lite stressig ut, men förhoppningsvis flyter det på bättre när det väl är dags.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se