sverige I kväll klockan 20:00 är det dags för den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2015, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015, och för det har hela schalgercirkusen rest ner till Malmö. Showen kan ni följa både på SVT1, SVT Play och svt.se och där finns även allt ni behöver veta inför deltävlingen (röstningsregler, telefonnummer och annat intressant).

Här nedan ser ni vilka bidrag och artister som tävlar i kvällens deltävling, vilka låtskrivare som ligger bakom bidragen samt länkar till 2:30 av bidragens fullversioner, 0:30 från de inledande repetitionerna samt låttexterna.

Lyssna på bidragen i Melodifestivalen 2015, Deltävling 2, Malmö 14/2:
1.Forever Starts Today“, Linus Svenning – (låttext30-sekunders-rep)
(Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe)
2.Där och då med dig“, Emelie Irewald – (låttext30-sekunders-rep)
(Emelie Irewald)
3.Groupie“, Samir & Viktor – (låttext30-sekunders-rep)
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Kevin Högdahl, Maria Smith, Viktor Thell)
4.If I Was God For One Day“, Neverstore – (låttext30-sekunders-rep)
(Thomas G:son, John Gordon, Jacob Widén)
5.Nonetheless“, Marie Bergman & Sanne Salomonsen – (låttext30-sekunders-rep)
(Andreas Stone Johansson, Allison Kaplan)
6.Möt mig i Gamla stan“, Magnus Carlsson – (låttext30-sekunders-rep)
(Thomas G:son, Lina Eriksson)
7.Don’t Stop Believing“, Mariette – (låttext30-sekunders-rep)
(Miss Li, Sonny Gustafsson)
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning av 2:30 av studioversionerna så är det fortfarande Magnus Carlssons framträdande jag är mest förväntansfull inför, men låtmässigt så tror jag att det är MariettesDon’t Stop Believing” som jag är mest nyfiken på. Med några extra lyssningar och ett effektfullt framträdande så kan det mycket väl bli riktigt imponerande. 🙂

Linus SvenningsForever Starts Today“ låter också som något som jag skulle vilja ha vidare i tävlingen och trots att jag inte tycker att dessa 2:30 höjde Neverstores bidrag så hoppas jag att även deras “If I Was God For One Day” får en Andra Chans. Detta visar att mina första intryck av låtarna håller i sig än så länge, även om de inbördes platserna ändrats.

Precis som efter smyglyssningarna så har jag Samir & Viktor, Marie Bergman & Sanne Salomonsen och Emelie Irewald på utslagningsplatserna och jag tror tyvärr inte att några extralyssningar i världen kan ändra på detta, även om Marie & Sannes låt var riktigt behaglig och kommer att spelas här hemma lite då och då.

Nu återstår det bara för artisterna att imponera med sina live-framträdanden och hålla tummarna för att app-röstningen fungerar. Än är inget avgjort på långa vägar. 😉

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Melodifestivalen 2015: 2:30 av Malmös bidrag & låttexter”

  1. Jan-Åke

    Jag tycker det var med betydlig bättre låtar i den här deltävlingen. Hade lyckats gissa rätt på vilka 5 låtar som skulle ta sig vidare från första röstningen och gissade rätt på en av låtarna som tog sig till final. Den andra hade jag tippat på femte plats, så det var en skräll tycker jag.

    Programledarna skötte sig bra den här gången också och jag gillade deras sång- och dansnummer.

    Mina betyg på kvällens låtar kommer senare.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se