sverige Schlagerpinglan: På lördagskvällen avgjordes den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2015. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på inte bara de bidrag som åkte ur Malmös deltävling utan även de som gick till Andra Chansen.

Till Final:
“Don’t Stop Believing“, Mariette
“Möt mig i Gamla stan“, Magnus Carlsson

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Forever Starts Today”, Linus Svenning
Groupie“, Samir & Viktor

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “If I Was God For One Day”, Neverstore
6. “Där och då med dig”, Emelie Irewald
7. “Nonetheless”, Marie Bergman & Sanne Salomonsen

Mellanakter m.m.:
Här går allt går fel för Sanna Nielsen och Robin Paulsson
Filippa Bark visar upp Melodifestivalens nya logga
Robin Paulsson får en pizza uppkallad efter sig
Robin & Sanna: Åkarp
Filippa Bark och Mariette finner kärleken

1. “Forever Starts Today”, Linus Svenning (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Eftersom jag aldrig riktigt gillade “Bröder”, som Linus tävlade med förra året, så blev jag positivt överraskad av hans bidrag denna gång. Härliga melodislingor, trummor och eld är en kombination som tydligen fungerar på mig. Hade det funnits plats för tre bidrag i finalen så hade den gärna fått gå direkt dit för så pass bra tyckte jag att den var. Nåja, ibland kan det t.o.m. vara en fördel att ta omvägen via Andra Chansen så det var kanske ett bra resultat ändå.
Betyg: 4/5

2. “Där och då med dig”, Emelie Irewald (blev 6:a ) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Varför man väljer ett icke-Melodifestivals-bidrag från den stora hög av bidrag ur Allmänhetens tävling är något som bara SVT kan svara på. Jag är dock ganska säker på att det inte är så många som kommer att komma ihåg denna låt om några månader, om någon överhuvudtaget kom ihåg den efter att den slutat. Emelie gjorde allt rätt och levererade en stämningsfull och vacker låt men tyvärr så var den redan på förhand totalt chanslös i en tävling som Melodifestivalen.
Betyg: 2+/5

3. “Groupie“, Samir & Viktor (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Oj. Precis som med Eric Saades nummer förra veckan så är detta något som har mer med själva showen och artisterna än låten att göra. Skillnaden känns dock enorm då det i ena fallet är precision och här är det mest kaos. Jag var övertygad om att de skulle segla till final på massröster men det visade sig “bara” bli en Andra Chans till duon. Denna fribiljett är dock något som jag unnar killarna då de trots allt bjöd på en äkta glädjespridar-show och en låt som sätter sig i huvudet, hur banal den än må vara.
Betyg: 3/5

4. “If I Was God For One Day“, Neverstore (blev 5:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Egentligen skulle jag velat ha vidare denna mysiga G:son-låt men då det fanns fyra andra bidrag som var strået vassare på olika sätt så tycker jag likväl att den retliga femteplatsen var ett ganska rättvist resultat, om man nu kan tala om rättvisa i sådana här sammanhang. Halvpop-rockiga låtar med trevliga kontraster mellan vers och refräng och där sångarens röst höjer låten ännu mer är kanske mer lämpad för hemmalyssning än musiktävlingar där det krävs något lite extra för att locka till sig röster.
Betyg: 3+/5

5. “Nonetheless“, Marie Bergman & Sanne Salomonsen (blev 7:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Visst skulle det kunna fungera att placera två artister på en scen och låta dem sitta helt stilla i en halv låt men då krävs det att man antingen har en fängslande låt eller att artisterna är väldigt karismatiska eller intressanta på annat sätt. Annars är risken att publiken tappat intresset innan de reser sig upp och får igång låten på riktigt, och med tanke på slutresultatet så verkar det som att det var just det som hände här. Inte ens med lite god vilja så kan jag säga att jag träffades av detta framträdande, även om låten i sig förmodligen kommer att växa till sig om jag ger den chansen att göra det.
Betyg: 2+/5

6. “Möt mig i Gamla stan“, Magnus Carlsson (Till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Gammal hederlig schlager i ny, lite uppiffad version framfört av en riktigt kompetent artist som även råkar vara min personliga favorit av alla schlagerartister. Detta är egentligen allt som jag efterlyst för Melodifestivalen så därför är jag lite förvånad över att jag inte ger den högsta betyg, men det känns som att det är något som fattas. Svenska folket fastnade dock för låten direkt och röstade vidare den till final så kanske är det bara några extra lyssningar som behövs för min del. Kvällens mest glädjande resultat. 🙂
Betyg: 4/5

7. “Don’t Stop Believing“, Mariette (Till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Precis som jag hoppades så visade sig scenframträdandet gå i samma mörka, mystiska och vackra stil som själva låten och gjorde att helheten blev helt oemotståndlig. Till skillnad från fallet med bidraget ovan så fanns här aldrig några tvivel utan något mindre än en finalplats hade varit otänkbart. Lyckligtvis så höll de röstande med mig även på denna punkt. Med några extra lyssningar så kan den mycket väl bli min absoluta favorit i finalen, men det är kanske att gå händelserna i förväg. 🙂
Betyg: 4+/5

Schlagerpinglan: Även denna vecka så tyckte jag att Sanna och Robin gjorde ett bra jobb, både med sina programledarinsatser och shownummer. Tyvärr så tillhör jag inte den skara som verkar uppskatta Filippa Barks humor så det blev lite väl långa torrperioder här och där under kvällen men med tanke på att båda mina favoriter gick vidare till final så kan jag ha överseende med det mesta denna gång. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2015: Deltävling 2”

 1. Nathalie

  Hur jag i hela fridens namn kunde säga något positivt om Filippa Bark förra veckan- är just nu ett mysterium större än något annat.
  Robin & Sanna är fortfarande tråkiga för mig.
  Och så låtarna. Förra veckan röstade jag inte, men beslutade mig för det ikväll. Och vilka röstade jag på? Jo. De två som inte gick vidare.
  Bidragen. Jag ska försöka att vara snäll, jag lovar!

  1. Linus Svenning- Det borde inte handla om artistens utseende, men samtidigt är musikbranschen förbaskat utseendefixerat sen långt tillbaka, och jag gillar inte Linus utseende. Jag ska inte komma med någon fräck kommentar. Men jag gillar inte hans utseende. Punkt slut. Med en annan artist hade jag kanske uppfattat låten bättre. Dock inte med Linus Svenning. (2/10)

  2. Emelie Irewald- För mig kvällens stora överraskning. Hade förväntat mig något pinsamt tråkigt. Men balladen hon framförde föll mig i smaken. Snyggt klädd var hon också. Bra röst! Jag röstade på henne! (8/10)

  3. Samir & Viktor- Hade jag varit 20 hade jag kanske tyckt att de var jättegulliga, men vid 38 tänkte jag mest, jaha, var det här allt? Bättre än Eric Saade dock! (4/10)

  4. Neverstore- Låten gick in genom ena örat, och ut genom det andra! Snarkvarning! (1/10)

  5. Marie Bergman & Sanne Salomensen- Min andra stora överraskning. Tyckte countryballaden var väldigt fin. Och det hade varit kul med två snygga 50+ kvinnor för en gångs skull. Dem fick min andra röst! (7/10)

  6. Magnus Carlsson- Traditionell glad schlagermusik är egentligen inte “my cup of tea”, och inte hör artisten till mina favoriter heller. Lite för klämkäck! Men jag antar att låten var helt okej? /4+/10)

  7. Mariette- Utan tvekan den snyggaste scenshowen, och hon har en riktigt bra röst. Låten då? Skaplig. Men hade kanske förväntat mig något mer! (5+/10)

  Min sammanfattning av semi 2:
  1. Emelie Irewald
  2. Marie Bergman & Sanne Salomensen
  3. Mariette
  4. Magnus Carlsson
  5. Samir & Viktor
  6. Programledare Sanna Nielsen
  7. Linus Svenning
  8. Neverstore
  9. Filippa Bark- Är det enbart jag som inte hör ett piss av vad människan säger?
  10. Robin “Tråkberg” Paulsson

  Nå vad säger du Pinglan. Klarar jag mig undan censuren den här veckan?

 2. André

  Ursäkta språket men FAN vad skönt kvällens resultat var!
  Förra veckan var jag riktigt besviken men ikväll är jag riktigt nöjd. Som så många andra var jag säker på att Samir och Victor var solklara finalister, vilket jag såg som skadligt för tävlingen i tanke på att den formen av låt inte bara är ett hån emot de artister och låtskrivare som faktiskt jobbar hårt med sitt musikskapande. Texten till Groupie hade jag vem som helst kunnat skriva. Det var förvisso underhållande för ögonen men för öronen var det olidligt och att det “bara” blir andra chansen är SÅÅÅ skönt. Tävlingen mår bättre av det. Vilken lättnad!

  Att Magnus gick till final var roligt tycker jag! Var ett tag sen vi hade en äkta schlagerlåt i finalen så det är ett välkommet inslag! Att det dessutom var Magnus som gick till final med den är ett stort plus och roligt för honom att få gå till final efter att Live Forever floppade 2007.

  Till skillnad från dig Pinglan gillade jag “Bröder” förra året men årets låt tyckte jag var ännu bättre. Var skeptisk till den på förhandslyssningen eftersom det kändes som om Linus var helt fel för låten men han gjorde den med bravur och den tog sig när man fick höra hela låten. Tror Linus har goda chanser att göra om sin bedrift från ifjol och även denna gång gå till final via andra chansen.

  Mariette!! Var ska jag börja? Verkligen helt fantastisk! Mörk och mystisk låt med ett häftigt framträdande och en stensäker artist! Det var unikt, äkta, proffsigt och otroligt bra! Vill inte utse en vinnare innan jag hört alla låtar men Mariette kommer bli livsfarlig i finalen, och har inget emot att skicka henne till Österrike!

 3. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Du klarade dig med bravur denna gång. 🙂 Jag har full förståelse för att man har olika sätt att uttrycka sig på och uppskattar därför din ansträngning. 🙂

  @André, Jag kan bara instämma. Lika besviken som jag var efter förra deltävlingen, lika glad och upprymd är jag nu. Det svänger snabbt i MF. 😀

 4. Adri

  Till skillnad från typ 95% av personerna på denna sida så TRODDE jag aldrig att S&V skulle nå final, även om jag VILLE det. Jag hade tre solklara favoriter ikväll och alla avancerade. Mariette, S&V och Linus Svenning. Att dem tre avancerade nån vart ser jag som en vinst så jag brydde mig inte om vem den fjärde var. Jag gillade inte Magnus låt alls. Känns lite gammal och inte för mig helt enkelt men jag kan väl låta honom gå vidare eftersom jag som sagt är så glad över att mina tre favoriter alla kom i topp 4 ikväll.

  Snacka om skilland från förra veckan då 2/3 favoriter lämnade tävlingen, nu är det glömt och förlåtet 😀

 5. Adri

  Angående kommentaren högst upp så tycker jag att hela trion bestående av Sanna, Robin och Filippa är helt fantastisk. 😀 men alla tycker olika. Jag tänkte “åh nej” när jag fick reda på att Filippa skulle vara med, men jag är så glad nu 😀 klar förbättring från förra veckan enligt mig 😛 jag skrattade asmycket kan jag säga (men å andra sidan så säger det inte mycket då jag skrattar av det mesta, sån är jag 😛 )

 6. Jan-Åke

  Jag tycker det var bättre bidrag med den här veckan. Sätter betyg 1-5 med korta kommentarer om vad jag tyckte om bidragen.

  “Forever Starts Today”, Linus Svenning, Betyg:3 – Jag tycker melodin förde tankarna till Danmarks bidrag
  “Only Teardrops”. Jag tror det var trummorna i låten som gjorde det. Skaplig låt och nära en 4.

  “Där Och Då Med Dig”, Emelie Irewald, 2 – En okänd artist för mig, men hon verkade ju sympatisk, fast låten var inget som fastnade. Håller med om att det nog är en låt som har svårt att nå fram i en tävling som Melodifestivalen.

  “Groupie”, Samir & Viktor, 4 – Låten verkade bli riktigt sågad i tidningar, men jag tyckte det var en positiv överraskning. Glad och ganska medryckande låt.

  “If I Was God For One Day”, Neverstore, 3 – Först tyckte jag låten var ganska dålig, men jag tror det blir bättre och bättre ju mer man lyssnar på den.För mig har den nått upp till en trea. Lite rockiga bidrag brukar ju kunna ta sig vidare så jag tror att det här kan bli en av låtarna som når finalen till slut.

  “Nonetheless”, Marie Bergman & Sanne Salomonsen, 2 – Jag hade nog för höga förväntningar på deras låt. Tycker inte att det var en låt som fastnade alls.

  “Möt Mig I Gamla Stan”, Magnus Carlsson, 4 – Mycket nära att jag sätter en femma här. Får man höra låten fler gånger så blir det nog snart högsta betyg. Tycker det känns som en riktigt bra schlagerlåt. Bästa bidraget hittills i hela tävlingen.

  “Don´t Stop Believing”, Mariette, 3 – Jag hör inte till de som brukar följa idol, så för mig var det här en ny artist. Duktig sångerska, men ingen låt som fastnade riktigt. Jag trodde nog att hon skulle komma bland de fem bästa, men att hon gick direkt till final tycker jag var en överraskning.

  Gillade även programledarnas sång- och dans-nummer. De sköter sig mycket bra tycker jag.

 7. Rebecka

  Min favorit var nog Åkarp. Saknar att det var åtta bidrag innan, större chans att man tyckte om något. Men tycker både Sanna, Robin och Filippa Bark är jättebra!

 8. Schlagerpinglan

  @Jan-Åke, Detta känns lite genant att medge (helst med tanke på att jag länkat till alla artistsidorna på SVT och de förmodligen sade något om det i presentationen) men jag hade ingen aning om att Mariette varit med i Idol, så tack för upplysningen.:) Som sagt, talangtävlingar är inte riktigt min grej – jag har fullt upp med ESC. 🙂

  @Adri, Själv gillar jag den torra engelska humorn som egentligen inte är rolig men blir så hysteriskt skojigt för att det egentligen inte är det. Jag kan tänka mig att Filippa Bark fungerar enligt samma princip, bara det att jag tyvärr inte snappar upp det. Roligt dock att det finns de som gör det. 🙂

  Jag är fortfarande överraskad över att Samir och Viktor inte gick vidare till final, speciellt med tanke på att jag efter att ha sett framträdandet trodde att de inte bara skulle få röster från sina fans utan även en hel del från “vanliga” tittare. Men, men… de gick vidare i alla fall och det är inget som längre stör mig utan de gjorde det helt rättvist.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se