Australien När EBU tidigare denna månad avslöjade att Australien fått ett en-gångs-tillstånd att delta i Eurovision Song Contest 2015 var det många som blev rejält överraskade. Till att börja med uppgavs det att SBS internvalda bidrag skulle presenteras den första veckan i mars, men i övrigt var de väldigt sparsamma med informationen.

Nu meddelas det i alla fall att Blink TV uppmanar i första hand inhemska låtskrivare och artister att skicka in låtar, vilket hintar om att internvalet ännu inte är gjort. Fram till den 20:e februari tar de emot bidragen och så här långt så uppges de redan ha tagit emot 73 stycken. (Källor: blinktv.com.au, escxtra.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Nu när man fått lite tid att smälta denna oväntade nyhet, att Australien kommer att delta i ESC 2015, så har jag kommit fram till att jag trots allt tycker att det ska bli väldigt skoj. Om bara de röstande är väl medvetna om att det inte blir någon exotisk ESC-2016-resa till Australien om de ger gästerna sin röst, utan att de i lugn och ro kan rösta på sitt favoritbidrag, så kan nog jubileumsårgången blir riktigt lyckad och speciell. 🙂

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Australien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se