sverige Schlagerpinglan: Ja, då var alla de efterlängtade 30-sekunders-klippen från torsdagens repetitioner i Östersund inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2015 presenterade.

Är ni intresserade av hur det såg ut och hur bidragen lät så hittar ni länkar till de klippen här nedan, presenterade i den ordning jag själv rankar dem efter några genomlyssningar.

Av listan framgår vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt:

Lyssna på 30 sekunder av Melodifestivalen 2015:s tredje deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“Jag är fri (Manne Liem Frije)”, Jon Henrik Fjällgren 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Jon Henrik Fjällgren, Erik Holmberg, Tony Malm, Josef Melin)
“Living To Die”, Andreas Johnson 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Karl-Ola Kjellholm)
– – –
“Bring Out the Fire”, Andreas Weise 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Henrik Janson, Thomas G:son)
“För din skull”, Kalle Johansson 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Martin Eriksson, Thomas G:son, Thomas Karlsson)
– – –
“Insomnia”, Ellen Benediktson 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Ellen Benediktson, Anderz Wrethov)
“Don’t Stop”, Isa 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner)
“I See You”, Kristin Amparo 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Kristin Amparo, David Kreuger, Fredrik Kempe)

Schlagerpinglan: Som sagt, 30 sekunder är inte mycket när man ska försöka sig på att få ett rättvist första intryck av bidragen. Speciellt inte när man i Amparos fall nästan bara bjuder på en mängd långa toner. Precis som jag anade så var det två bidrag som tilltalade mig lite mer än de övriga och det var de av Jon Henrik Fjällgren och Andreas Johnson. Båda verkar ställa upp med bidrag som är härligt lugna på ett medryckande sätt. 🙂

Sedan så tyckte jag även att de båda lite lättsmälta bidragen från Andreas Weise och Kalle Johansson lät väldigt lovande så i nuläget så får de vars en provisorisk Andra Chansen-biljett. Vi får väl se om de får behålla dem efter att jag fått lyssnat lite mer på tjejernas bidrag.

Med detta är det inte sagt att tjejernas bidrag tvunget måste vara sämre, utan det är nog bara smakproven som inte riktigt visar upp dem från deras bästa sida, alternativt att bidragen kräver lite extra lyssningar. Hur som helst så ser jag fram emot fullversionerna så att man får en lite klarare bild av låtarna och dess chanser.

Om ni är intresserade av att läsa vad journalisterna och andra utvalda tyckte efter deras genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Östersund-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Melodifestivalen 2015: Smyglyssna på tredje veckans bidrag”

 1. André

  Hehe, har hela tiden sagt att Jon Henrik var någon man skulle hålla ögonen på och utefter klippet och det jag hört journalister säga så verkar det som om han har något riktigt unikt att komma med och dessutom ett framträdande som inte går att jämföra med något annat. Ser dock fram emot att höra hela låten för vet att han kan ta i mer än han gör i klippet. Hur som helst en av mina favoriter den här veckan!

  Kristin Amparo vill jag avvakta lite med tills jag hört hela låten. Hon har mycket bra röst, det går inte att förneka, men utefter det jag ser i klippet blir jag lite besviken, hade förväntat mig mer. Tror dock jag kan gilla detta när jag sett det i sin helhet, känns ändå som en klassisk powerballad vilket är bra betyg.

  Andreas Johnson gillar jag också, det är precis den formen av U2-inspirerade mogna låt jag vill höra med honom, hoppas verkligen han tar sig vidare!

  Andreas Weise däremot tycker jag inte alls om…känns alldeles för tjatigt, omodernt och gammaldags för min smak och sen fick jag inte känslan av att han gick igenom rutan heller…men vem vet? Andra kanske gillar det, precis som du Pinglan.

  Även Ellen verkar intressant tycker jag. Gillade Songbird och det här är visserligen en hård deltävling men om låtens häftiga uppbyggnad tar sig igenom rutan och ifall numret är så coolt som det verkar är det nog inte chanslöst!

  Verkar vara den starkaste deltävlingen hittills anser jag 🙂

 2. Adri

  Precis som förra veckan så tycker vi väldigt olika (och eftersom jag aldrig har tur när det gäller ESC så får väl säkert du mer sol du vill än mig denna vecka också 😛 ) men jaja här kommer min rankning (baserat på 30 sek)

  1. Kristin Amparo: Precis som väntat. Hon har en av Sveriges absolut, absolut bästa röster och hon har fått en låt som passar henne som handen i handsken. Dock tror jag hon är chanslös. (Men Tobbe Ek jämför hennes framträdande med Sarah Dawn Finer’s I remember Love och den gock det ju bra för så jag håller tummarna)

  2. Ellen Benediktson: Detta lät väldigt, väldigt spännande. Jag älskar hennes röst och framträdandet ser mäktigt ut. Precis som Kristin tror jag dock att detta är chanslöst då den har vissa likheter med Mariettes låt förra veckan och då framstår den som svagare.

  3. Andreas Johnson: Inte hans bästa låt, men jag gillar det jag hört hittills och det bådar gott. Han lär avancera nånvart i alla fall, med tanke på att hans fanskara är väldigt stor tror jag.

  4. Jon Henrik Fjällgren: Efter alla hyllningar denna fått hade jag fått upp mina förhoppningar, men resultatet känns mest bara “meh”. Låter som intressanta 30 sekunder, men om den håller på så i 3 minuter så är den ju riktigt tråkig om jag ska säga vad jag tycker

  5. Kalle Johansson: Lät helt ok. Lite generisk, svensk radiopop som man hört 250 gånger innan

  6. Isa: Modernt och stort men det hjälper inte eftersom detta känns som en låt man glömmer bort sekunden den slutar. Trorr att hon (tyvärr precis som de två andra tjejerna) är chanslös.

  7. Andreas Weise: Asså fy farao. Klarar inte av honom och jag visste så fort de sa att han skulle vara med vilken typ av låt han skulle köra. Ingen positiv överraskning här, bara en enda stor gäspning. Sämst i år hittills enligt mig. Vet att jag bara hört 30 sekunder, men jag tror inte att de övriga 2,5 minutearna kan rädda denna oavsett hur de låter för detta låter bara för tråkigt. Kan säkert avancera ändå då jag tror att han har en stor skara fans bland 45+ invånarna.

  Vad jag tror då:

  1. Jon Henrik Fjällgren
  2. Andreas Johnson

  3. Kalle Johansson
  4. Andreas Weise

  5. Ellen Benediktson
  6. Isa eller Kristin Amparo
  7. Isa eller Kristin Amparo.

 3. Daniel

  Och här kommer min ranking efter de första klippen:

  1. Kristin Amparo
  2. Jon Henrik Fjällgren

  3. Isa
  4. Andreas Weise

  5. Ellen Benediktson
  6. Andreas Johnson
  7. Kalle Johansson

 4. Johanna

  Jag skulle ranka de såhär just nu:

  1. Jon Henrik
  2. Kristin Amparo

  3. Ellen Benediktson
  4. Andreas Johnson

  5. Isa (väldigt jämnt mellan fyran och femman för mig)
  6. Andreas Weise
  7. Kalle Johansson

 5. davve

  Tror det är ganska självklart att Jon Fjällgren och Kristin går till final…

  sedan är det öppet mellan vilka andra som går till andra chansen

 6. Johanna

  @davve- hade varit ett drömresultat om de två gick till final!

 7. Schlagerpinglan

  Förutom att jag är väldigt nyfiken på de bidrag som jag tror mig tycka bra om så är det främst Kristin Amparos bidrag jag ser fram emot i morgon. Ser att många här verkar tycka om låten efter några sekunder och många av de som hört hela bidraget skriver långa hyllingstexter. Hoppas på en stor positiv överraskning. 🙂

 8. Adri

  Anledningen till att jag tror att Kristin slåss om sistaplatsen är faktiskt endast på grund av att det är min favorit. Mina favoriter har en tendens att komma typ femma eller under :/

 9. André

  Adri, oroa dig inte 🙂 Jag sa i och för sig samma till dig förra veckan angående Samir men att Kristin inte går vidare finns verkligen inte på världskartan. Nästan alla journalister jag följer pekar ut henne som en möjlig vinnare av hela tävlingen och i tanke på vilken maffig röst hon har kommer det gå riktigt bra. Att hon skulle riskera att komma sist finns inte, det blir final!

 10. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag känner dock igen känslan att man har lite svårt att tro att ens favoriter ska gå vidare. Inte konstigt i och för sig när de försvinner en efter en. :/ Förra veckan gick det dock bra (för mig) MF-mässigt. Hoppas på något liknande denna vecka. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se