sverige Schlagerpinglan: Så här i Melodifestivals-tider så innebär fredagskvällar att den första repetitionen inför publik ägt rum och så även denna vecka då hela cirkusen befinner sig i Östersund inför den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2015.

Som vanligt så hittar ni bildspel från repet på både expressen.se och Poplight medan Metro, DN:s Hanna Fahl och Aftonbladets Tobbe Ek plikttroget stått för direktrapportering därifrån under kvällens gång. Dessutom så bjuder SVT även denna vecka på Minut-för-minut-schema, foton från repet samt beskrivningar av artisternas scenkläder både i text- och bildform.

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben och Poplight där 338 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för att gå direkt till final) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds
1. “Jag är fri (Manne Liem Frije)“, Jon Henrik Fjällgren (27,5%) 1. Jon Henrik Fjällgren (1,35)
2. “I See You“, Kristin Amparo (25,1%) 2. Kristin Amparo (1,45)
2. “Don’t Stop“, Isa (19,8%) 3. Isa (2,50)
4. “Bring Out the Fire“, Andreas Weise (11,8%) 4. Andreas Weise (4,00)
5. “Insomnia“, Ellen Benediktson (6,2%) 4. Ellen Benediktson (4,00)
6. “Living to Die“, Andreas Johnson (5,3%) 6. Andreas Johnson (6,50)
7. “För din skull“, Kalle Johansson (4,1%) 7. Kalle Johansson (10,00)
(Källor: poplight.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Resultaten från de föregående veckornas publikundersökningar och odds (deltävling 1deltävling 2) visar att det lika gärna kan vara de fyra översta som går vidare som att det blir några helt andra. (Även om jag tror att den första deltävlingens resultat mer hade med en strulande app och förvirrade tittare att göra, men det är så klart endast spekulationer.)

Huruvida jag hoppas att ovanstående undersökning speglar det slutliga resultatet eller ej vet jag faktiskt inte. Jag vill gärna höra lite mer av bidragen innan jag vågar mig på några stensäkra åsikter. Jag tycker dock att det ser lite oroväckande ut att Andreas Johnson hamnat så långt ner, för själv har jag ju gillat vad jag hört av hans bidrag så här långt. Kanske klarnar mystiken när man själv får höra hela bidragen och se dem framföras, det brukar ju underlätta. 😉

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Melodifestivalen 2015: Snabbkoll på Östersunds publikrep”

 1. André

  Blir en rysare imorgon. Jon Henrik och Kristin är dock redan i final enligt mig så det som blir spännande imorgon blir att se vilka som går till andra chansen för det är väldigt öppet…blir också orolig för att Andreas Johnson är så långt ner för tycker absolut hans låt verkar vara en av de bästa, men konkurrensen verkar som sagt hård..egentligen ska man väl inte gå händelserna i förväg men jag tycker faktiskt det är värt att ifrågasätta varför inte någon av dessa låtar kunde varit med i fjärde deltävlingen istället där det bortsett ifrån Måns Zelmerlöw verkar vara helt tomt på intressanta artister…hade tex Andreas Johnson varit med nästa vecka är jag övertygad om att han skulle vara finalfavorit tillsammans med Måns.
  Johnson har dock en chans på andra chansen vilket jag verkligen hoppas händer. Angående publikundersökningen så kan det ju vara så att en snygg ballad inte riktigt är lika tilltalande i en arena som på tv, där det säkert kommer att framgå vilket snyggt framträdande det är. Som sagt, finalisterna är självklara, Kalle Johansson ser jag nog som chanslös, och hoppas verkligen Andreas Johnson går till andra chansen. Vem som sedan gör honom sällskap spelar ingen större roll för mig även om jag helst ser någon annan än Weise med sin omoderna och ointressanta låt.
  Hur som helst blir det spännande Imorgon! Kul också att startfältet är så staket och har flera potentiella vinnare!

 2. Adri

  De resultaten jag blir oroligast över är att Ellen Benediktson placerar sig så långt ner och Andreas Weise placerar sig så högt upp. Ellen Benediktson verkar ha en väldigt intressant låt och jag älskar, älskar, älskar hennes röst. Å medan jag beskriver Ellens låt som intressant så verkar Andreas Weises låt vara raka motsatsen. Medioker röst, skittråkig låt och vad som ser ut att vara ett rätt så fantasilöst framträdande.

  Det som gör så att jag ändå har lite hopp angående Ellen är att hon placerade sig långt ner på publikundersökningen i fjol också och då gick hon ju direkt till final så man ska inte räkna bort henne helt och hållet.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se