Tyskland På torsdagskvällen avgjordes den speciella klubbspelning som utsåg den sista finalisten i “Unser Song für Österreich“, Tysklands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015.

1 270 hoppfulla hade laddat upp sina videor till talangtävlingen men endast tio stycken blev utvalda att uppträda vid gårdagens show. Tittarna hade 100% makt och här nedan ser ni länkar till artisternas framträdanden samt resultatet av omröstningen:

Resultatet av klubbspelningen av Tysklands “USfÖ”: Teleröster
1. Ann Sophie – “Jump The Gun 24,1%
2. Ason – “Hey you 18,1%
3. Moonjos – “Haggard Heart 12,0%
4. Klangpoet – “4 u 11,6%
5. Sophie – “Imperfection 8,0%
6. Alisson Bonnefoy – “Burning Down 7,5%
7. Aden Jaron – “We’re On Fire 7,3%
8. Lars Pinkwart – “Tornado 5,7%
9. Sendi – “Battlefield 3,2%
10. Louisa – “Boomerang 2,5%
(Källa: eurovision.de)

Detta betyder att alla de åtta finalisterna av “Unser Song für Österreich” samt alla de bidrag, förutom Ann Sophies, som kommer att tävla i finalen den 5:e mars, är kända:

Finalstartfältet i Tysklands “Unser Song für Österreich”:
Fahrenhaidt – “Mother Earth” – “Frozen Silence
Faun – “Hörst du die Trommeln” – “Abschied
Alexa Feser – “Glück” – “Das Gold von morgen
Mrs. Greenbird – “Shine, Shine, Shine” – “Take My Hand
Andreas Kümmert – “Home Is In My Hands” – “Heart Of Stone
Laing – “Zeig Deine Muskeln” – “Wechselt die Beleuchtung
Noize Generation – “A Song For You” – “Crazy Now
Ann Sophie – “?” – “?”

Schlagerpinglan: Jag vet att jag inför klubbspelningen skrev att jag trodde att Ann Sophieverkar vara en artist hel i min smak” och därmed borde jag vara riktigt nöjd med kvällens resultat. Tyvärr så hade jag fått en felaktig uppfattning efter att ha sett hennes tävlingsvideo, för efter att ha sett alla de tio bidragen framföras så hade jag inte ens med henne bland mina topp-fem-artister. Visst kan hon både sjunga och showa, men någon artist i min smak visade hon sig inte vara.

Nej, i stället så höll jag tummarna för att Lars Pinkwart eller eventuellt Sophie skulle vinna… men man kan inte alltid få som man vill. Vi får väl se vad det blir för bidrag Ann Sophie tävlar med i finalen. Med lite tur så ger hon mig kanske en anledning att ändra åsikt ytterligare en gång. 🙂

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Tyskland 2015: Resultatet av Wildcard-tävlingen”

 1. Daniel

  Håller med dig pinglan att det fanns bättre bidrag än den som vann. Min lilla favorit (Ason) kom ju faktiskt tvåa, oväntat högt, kul! 🙂

  Även om inte Ann-Sophies låtar är klara tvivlar jag på att jag kommer att tycka om den. Jag tycker nämligen inte att hon känns äkta som artist. Och då faller allt pladask. Min favorit är istället Andreas Kümmert meed låten “Home Is In My Hands”. Det är något med hans röst som gör mig intresserad.

 2. Schlagerpinglan

  @Daniel, Mmm… det blir nog till att koncentrera sig på någon av de andra finalartisterna i stället. Själv lutar jag nog åt Laing eller Noize Generation, men tycker liksom du att Andreas Kümmerts röst låter väldigt lovande.

 3. Micke

  My oh my Schlagerpinglan har vi någonsin varit längre ifrån varandra när det gäller smak 🙂 Jag tycker faktiskt det mesta låter helt ok bland de tyska bidragen. Endast fyra bidrag har jag svårt för och de kommer från två artister. Ledsen Schlagerpinglan men just nu känns det ok med det mesta som vinnare så länge som det inte innebär Laing eller Noize Generation. De är definitivt inte min grej

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Men då är chansen ändå relativt stor att det blir en vinnare som vi båda kan gilla, då jag tycker att de flesta låter lovande. Vi får väl se på vilken sida de röstande tyskarna visar sig stå. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se