Schlagerpinglan: I förrgår sammanställde jag min första ESC-2015-topp-15-lista, men sedan dess så har ju Lettland valt ut sitt bidrag och Albanien verkar ha dragit tillbaka sitt i väntan på ett nytt. Därför passar jag nu på att göra en ny, uppdaterad topp-15-lista.

Eftersom ingenting hänt vad gäller de inbördes placeringarna sedan i söndags så fortsätter jag att jämföra dem med min topp-10-lista från den 8:e februari.

Schlagerpinglans ESC-2015-topp-15, 2015-02-24:
1. (-) Estland Estland: “Goodbye to Yesterday“, Elina Born & Stig Rästa semifinal 1
2. (-) Italien Italien: “Grande Amore“, Il Volo finalen
3. (1.) Frankrike Frankrike: “N’oubliez pas”, Lisa Angell finalen
4. (2.) Nederländerna Nederländerna: “Walk Along“, Trijntje Oosterhuis semifinal 1
5. (4.) Schweiz Schweiz: “Time to shine“, Mélanie René semifinal 2
6. (5.) Vitryssland Vitryssland: “Time“, Uzari & Maimuna semifinal 1
7. (-) Litauen Litauen: “This Time“, Monika Linkytė & Vaidas Baumila semifinal 2
8. (3.) Danmark Danmark: “The Way You Are“, Anti Social Media semifinal 1
9. (-) Island Island: “Unbroken“, María Ólafsdóttir semifinal 2
10. (6.) Cypern Cypern: “One thing I should have done“, Giannis Karagiannis semifinal 2
11. (7.) Makedonien Makedonien: “Lisja Esenski“, Daniel Kajmakoski semifinal 1
12. (-) Serbien Serbien: “Ceo Svet Je Moj“, Bojana Stamenov semifinal 1
13. (-) Lettland Lettland: “Love Injected“, Aminata semifinal 2
14. (8.) Georgien Georgien: “Warrior“, Nina Sublatti semifinal 1
15. (9.) Malta Malta: “Warrior“, Amber semifinal 2

Schlagerpinglan: Fortfarande tycker jag att hela topp-tio består av riktigt bra låtar, varav de tre främsta är helt underbara och värdiga Eurovision-vinnare alla tre. Nu kan ju bara ett bidrag vinna och därför tycker jag lite synd om de som inte når ända fram att de har oturen att tävla ett år då konkurrensen verkar vara så stark i toppen. Å andra sidan så är det ju positivt för oss tittare att ha många höjdpunker att se fram emot. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Eurovision 2015: Schlagerpinglans topp-15 (så här långt)”

 1. Hannes

  Skulle lagt Lettland mycket högre…men det är ju din åsikt 😛 Annars ganska bra (förutom Italien)

 2. Johanna

  Jag tycker det är ett mellanmjölk-land där inga låtar är direkt dåliga men inte många är speciellt bra heller. Det är typ bara fem låtar som är mer än bra för mig och det är Estland,Cypern, Litauen, Italien och Frankrike. Jag hade hellre sett ett gäng dåliga låtar än de här mellanmjölkiga låtarna från Lettland, Malta, Schweiz och Georgien, som dessutom är i samma (dåliga) genre. Det kommer bli en fruktansvärt seg final om alla de ska vara där (vilket jag iofs inte tror kommer ske då jag har svårt att se minst tre av dessa i finalen men ändå) 🙂 men det är ju min personliga åsikt förstås!

 3. Adri

  Jag tycker likt dig att det finns tio bra låtar, och fem lite svagare låtar. (dock finns det ingen helkass låt… än)

  1. Estland – Rätt så överlägset. Kan absolut se denna vinna finalen i maj (mer om det när alla låtar är klara haha 🙂 )

  2. Litauen – Så glad att de skickade duetten. Tror de kan få Litauens bästa placering på länge. Topp 15 tror jag i alla fall.

  3. Lettland – Japp, baltikum-länderna är riktigt starka i år. Tror absolut att denna går till final vilket blir kul eftersom det är Lettland och de har ju haft otur nu väldigt många gånger, men jag tror att det kan ändras i år. Kanske blir det nya Nederländerna.

  4. Island – Lite sämre på engelska, men ändå glad att Island skickade denna midtempo-ballad. Absolut final tror jag på. Vissa säger att hon kommer bli nya Yohanna, riktigt så vet jag inte men inte mig emot.

  5. Serbien – Påminner mig om San Marino 2013, enda skillnaden är att denna med största sannolikhet går till final.

  6. Vitryssland – Visserligen finns det ingen kraft i låten och jag önskar att den var mer krafftfull, men den är riktigt bra och jag älskar framför allt fiolen.

  7. Schweiz – Gillar de första två minutrarna, sen blir det lte uttjatat. Grym röst i alla fall och väldigt annorlunda. Tror att det finns 65% att den går till final (tack vare juryn)

  8. Danmark – Medryckande. Känns väldigt “dansk”. Kommer nog till final, men i botten där. Typ plats 20-25.

  9. Malta – Påminner mig om superhiten “Chandelier”. Går absolut till final och antagligen topp 10.

  10. Nederländerna – Var väldigt bra i början, men nu tröttnar jag på den. Blir nog topp 20.

  11. Georgien – Ser fram emot att få höra den färdiga versionen verkligen. Så som den är nu går den nog inte vidare.

  12. Frankrike – Lite för gammaldags för mig. Tyvärr kommer nog inte denna låt göra så att Frankrike tar sig ur bottenskrapet.

  13. Italien – Jag ogillar opera, oftast i alla fall. Men den är dramatisk i alla fall och det är ju bra. Blir nog topp 5 kan jag tro faktiskt.

  14. Cypern – Årets mest hatade låt (hittills) på youtube. Denna ligger sist på 80% av allas listor och jag kan förstå varför. Tråkig röst, händelselös låt. Blir nog botten tre i semifinalen.

  15. Makedonien – Bara ett stort “meh” för mig. Missar nog finalen med ett hårsmån. Låter som en typisk 11-13:e placering i semin.

  Förlåt för lång kommentar haha 😀

 4. Schlagerpinglan

  @Hannes, det kommer nog att ta ett tag innan jag börjar uppskatta Lettlands bidrag, men jag har börjat vänja mig vid den redan (d.v.s. att den inte irriterar mig lika mycket längre) så man vet aldrig. 🙂

  @Johanna, De “botten-låtar” du räknar upp (förutom Schweiz) tycker även jag är väldigt anonyma och intetsägande. Ibland är det bättre med riktiga bottennapp än något segt, i alla fall om man ska lyssna på många i en följd. Tråkigt att höra dock att du inte gillar de övriga, roligare att “stå ut” med en lång finalkväll om man gillar bidragen. 🙂

  @Adri, Roligt med långa kommentarer så där är inget att be om ursäkt för, utan tvärtom: tack så mycket. 😀 Intressant det där om Cypern t.ex., för det har jag helt missat. I min egen lilla bubbla så är det en väldigt känslostark och populär ballad. 😉

 5. Micke

  MIN LISTA

  1. Frankrike
  2. Italien
  3. Danmark
  4. Schweiz
  5. Estland

  6. Nederländerna
  7. Cypern
  8. Serbien
  9. Malta
  10. Makedonien
  11. Island

  12. Georgien
  13. Litauen
  14. Albanien
  15. Vitryssland
  16. Lettland

  Vad kan man säga om det här då? Ja att topp fem ligger ohotade även om sexan och sjuan också är bidrag jag är nöjd med. Min tia Makedonien och min elva Island är två märkliga bidrag. Scenframträdandet när det gäller Makedonien gjorde att jag alltid placerade den sist på min lista. Har under hela tiden inte lyssnat på studioversionen men nu har jag gjort det och attans sicken skillnad. Riktigt mysig där ju så de bör nog ta sig en ordentlig funderare över vad de ska göra med scenframträdandet. Studioversionen placerar jag tre platser upp på sjunde plats.

  När det då gäller Island är det nog svårare. Där handlar det för mig om språket och det verkar ju redan vara avgjort att den ska framföras på engelska. My oh my så den sjunker när de tar engelska istället för modersmålet. På isländska hade jag flyttat upp den fyra placeringar till en sjundeplats.

 6. Micke

  MIN TOPP TIO JUST NU BLAND DE REDAN UTSLAGNA:

  1. “Adesso e qui”, Malika Ayane – ITALIEN
  https://www.youtube.com/watch?v=57re4w56G3o
  2. “Lőjetek Fel“, Leander Rising – UNGERN
  https://www.youtube.com/watch?v=7rJn2TSVx44
  3. “The Waiting Game“, Freschta Akbarzada – SCHWEIZ
  http://esc.srf.ch/de/freschta-akbarzada
  4. “Una finestra tra le stelle”, Annalisa – ITALIEN
  https://www.youtube.com/watch?v=61Cr5yg8-Uc
  5. “Mustelmat“, Siru – FINLAND
  https://www.youtube.com/watch?v=heLJ_gObWGk
  6. “Unbeschreiblich nah“, Sabrina Sauder – SCHWEIZ
  http://esc.srf.ch/de/sabrina-sauder
  7. “Brod Sto Tone” – Tamara Todevska – MAKEDONIEN
  https://www.youtube.com/watch?v=lPdA7o12u68
  8. “Üle vesihalli taeva“, Maia Vahtramäe – ESTLAND
  https://www.youtube.com/watch?v=bSlK3OvQ3m4
  9. “Fatti Avanti amore”, NEK – ITALIEN
  https://www.youtube.com/watch?v=jFxtn_BQauk
  10. “Without your love”, Panagiotis Koufogiannis – CYPERN
  https://www.youtube.com/watch?v=GSOjZ0PhwhE

  Möjligen har jag glömt någon just nu men detta är i alla fall efter de jag nu kommer ihåg 🙂

  Betyder då dessa tio att fel låt vann i dessa länder. Nej för i de flesta fall tyckte jag lika bra eller bättre om vinnarlåten. Undantaget Finland, Ungern och Makedonien. I synnerhet då Finland.

 7. Micke

  Kan man få be Schlagerpinglan och givetvis även andra om en tjänst? Först och främst så ni inte tror jag är sur på det italienska bidraget vi får se i ESC. Jag älskar det bidraget. Absolut en av mina största favvisar. Det är dock ett annat bidrag från Italien som gör allt starkare avtryck för min del. Kan inte sluta lyssna på det. Absolut något av det vackraste jag någonsin hört från ESC

  Bidraget är det jag har på topp här ovanför “Adesso e qui”, Malika Ayane. Skulle vara jätteintressant att få höra andras åsikt om det bidraget oavsett om ni tycker det är världshistoriens bästa eller sämsta 🙂

 8. Adri

  Micke: Adesso e qui är inte något för mig. Tycker att musikvideon var intressantare än låten. Men eftersom jag inte är överförtjust i Italiens valda bidrag heller så skulle jag inte ha nåt emot om den skickades istället

 9. Tjenare

  Hittills är mina favoriter Schweiz och Italien. Men det är knappt hälften av låtarna som valt. Ser mycket fram emot Australiens debutbidrag, de har ju massa bra artister, undrar dessutom hur de röstar om JTR vinner❓❓❓

 10. Tjenare

  Om de vinner mello alltså

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag ska också göra min traditionella “de-bästa-bidragen-som-inte-vann”-lista tids nog, men den ser inte riktigt ut som din, även om “Unbeschreiblich nah“ har en självskriven plats där.

  Vad gäller “Adesso e qui” så har jag lyssnat på den några gånger nu och kan som bäst beskriva den som behaglig bakgrundsmusik. Jag får en trevlig känsla av den men kan inte riktigt få ihop det till en låt med riktiga beståndsdelar. Inget ESC-bidrag som jag skulle vilja se framföras, men att ha i öronen medan jag gör annat fungerar den helt ok. Dock inget bidrag som lämnar några större spår hos mig.

  @Tjenare, Precis som att Irland hoppas på Sveriges 12:a om Erika vinner så hade väl vi hoppats på Australiens 12:a. Det finns fördelar med de flesta val, det gäller bara att hitta dem. 😀

 12. Micke

  Tack Schlagerpinglan och Adri för att ni lyssnade och svarade på min fråga.

  Anledningen till att jag gillar låten är att den får mig att må jädrigt gott helt enkelt. Har känt det flertalet gånger att den får mig att varva ned och det är guld värt för en snubbe som lever sitt liv på högvarv. Det är ingen låt som hade kunnat vinna ESC och blidka tonåringar med fingrarna beredda att rösta but who cares. Som jag sagt tidigare jag letar inte vinnare för de röstbenägna utan för min egen smak och denna italienska låt är en riktig pärla, vilket det fanns flera i det italienska startfältet, inklusive vinnarlåten.

  Tack ni två som lyssnade på min fråga 🙂

 13. Johanna

  Till alla som hatar på Cyperns bidrag: För mig är det det överlägset bästa bidraget valt än och det kommer garanterat bli final och jag tippar topp tio (jämför med t.ex Tom Dice som alla hatade innan tävlingen men som kom sexa om jag inte minns fel)

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Då förstår jag din fråga mycket bättre, för det är helt klart en “må-bra-låt” som jag kommer att lyssna på ett flertal gånger framöver, och tackar därför för tipset. 🙂 Jag hängde nog upp mig lite för mycket på hur den skulle fungera på ESC-scenen, för där tror jag inte att det hade fungerat lika bra. Det är ju trots allt skillnad på låtar och låtar och hur man bäst avnjuter dem. Vissa blir bättre med en tillhörande show och en trevlig artist att vila ögonen på medan just denna är något helt annat, i alla fall för mig.

  @Johanna, Som tur är så hittar du nog inte så många som hatar här inne bland läsarna då jag sållar bort dem omgående eftersom man här ska kunna ha vilken åsikt man vill utan att oroa sig för att mötas av hat (mothugg och olika åsikter, visst, men inget hat och personliga påhopp). Vad gäller Tom Dices bidrag så var vi tvärtom väldigt många här inne som var glada åt hans framgångar, men visst på andra sidor uppskattades kanske inte detta lite mer “nakna” sätt att framföra låtar på. Kan bli lite långtråkigt i längden om alla skulle stå rakt upp och ner och sjunga men riktigt effektfullt om det görs rätt, vilket jag tycker både Tom och Giannis gör. 🙂

 15. Johanna

  @pinglan Jag vet det är detta jag gillar med din blogg!! Jag läste inte den under 2010 men läste ett par andra där han blev hatad (Tom alltså) Och ja, jag ÄLSKAR verkligen Giannis och tror det kommer gå bra för Cypern i år!

 16. Micke

  Schlagerpinglan: Jag vill bara ta Johanna i handen och bocka mig för det hon säger. Din blogg är tämligen unik. Antingen har du en förmåga att hålla bort alla sjuka individer som bara lever för hat eller så samlas dessa helt enkelt inte här.

  Jag har besökt många bloggar i mina dagar och när man har gjort det slutar man att fundera över allt hat och skit i världen. En normal människa skräms av detta men när man sett bloggar förvånas man inte längre. Jag har själv drabbats och det märkligaste är att jag än idag inte fattar varför. Ska inte gå in på vad det handlade om men låt säga att det finns en sida A och en sida B. Folk från sida A sprider skit mot sida B. Jag säger något för att försvara för att försvara sida B men blir attackerad. Men inte av sida A utan av sida B. Fattade ingenting då och än mindre nu. Jag tror att det inte är målet som är det primära för dessa individer utan helt enkelt bara att få hata.

  För flera år sedan kom jag in på din blogg och började läsa och skriva. Jag tänkte att än så länge är det ju lugnt på den här bloggen men det är väl bara en tidsfråga innan det brakar lös här också. Har nästan suttit och väntat på skiten men tack och lov har inget hänt.

  Du ska vara jävligt stolt över din blogg tjejen. Ett unikum i bloggvärlden som jag verkligen uppskattar. Såg att Adri på ett annat ställe bad om ursäkt för att han skrivit långt. Säger som du Schlagerpingla att det är ju det som är kul 🙂

  Detta blev också långt men jag ber inte om ursäkt 🙂 Om det är naturligt att skriva långa hat på bloggar så vill jag göra tvärtom och skriva långa, ärligt menade hyllningstexter till de som förtjänar det och det gör du och din blogg. Skickar en bloggkram till en tjej med en fantastisk blogg. Keep up the good work

  Med det sagt går jag tillbaka till att kommentera musik 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se