sverige Schlagerpinglan: Nu när jag lyssnat igenom 30-sekunders-klippen från torsdagens repetitioner i Örebro inför den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2015 så gör jag precis som jag gjort de andra tre veckorna: presenterar dem i den ordning jag själv rankar dem efter några genomlyssningar.

Av listan framgår vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt:

Lyssna på 30 sekunder av Melodifestivalen 2015:s fjärde deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
“Don’t Say No”, Midnight Boy 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Johan Krafman, Kristofer Östergren, Olle Blomström)
“Heroes”, Måns Zelmerlöw 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Linnea Deb)
– – –
“Make Me (La La La)”, Dinah Nah 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Dinah Nah, dr Alban, Jakke Erixson, Karl-Ola Kjellholm)
“Black Swan”, Caroline Wennergren 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Nicklas Eklund, Joel DeLuna, Aimee Bobruk)
– – –
“Guld och gröna skogar”, Hasse Andersson 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Anderz Wrethov, Elin Wrethov, Johan Bejerholm, Johan Deltinger)
“Building It Up”, JTR 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(JTR (John Andreasson, Tom Lundbäck, Robin Lundbäck), Erik Lewander, Iggy Strange Dahl)
“Ett andetag”, Annika Herlitz 30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Amir Aly, Maciel Numhauser, Robin Abrahamsson, Sharon Dyall, Sharon Vaughn)

Schlagerpinglan: Hmm… ibland räcker 30 sekunder gladeligen för att man ska falla för en låt och ibland så behöver man lyssna på betydligt mer för att man ska kunna bilda sig en rättvis bild av låtarna. Denna vecka så känns alla de sju tävlande bidragen extremt svårstartade så jag väntar nog tills jag hört fullversionerna innan jag skriver för mycket om dem. Jag kan ju säga så mycket som att de positiva överraskningarna ännu ej visat sig… men det gör de kanske på lördag. 🙂

Om ni är intresserade av att läsa vad journalisterna och andra utvalda tyckte efter deras genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Örebro-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Melodifestivalen 2015: Smyglyssna på fjärde veckans bidrag”

 1. Adri

  Min lista (vi tycker relativt lika denna vecka):

  1. Måns Zelmerlöw
  2. Dinah Nah/Caroline Wennergren

  3. Caroline Wennergren/Dinah Nah
  4. Midnight Boy

  5. Annika Herlitz/JTR
  6. JTR/Annika Herlitz
  7. Hasse Andersson

  Hur jag tror:

  1. Måns Zerlmerlöw
  2. JTR

  3. Annika Herlitz
  4. Dinah Nah

  5. Midnight Boy (80-talet uppskattas inte lika mycket längre, bara tänk på Mimi Oh från 2012)
  6. Caroline Wennergren (låter lite svår)
  7. Hasse Andersson (mestadels pga appen kan jag tro)

 2. Adri

  Ingen av dessa låter som något som kan ta min förstaplats (och förhoppningsvis den slutgiltiga förstaplatse n 😉 ) nämligen Mariette

 3. Daniel

  Wow, jag tror Måns har årets bästa bidrag. Det låter riktigt lovande! Mariettes låt som du Adri har främst, har jag inte riktigt hittat fram till än. Min ranking nu:

  1. Måns Zelmerlöw
  2. Midnight Boy

  3. Caroline Wennergren
  4. Annika Herlitz

  5. Hasse Andersson
  6. Dinah Nah
  7. JTR

  Och så ska jag få den äran att se dessa live denna gång i Örebro, så ser verkligen fram emot tillställningen 🙂

 4. Johanna

  Min ranking just nu(men brukar ändras på lördagen)

  1. Måns
  2. JTR

  3. Dinah Nah
  4. Annika Herlitz

  5. Midnight Boy
  6. Kvinnaböske
  7. Carloine Wennergren

 5. André

  Ja, precis som jag förväntade mig blev det inte så mycket utav det här startfältet. Det är 6 stycken förband och sedan Måns. Tycker att Måns låt verkar hyfsad och verkar vara ett snyggt och intressant nummer. Är dock tveksam till om det är en vinnarlåt utefter klippet…Jon Henrik och Mariette är Måns främsta konkurrenter i finalen fortfarande anser jag. När vi fått höra låten i sin helhet så vet vi om Måns på allvar slåss om segern och flygbiljetten till Wien. Till finalen i Friends Arena går han utan problem.
  Överlag känns deltävlingen riktigt…trist. Ska jag försöka vara lite positiv så kan jag säga att jag åtminstone tycker Caroline Wennergren verkar ha en helt ok låt och även Midnight Boy kan bli ett kul inslag (även om 80-tals musik har framförts inom bättre kretsar).
  Hasse Andersson verkar vara en glad farbror som njuter av att stå på scenen vilket är kul och tror han kan gå vidare…det är dock verkligen ingenting jag själv går igång på, men dansbands-publiken ska såklart också ha sitt.

  Heja Måns!

 6. linda

  1. Caroline Wennergren
  2. JTR
  3. Midnight Boy
  4. Annika Herlitz
  5. Hasse Andersson
  6. Måns Zelmerlöw
  7. Dinah Nah

 7. Schlagerpinglan

  @Daniel, Intressant att du får så bra vibbar av Måns låt av de 30 sekunderna, jag har lite svårt att “nappa” men hoppas att det blir bra när man hör hela låten och ser den (förmodade) storslagna showen. 😀 Grattis till att få se tävlingen live, det är något som jag skulle vilja göra någon gång också men TV-soffan / datorhörnan är så lockande att det kan dröja. 😉

  @Adri, Själv tror jag att jag lutar åt Jon Henrik Fjällgren om inte Måns låt imponerar, med Mariette på en hedrande tredjeplats… men mycket kan fortfarande hända.

  @André, Kan bara skriva under det mesta. Det känns som ett litet avslaget fält så här på förhand (förutom Måns som verkar lovande men inte helt övertygande i nuläget). Förhoppningsvis får man en annan känsla för bidragen på lördag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se