sverige Schlagerpinglan: På lördagskvällen avgjordes den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2015. Resultatet ser ni här nedan, liksom några av mina betyg och åsikter om respektive bidrag samt länkar till svt.se där man nu kan lyssna och titta på inte bara de bidrag som åkte ur Örebros deltävling utan även de som gick till Andra Chansen och Finalen och alla de övriga MF-2015-bidragen som nu är fria att lyssnas på. (Se länksamlingen här.)

Till Final med länkar till uppträdandena:
Building It Up”, JTR
Heroes“, Måns Zelmerlöw

Till Andra Chansen med länkar till uppträdandena:
Make Me (La La La)”, Dinah Nah
Guld och gröna skogar”, Hasse Andersson

Utslagna med länkar till uppträdandena:
5. “Black Swan”, Caroline Wennergren
6. “Ett andetag“, Annika Herlitz
7. “Don’t Say No”, Midnight Boy

Mellanakter m.m.:
Se när Sanna rappar i öppningsnumret
Vad betyder egentligen Melodifestivallåtarna?
Living Art In Life And Motion And Passion featuring Robin Paulsson
Varför sjöng Björn Skifs fel 1978?
Örebro: Filippa i greenroom del 1
Örebro: Filippa i greenroom del 2
Röstningsrysaren har äntligen fått sin förklaring
Se första vinnarintervjun med Måns Zelmerlöw
Se första vinnarintervjun med JTR

1. “Don’t Say No”, Midnight Boy (blev 7:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Detta var helt klart min personliga favorit i deltävlingen, ja nästan i hela uttagningen, men för ovanlighetens skull så var jag varken förvånad eller upprörd över att den placerade sig där den gjorde. Det var förmodligen alldeles för mycket 80-tal och för lite kläder för medel-Svensson och därmed var “Don’t Say No” borträknad på förhand. Själv älskar jag låten och tycker nästan lite synd om alla de som inte får samma nostalgiska lycko-känsla av den.
Betyg: 4+/5

2. “Black Swan”, Caroline Wennergren (blev 5:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Här har jag väldigt motsägelsefull åsikter, för trots att jag gillar “Make Me (La La La)” bättre än “Black Swan” låtmässigt så tycker jag att Andra Chansen-biljetten borde gått till Caroline. På något sätt så lyckas hon att hålla uppe mitt intresse för låten på ett helt annat sätt, trots att låten egentligen inte är i min smak, och underhållningsvärdet gör tydligen mycket för helhetsintrycket. Visst, det är en låttävling först och främst, men det här får väl ses som undantaget som bekräftar regeln.
Betyg: 3+/5

3. “Building It Up”, JTR (till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Jag kan inte säga att jag tyckte att detta var varken bra eller dåligt, då jag inte fick några engagemangkänslor alls av att ha bevittnat detta finalbidrag. Att JTR har en stor publik är ju uppenbart men att jag själv inte tillhör deras målgrupp blev jag väldigt medveten om. De gjorde vad de skulle och fick sina röster för det, men själv hade jag gärna sett att Midnight Boy fick deras finalbiljett.
Betyg: 2+/5

4. “Guld och gröna skogar”, Hasse Andersson (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: När jag hörde att Hasse Andersson skulle vara med i Melodifestivalen så drog jag lite på mungipan, det erkänner jag. Jag vill inte gå så långt som till att erkänna att jag gillade hans bidrag, för skånsk dansmusik är inte min grej, men det hela fungerade faktiskt och jag tycker att det var helt rätt att han fick en Andra Chans. Glad, svängig musik som presenteras på ett trevligt och naturligt sätt har alltid sin plats i en folklig tävling som denna. Kvällens mest positiva överraskning för mig.
Betyg: 3+/5

5. “Make Me (La La La)”, Dinah Nah (till Andra Chansen) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Eftersom jag gillar alla former av danspass-musik som gör att man får svårt att sitta still så är det helt naturligt att “Make Me (La La La)” får ett högt betyg av mig. Jag är dessutom övertygad om att jag kommer att lyssna väldigt mycket på denna låt i framtiden. Om det däremot är ett bra MF-bidrag är jag inte lika säker på då det där lilla extra som Isa hade förra veckan aldrig visade sig här.
Betyg: 4/5

6. “Ett andetag”, Annika Herlitz (blev 6:a) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Rent teoretiskt så tycker jag att “Ett andetag” har en klassisk och stark uppbyggnad och lägger man sedan till den oerhört snygga scenshowen så har man alla förutsättningar att skapa ett helt underbart och fängslande bidrag. Det fanns dock något här som störde mig så mycket att det blev direkt obehagligt i stället. Synd på en annars väldigt bra låt.
Betyg: 2+/5

7. “Heroes”, Måns Zelmerlöw (Till Final) SverigeSverigeSverigeSverigeSverige
Schlagerpinglan: Användandet av specialeffekterna i detta nummer var inte bara snyggt och imponerande utan även riktigt charmigt. Tillsammans med Måns proffsiga framträdande så framstod han som den klara finalist alla på förhand trodde att han var. Låten då? Njae… visst blir den bättre och bättre för varje lyssning… men jag hade förväntat mig något lite mer direkt. Inte dåligt men inget i nivå med låtarna från Mariette och Jon Henrik, i alla fall inte för mig i nuläget.
Betyg: 4-/5

Schlagerpinglan: Själv hade jag gärna sett att Midnight Boy och Måns Zelmerlöw gått till final medan Caroline Wennergren och Hasse Andersson fått en Andra Chans, men jag är helt OK med resultatet då det faktiskt kunde varit värre. 🙂

Precis som förra veckan så tyckte jag att det fanns en del bottennapp i programmet men då de räddades av andra inslag med oväntad hög garv-faktor så blir det återigen ett helt klart godkänt betyg till SVT. 🙂

Nu när vi hört alla de tävlande bidragen så kan man äntligen ha en liten uppfattning om vem man tror vinner samt vilket bidrag man själv gärna ser som segrare. Så här två veckor innan final så både tror och hoppas jag själv på Jon Henrik Fjällgren med Mariette som reserv-önske-vinnare och Måns Zelmerlöw och Magnus Carlsson som “bubblare”. Vi får väl se om det ändrar sig något innan det är dags för det slutliga avgörandet. 🙂

Se även: “MF-Veckoschema” – “Mello-FAQ” – “Sverige i ESC 2015” – “Melodifestivalen 2015

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Resultat Melodifestivalen 2015: Deltävling 4”

 1. Johanna

  Jag gillar inte Måns låt så mycket som jag skulle vilja samtidigt som jag gillar Eric Saades låt mer än vad jag skulle vilja. Då det inte känns som att min målgrupp brukar gilla Saade så får jag väl ändå erkänna att jag gillar honom! Sedan gillar jag inte Mariette alls (mest för alla liknande bidrag som redan finns i ESC och i synnerhet i Sveriges semi redan) Jon Henrik är överlägset bäst i finalen hittills (får se om Kristin Amparo tar sig dit sen) Så min final står i nuläget mellan Jon Henrik och Saade med Måns som bubblare (Magnus Carlsson är ju så gammalmodig att man går åt)

  Och om JTR så är jag väl inte deras målgrupp heller (över 30) men jag gillade de och tycker att de i gårdagens svaga startfält förtjänade sin finalplats, och det gjorde ju självklart Måns snygga nr med (nr är för ESC, låten måste jag lyssna mer på)

 2. André

  “Heroes” var ingen ny “Cara Mia” men det skulle den inte vara heller. Jag hade förväntat mig att Måns skulle ha en annan form av låt men tycker att låten tillsammans med numret och hans proffesionella sätt att framföra den på var absolut högsta betyg. Låten kändes modern, och den kan nästan placeras i samma fack som Avicii, vilket är väldigt aktuellt och också något som skulle gå hem i övriga Europa tror jag. Jag ser absolut Måns som en vinnarkandidat och som en värdig representant i ESC. Med det sagt blir jag inte alls besviken ifall Mariette eller Jon Henrik vinner heller 🙂

  Resten av gårdagens startfält var verkligen medelmåttigt. Tyckte det var synd att Caroline Wennergren åkte ut, hade gynnat henne en finalplats. Hasse Andersson och Midnight Boy hade jag gärna skickat till andra chansen. Trots att jag inte växte upp på 80-talet gillade jag Midnight Boy, så är inte bara de med nostalgi-känslor som det gick hem hos 😉
  JTR var inget för mig…framförallt förstod jag inte versen där de rappade…men i tanke på det svaga startfältet så är jag inte förvånad över deras finalplats trots allt. Skulle gissa på att Måns fick runt 80% av rösterna eller något sånt haha 🙂

  Som sagt, Måns får gärna tävla i Österrike för min del och han har goda chanser i finalen så det är inte alls omöjligt att vi hörde årets vinnare igår. Återser att se om det blir en “Hero”, en jojk eller ett mystiskt suggestiv tjej som tävlar för oss. 🙂 spännande!

 3. Adri

  Mitt drömresultat hade varit:

  1. Dinah Nah – lite barnslig kanske, men vem bryr sig? Det var en kul och energisk låt

  2. Måns Zelmerlöw – väldigt snygg show, men det är lite det som är problemet. känns som att många röstar på showen och inte låten. Men med det sagt så är låten riktigt bra också 😀

  3. Caroline Wennergren – antagligen det mest kvalitativa bidraget från igår. Älskar den groggiga känslan i rösten och låten och framträdandet kändes helt enkelt bara väldigt proffsigt.

  4. JTR – Precis som kommentaren ovan förstod jag inte rappen alls. Låten var helt ok i övrigt.

  5. Annika Herlitz – låten och rösten passade tyvärr inte ihop med varandra om jag ska säga vad jag tycker. Kändes som att Annika fått helt fel låt.

  6. Midnight Boy – Nja, inte för mig. Inte dålig, bara lite njee.

  7. Hasse Andersson – Nej asså tyvärr klarar jag inte av detta. Det är glatt och skånskt, men låten säger ingenting, absolut ingenting för mig.

  Tror att det kan bli jämnt i finalen mellan jojkaren, Månsan och Mariette. Jag tycker alla de tre är fungerande val, men min(a) röst(er) kommer gå till Mariette 😀

  De fyra jag hoppas avancerar från Andra Chansen om en vecka är: Linus Svenning, Kristin Amparo, Dinah Nah och Samir & Viktor (Så oerhört glad att ingen av dessa tävlar mot varann, så med lite tur kan jag få mina 4 favoriter vidare, dock tvek på det, men jag håller alla mina tummar 😀 )

 4. Nathalie

  Extremt förkyld här, så orkar inte med några långa utläggningar, men:

  1. Midnight Boy- Härlig låt! Härlig artist! Fick 80-tals flashbacks. Men troligtvis har du helt rätt i, att medel Svensson retade sig på låten. Riktigt synd! (9/10)

  2. Caroline Wenngren- Gillade numret & rösten. För mig krävs det dock några lyssningar innan jag helt kan ta till mig den. Men borde helt klart ha gått till Andra Chansen! (6/10)

  3. JTR- Fjortismusik! (2/10)

  4. Hasse Andersson- Hade inga förväntningar alls. Men vilken go gubbe alltså! Låten fick mig på riktigt gott humör! (7/10)

  5. Dinah Nah- Det här är 90-talets Pandora möter Dr. Alban. Riktigt bra och svängig låt. Dessutom en snygg sångerska i min egen åldersgrupp! Utan tvekan min favorit! (10/10)

  6. Annika Herlitz- Fin röst, men BORING!!!! (2/10)

  7. Måns Zelmerlöw- Minst lika överreklamerad som Saade & renskötaren. Tyckte inte heller showen var mycket att skryta med! (5/10)

  Nu när jag har hört alla låtar, säger jag bara:

  Dina Nah till Wien!

 5. Daniel

  Bäst var utan tvekan Midnight Boy…hur kunde den komma sist? Måns var också ok. Men de där JTR-gossarna ger jag inte mycket för.

 6. Jan-Åke

  Här kommer mina, (sena), kommentarer till den fjärde deltävlingen:

  “Don´t Say No”, Midnight Boy, 2/5 Mina tankar när jag hörde låten och såg framträdandet gick till Army Of Lovers, fast jag tyckte att den här låten saknade något extra som kunde ha lyft den. Nu hamnarden bara på en tvåa i betyg hos mig.

  “Black Swan”, Caroline Wennergren, 3/5 Även om jag tycker att den låt hon tävlade med i Melodifestivalen förra gången var bättre, så är den här låten också helt okej.

  “Building It Up”, JTR, 2/5 Jag tycker det var en jätteskräll att låten gick direkt till final för jag tycker inte det var en låt som fastnar alls och inget som föll mig i smaken alls. En av de sämsta låtarna i hela tävlingen i mitt tycke.

  “Guld Och Gröna Skogar”, Hasse Andersson 4/5 Jag gillar låten och tycker att den är medryckande. Har lyssnat på den japanska låt som sägs vara samma låt fast på japanska och den gillar jag ännu mer. 🙂 Den bästa låten i deltävling 4.

  “Make Me” (La La La), Dinah Nah 4/5 Gillar speciellt musiken i låten, fast jag tycker låten blir bättre och bättre varje gång jag hör den. Hade en stark trea på låten tidigare, men får nog höja den till en fyra, för det är den värd.

  “Ett Andetag”, Annika Herlitz 2/5 Ingen låt som fastnar alls. Känns som ett av de svagare bidragen i år.

  “Heroes”, Måns Zelmerlöw, 3/5 Jag hör inte till hans stora fans, men han framför låten på ett bra vis och det är väl en skaplig låt, så jag får sätta en gansk stark trea på låten.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se