Schlagerpinglan: I kväll, tisdagen den 3:e mars, kommer Portugal att starta sin uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 i och med den första semifinalen av “Festival da Canção 2015“.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tid och länk till webbsändningen.

Tisdagen den 3:e mars

Portugal Portugal, “Festival da Canção 2015”, Semifinal 1:
Tid: kl. 22:00 CETPlats: RTP 1, rtp.pt och/eller media.rtp.pt
Förutsättningar: 100% tittarröster utser två finalister medan en jury utser en finalist av sex tävlande bidrag
Mer info / se startfältet: “Festival da Canção”-schemat och semifinalisterna

Schlagerpinglan: De tävlande bidragen har ju ännu ej spelats upp så det är lite svårt att ha några speciella förväntningar men eftersom Portugal inte lyckats att ta sig till ESC-finalen de senaste tre åren så hoppas jag på många bra låtar och framträdanden samt att de bästa tar sig vidare till finalen, så deras ESC-chanser ökar. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför kvällens semifinal i Portugal”

 1. Hannes

  Hoppas Portugal skickar en låt som är top 5 matrial, det förtjänar dom värkligen :I

 2. Johanna

  Jag håller med Hannes. Är det något land som förtjänar en topplacering så är det Portugal!!

 3. Micke

  För lång och trogen tjänst. Jodå jag håller med Hannes och Johanna om att inget land är så förtjänt av en topplacering som Portugal. De säljer sig aldrig utan kör sitt race. Jädrar vad jag hoppas att ni har hittat ett kanonbidrag att lägga fram i år.

 4. Johan

  Jag har sällan varit så besviken som år 2008 då Portugal tog ett östdominerat år med storm med en av de mest känslosamma ballader som framförts på eurovision-scenen… och de slutar på 15-16 plats. Där trodde jag faktiskt att de skulle ta en topp 5-placering när de lyckades kvala och alla tittare fick suga i sig den en andra gång.

  Förra året var det falskt och lite utdaterat, men sann glädje. Jag hoppas innerligt att Portugal i tider av kris och oro hittar en pärla som ger dem den topp 5-placering och sätter flaggan i gungning!

  Heja Portugal!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se