Australien I går, onsdagen den 4:e mars, presenterade TV-bolaget SBS sitt internval som avsåg den artist som blir den första att representera Australien i Eurovision Song Contest.

Vilken låt som sångaren Guy Sebastian kommer att tävla med i finalen av ESC 2015, dit Australien fått ett wildcard, har ännu ej utsetts men eftersom deadline att presentera sina låtar närmar sig med stormsteg (16/17:e mars) så lär det inte dröja alltför lång tid till.
(Källa: eurovision.tv)

Länkar till smakprov på låtar med Guy Sebastian:
Get Along“, Guy Sebastian
Like a Drum“, Guy Sebastian

Schlagerpinglan: Guy Sebastian tillhör inte en av de få sångare från Australien som jag kände till på förhand, så ännu en gång blev det ett besök på wikipedia för att utbilda sig lite. Efter att ha sett presentationen i går kväll, se länk här, och lyssnat lite på hans tidigare verk så tror jag att SBS gjort ett bra val och jag ser med spänning fram emot att få höra vad det till slut väljer att tävla med.

Mer om Australiens förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-röstningssiffror) hittar ni här: “Australien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Guy Sebastian för Australien 2015!”

  1. Adri

    Jag hade hellre sett superstjärnorna Sia eller Iggy Azalea, men att hoppas på dem skulle ju garanterat sluta i besvikelse. Jag var övertygad om att de skulle skicka en som var stjärna där men okänd i resten av världen men vad fel man kan ha! Istället skickar de en stjärna och slår på stora trumman. Guy sjunger sjukt bra, såg honom på malmöfestivalen 2014 och han kan sjunga grymt live och hans låtar “Battle scars” och “Like a drum” är båda riktigt grymma låtar så jag har höga förhoppningar på Australien.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se