ESC2015 Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 6:e mars, kommer Österrike att sända sin tredje (förinspelade) show av sin uttagning “Wer singt für Österreich?“.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tid och länk till webbsändningen.

Fredagen den 6:e mars

Österrike Österrike, “Wer singt für Österreich?”, Show 3:
Tid: kl. 20:10 CETPlats: ORF1 och tvthek.orf.at
Förutsättningar: 6 finalister framför vars två potentiella ESC-2015-bidrag
Mer info / lyssna på artisterna: Österrike i ESC 2015

Schlagerpinglan: Äntligen så får vi höra bidraget som kommer att representera Österrike i ESC 2015… och elva andra. 😉 Vilket som vinner i slutändan lär inte visa sig förrän vid finalen den 13:e mars då de sex artisterna får tävla med endast en av sina två alternativ. Det valet, liksom alla andra val fram till live-finalen, har helt legat i händerna på juryn. Det slutliga valet i finalen kommer däremot att göras av 50/50 jury- och tittarröster.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Inför kvällens ESC-show i Österrike”

 1. Johanna

  Ah så då kanske det är värt att titta idag då om de inte sjunger covers längre!!

 2. Schlagerpinglan

  Precis min tanke. 🙂 (Nog för att jag sett de andra två showerna också, men det är alltid skojigare när de riktiga låtarna är med i bilden.)

 3. Johanna

  Måste säga att jag är positivt överraskad av låtarna i Österrike. Många bra och få bottennapp. The Makemakes blev min favorit och trots att de enligt mig valde vidare deras svagare låt så hoppas jag innerligt att de vinner.

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Kan bara instämma, fanns många bra och lovande låtar. Bäst tyckte jag om “My heart still beats” med Zoe… men den gick tyvärr inte vidare då hon ställde upp med två bra låtar. 🙂

 5. Johanna

  @pinglan Jag gillade också Zoes andra låt (alltså den som röstades ut) bättre. Blir nog en rolig final på fredag tillslut ändå!

 6. Micke

  Jag hade tre låtar som jag ansåg vara ganska överlägsna de övriga. Vad nu det hjälpte då endast en av dem gick vidare. De tre jag gillade var:

  1. My heart still beats – Zoe (UTSLAGEN)
  2. Big bang – The Makemakes (UTSLAGEN)
  3. Feel alive – Dawa (TILL FINAL)

 7. Micke

  Mitt ESC-hjärta slår volter. Landet med det stora ESC hjärtat alltså Portugal har ett riktigt bra bidrag i sitt startfält. Nu gäller det bara att röstarna inser det också 🙂 Håller alla tummar.

  De kanske har mer än ett iofs för jag har inte hört låtarna i andra semifinalen

 8. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ja, trots att många bra låtar röstades ut så var det så pass hög standard på startfältet att många bra låtar blev kvar. 😀

  @Micke, Här var vi förvånansvärt överens. 😀 Jag själv hade ju placerat Big Bang lite lägre, men den var ju helt klart en finalist… även om den nu inte blev det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se