sverige Schlagerpinglan: Precis som inför de vanliga deltävlingarna så genomfördes det en fredagskvälls-repetition inför publik inför helgens Andra Chansen i Helsingborg, där de fyra sista finalisterna i Melodifestivalen 2015 ska utses.

Som vanligt så hittar ni bildspel från repet på expressen.se medan Aftonbladets Tobbe Ek plikttroget stått för direktrapportering därifrån under kvällens gång. Dessutom så bjuder SVT även denna vecka på Minut-för-minut-schema och foton från repet.

Efter repetitionerna så redovisades resultatet av en publikundersökning (gjord av Melodifestivalklubben och Poplight där 468 personer deltog) samt de nya oddsen från Unibet (för bäst slutresultat) och de var enligt följande:

Resultatet av publikundersökningen Unibets Odds
Duell 1: Duell 1:
1. “Bring Out the Fire“, Andreas Weise (58 röster) 1. Linus Svenning (1,72)
2. “Forever Starts Today“, Linus Svenning (44 röster) 2. Andreas Weise (2,00)
Duell 2: Duell 2:
1. “Guld och gröna skogar“, Hasse Andersson (141 röster) 1. Kristin Amparo (1,40)
2. “I See You“, Kristin Amparo (22 röster) 2. Hasse Andersson (2,75)
Duell 3: Duell 3:
1. “Hello Hi“, Dolly Style (44 röster) 1. Dinah Nah (1,65)
2. “Make Me (La La La)“, Dinah Nah (15 röster) 2. Dolly Style (2,10)
Duell 4: Duell 4:
1. “Groupie“, Samir & Viktor (130 röster) 1. Samir & Viktor (1,20)
2. “Det rår vi inte för“, Behrang Miri feat. Victor Crone (14 röster) 2. Behrang feat. Victor (4,00)
(Källor: poplight.se och unibet.com)

Schlagerpinglan: Den enda duell där oddssättarna och publiken är överens är den sista, där båda tror på en seger för Samir & Viktor. Själv ser jag gärna att de får rätt då jag uppskattar glädjen och sorgfriheten i bidraget. Hur mycket jag än gillar Malena Ernman som artist så lär inte hennes medverkan i Behrang Miri feat. Victor Crones bidrag påverka mig nämnvärt, låten är ju fortfarande densamma.

Vad gäller de andra duellerna så hoppas jag att både Dinah Nah och Hasse Andersson får vars en finalbiljett medan jag i den första duellen kommer att låta Andra Chansen-framträdandet få bestämma min åsikt. Både Andreas Weise och Linus Svenning har ljusglimtar och vassa kanter i sina bidrag så där kan jag faktiskt inte utse någon favorit för tillfället.

Hur som helst så är det inte Andra Chansen som jag ser fram emot mest i morgon, speciellt inte efter att ha läst alla sågningar showen fått av de följt den och twittrat under kvällens gång, utan det är Portugals nationella final, och den återkommer jag till under lördagen. På återseende då. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Melodifestivalen 2015: Snabbkoll på Helsingborgs publikrep”

 1. Adri

  Jag hoppas att oddsen som redovisas i detta inlägg har rätt, för då får jag med mig mina fyra favoriter från AC in i finalen. Det är också därför jag är orolig över hur resultatet kommer bli nu när jag läser undersökningssiffrorna. För mig är det verkligen ett stort mysterium hur Hasse kan få en sådan överlägsen vinst över Kristin. Jag har dock hört att han är väldigt poppis just i Helsingborg och att det är det som ligger bakom publikvinsten för annars fattar jag faktiskt ingenting. Hoppas att det kanske bara är livekänslan som låter bra, men att det sen låter annorlunda i teven för jag håller inte alls med publiken får jag säga. Nu blev jag lite orolig över resultatet. Fyra favoriter möter fyra från min botten 10 och i 3 av 4 fall så föredrar publiken mina bottenkandidater, hur blev det så här haha? 😛 🙁 :/

 2. Andreas

  Jag hoppas Hasse åker ut då låten helt klart är samma som Tegomass låt för några år sen även om det är en svensk text istället för en japansk till den. https://www.youtube.com/watch?v=D_lsFWJWvMU

 3. Johanna

  Det finns bara två låtar i andra chansen jag gillar överhuvudtaget- de andra hade gärna fått åka hem allihopa för mig. Kristin Amparo skulle inte ha varit där från början för hennes låt förtjänade direkt til final och jag är orolig att Hasse (som har en av de sämsta låtarna) verkligen ska vinna över henne. Samir & Viktor skulle också redan ha varit i final p.g.a glädjen i numret så de två till final. De andra bryr jag mig inte om alla…

 4. André

  Intressant att se så olika åsikter! Några av er anser att Samir och Viktor redan borde vara i final, själv anser att de inte borde ha fått vara med i programmet överhuvudtaget. Så dålig tycker jag att låten är! Jag vill inte ens klassa det som musik, det är mer freakshow över det hela. Kan dock tillägga att jag är övertygad om att “Groupie” går till final, allt talar för det. Ifall Behrang Miri hoppades på att höja sina chanser genom att ta med Malena Ernman tror jag han missbedömt situationen. Samir och Viktor är oslagbara ikväll. För att citera de själva “Oj oj oj….vad hände med den musikaliska kvalitén?

  Kristin Amparo hade jag höga förväntningar på och trots att jag lyssnat på hennes låt några gånger sen deltävlingen ser jag fortfarande inte det fantastiska i bidraget som pressen och andra verkar se. Visst, det är fint, men det blir verkligen bara fint och inget mer. Inget märkvärdigt alls för mig. Kristin får gärna komma tillbaka till tävlingen med en bättre låt tycker jag. Därmed inte sagt att jag är ett fan till Hasse Andersson heller…dansband är ingenting för mig och även om låten är mysig är det ingen finalist i mina ögon.

  Den enda jag verkligen hejar på ikväll är Linus Svenning, gillar hans låt och vill se den nästa vecka också. Den hör hemma i finalen. Resten av startfältet bryr jag mig inte om lika mycket ikväll men ska iaf bli spännande att se hur det hela slutar.

 5. Schlagerpinglan

  @Andreas, Mmm… låten kommer med 99,9% säkerhet inte få lov att tävla i ESC om den vinner Melodifestivalen, jag lämnar en liten chans öppen för alla de konstigheter som trots allt inträffar. 😉 Jag är dock övertygad om att SVT vet om detta men att chansen att han ska vinna lär vara så liten att de väljer att se det som ett “icke-problem”.

  @Johanna och Adri, Vad gäller publikundersökningen och Hasses stora stöd så kan den helt klart vara missvisande då det trots allt var hemmaplan för Hasse. Jag har dock märkt att Hasse otippat blivit något av en barnfavorit i stil med Sean Banan så jag skulle nog inte räkna bort honom helt.

  Själv har jag inte riktigt förstått storheten i Kristins bidrag och hoppas därför på den lite mer svängiga “Guld och gröna skogar“. Vi får se hur det går. 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @André, Hur olika åsikter alla än må ha så verkar de flesta vara överens om att det inte finns så mycket att heja på (ev. en eller två favoriter var) men att det likväl ska bli lite intressant att se hur det slutar. 😀

  För en gångs skull så kommer jag inte att bli på dåligt humör efter Andra Chansen (vilket annars brukar vara en stående tradition) för här finns helt enkelt inget som engagerar mig tillräckligt, vilket är både bra och lite trist. 🙂

 7. Adri

  AndrA chansen brukar alltid vara en av dem tävlingar jag ser fram emot medt eftersom många av mina favoriter är där varje år, samma sak i år. Linus, Kristin, Dinah & S&V ska vidare till final, annars blir jag inte nöjd ikväll haha. Känns dock rätt otroligt att Dinah Nah skulle vinna över Dolly Style så tyvärr.

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag brukar också ha många favoriter i Andra Chansen men i år har de antingen åkt ut direkt eller gått till final. 🙂 Ser för en gångs skull fram emot att inte behöva lugna ner mig innan jag bloggar om resultatet. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se