Tysklands Eurovision-bidrag 2015

2015-03-06 (fredag)
Tyskland I går, torsdagen den 5:e mars, valde Tyskland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom finalen av “Unser Song für Österreich“.

Av de åtta finalisterna så var sju stycken internval medan den sista finalisten, Ann Sophie, fick ett wildcard genom en talangtävling. Vid finalen fick artisterna först framföra vars en låt innan tittarna valde ut fyra artister som fick framföra ytterligare vars en låt.

Därefter fick tittarna utse två superfinalister av de kvarvarande åtta låtarna. Rösterna fördelade sig som så att “Heart Of Stone” vann men Andreas Kümmert valde att inte acceptera vinsten utan erbjöd tvåan Ann Sophie chansen att få representera Tyskland med sin låt “Black smoke” i stället, och så blev det. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Tysklands bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Black smoke”, Ann Sophie final-framträdandetext
(text & musik: Michael Harwood, Ella McMahon, Tonino Speciale)

Resultatet av Tysklands nationella ESC-final 2015, 5:e mars:
Resultatet av tredje omröstningsrundan
Placering, Bidrag, Artist: Tittarröster
1. “Black smoke“, Ann Sophie 21.3% (slutlig vinnare)
2. “Heart Of Stone“, Andreas Kümmert 78.7% (drog sig ur)
Resultatet av andra omröstningsrundan (ej i resultatordning)
Bidrag, Artist: Tittarröster
Black smoke“, Ann Sophie vidare
Heart Of Stone“, Andreas Kümmert vidare
♥ “Jump the Gun“, Ann Sophie utröstad
♥ “Home Is In My Hands“, Andreas Kümmert utröstad
♥ “Das Gold von morgen“, Alexa Feser utröstad
♥ “Glück“, Alexa Feser utröstad
♥ “Wechselt die Beleuchtung“, Laing utröstad
♥ “Zeig deine Muskeln“, Laing utröstad
Resultatet av första omröstningsrundan (ej i resultatordning)
Placering, Bidrag, Artist: Tittarröster
Glück“, Alexa Feser vidare
Jump the Gun“, Ann Sophie vidare
Zeig deine Muskeln“, Laing vidare
Home Is In My Hands“, Andreas Kümmert vidare
♥ “Shine Shine Shine“, Mrs. Greenbird utröstad
♥ “Hörst du die Trommeln“, Faun utröstad
♥ “A Song For You“, Noize Generation utröstad
♥ “Frozen Silence“, Fahrenhaidt utröstad
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Alla mina intryck av och åsikter om de olika finalbidragen bleknar i jämförelse med den förvirrade känsla som infann sig, och fortfarande överskuggar hela finalen, när den förmodade segraren tog till orda efter sin vinst. Det var en oväntad tvist på det hela som visar att trots att man kanske tror sig ha varit med om det mesta vad gäller ESC så kan man fortfarande bli rejält överraskad. 🙂

Själv hoppades jag att Tyskland skulle skicka Alexa FesersGlück” till Wien, eller eventuellt något av bidragen av Faun eller Fahrenhaidt men de åkte ut redan i den första omröstningsomgången så de alternativen var inte aktuella så länge. När det sedan stod mellan “Black smoke“ och “Heart Of Stone“ så höll jag på den sistnämnda, fast det var mer p.g.a. Kümmerts sångröst än själva låten.

Jag vill även ge ett litet hedersomnämnande till “Zeig deine Muskeln” med Laing. Den tog sig inte vidare i tävlingen och tillhörde inte heller några av mina favoriter, men ett bidrag där man släpar upp tre motionscyklar på scen förtjänar i alla fall lite uppmärksamhet. 🙂

Nu när det står klart att det blir Ann Sophie som får representera Tyskland med “Black smoke” så är jag inte helt missnöjd för av de låtar som tog sig vidare i omröstningsträsket så var det en av de, enligt min smak, bättre. Hur det går i ESC lär visa sig med tiden, men i nuläget så tror jag inte att det bör bli sämre än en lägre mittenplacering i finalen för Ann Sophie.

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Tyskland i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se