Österrike I går sändes det tredje av tre förinspelade program i Österrikes nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015Wer singt für Österreich?”.

Nu var det dags för de 6 finalisterna att framföra två specialkomponerade låtar var innan den speciella juryn fick välja ut de sex bidrag som ska få tävla i den live-sända finalen den 13:e mars.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till de framträdanden artisterna gjorde vid den tredje showen.

Resultatet av den tredje showen av Österrikes “Wer singt für Österreich?”
Vidare till final: (ej resultatordning)
♥ “I Am Yours“, The Makemakes (låt nr 2)
♥ “Utopia“, Celina Ann (låt nr 2)
♥ “Feel Alive“, DAWA (låt nr 2)
♥ “Who You Are“, Folkshilfe (låt nr 2)
♥ “Quel Filou“, Zoe (låt nr 2)
♥ “Absolutio“, Johann Sebastian Bass (låt nr 2)
Ute ur i tävlingen: (ej resultatordning)
♥ “Big Bang“, The Makemakes (låt nr 1)
♥ “When I Fall“, Celina Ann (låt nr 1)
♥ “If You Return“, DAWA (låt nr 1)
♥ “Ned Au“, Folkshilfe (låt nr 1)
♥ “My Heart Still Beats“, Zoe (låt nr 1)
♥ “Monsters“, Johann Sebastian Bass (låt nr 1)
(Källa: songcontest.orf.at)

Schlagerpinglan: Med tanke på att jag inte är någon balladmänniska så var det lite komiskt att se hur “My heart still beats“, en av få ballader som jag gillat från första lyssningen, inte gick vidare i tävlingen. Nåja, jag gillade även Zoes andra låt “Quel Filou“… men inte på långa vägar lika mycket.

Även vad gäller Folkshilfe och The Makemakes så tyckte jag att juryn gjorde felval. I det första fallet så gillade jag den medryckande takten i “Ned Au” och tyckte inte att gruppens charm kom fram i “Who You Are“. Vad gäller de sistnämnda var “Big Bang” en underhållande låt med flera trevliga inslag medan “I Am Yours” i mina öron är ännu en av många helt OK ballader.

Vad gäller Celina Ann så tyckte jag att båda hennes låtar var OK men ingen av dem stod ut som bättre än den andra medan Johann Sebastian BassAbsolutio” var marginellt bättre än den andra. Ingen av dessa är i nuläget någon kandidat att bli min favorit i finalen.

Efter att ha sett de två första showerna så hade jag helt kallt räknat bort DAWA, då de helt enkelt inte spelade någon musik i min smak. Teorin “bevisades” i deras första låt men slogs helt i spillror av “Feel Alive“, som även juryn röstade vidare. Just nu så tror jag att det är min favorit av de låtar som gick vidare då inte mycket kan konkurrera med en fångande refräng och sångröster som kompletterar varandra på det sätt som de gjorde här.

Nu har man fram till den 13:e mars på sig att lyssna in sig på de sex bidrag som tog sig vidare och för min del står det för tillfället mellan “Quel Filou” och “Feel Alive“, fast jag är övertygad om att det är en helt annan låt av de ursprungliga 12 som jag kommer att lyssna mest på. 😉

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Österrike i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Österrike 2015: Lyssna på de sex finalbidragen”

 1. Micke

  Lade den här på ett annat ställe men den ska nog vara här 🙂

  Jag hade tre låtar som jag ansåg vara ganska överlägsna de övriga. Vad nu det hjälpte då endast en av dem gick vidare. De tre jag gillade var:

  1. My heart still beats – Zoe (UTSLAGEN)
  2. Big bang – The Makemakes (UTSLAGEN)
  3. Feel alive – Dawa (TILL FINAL)

 2. Micke

  Se där vi har samma favvisar i finalen 🙂 Främst Feel fine för min del men även Quel Filou

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se