ESC2015 Schlagerpinglan: I dag, lördagen den 7:e mars, kommer Sverige att fortsätta “Melodifestivalen 2015” genom Andra Chansen. Det kommer även att avgöras en nationell final inför Eurovision Song Contest 2015 i Portugal medan Storbritannien kommer att presentera sitt internval. Dessutom så lär den traditionella välgörenhetsshowen hållas i Litauen, se mer info nedan.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tider och länkar till webbsändningar. Vill ni veta ytterligare lite mer om uttagningarna eller lyssna på de tävlande bidragen och se vad jag själv givit dem för betyg är det bara att klicka på snabblänkarna nedan eller använda er av flaggorna för att komma till samlingssidorna.


Lördagen den 7:e mars

Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2015″, Andra Chansen:
Tid: kl. 20:00Plats: svt.se, SVTPlay, SVT1 och SVT Europa
Förutsättningar: 100 % tittarröster utser 4 finalister av åtta tävlande bidrag
Tävlande bidrag: Vilka bidrag tävlar i Andra Chansen 2015?
Extra info: Odds och publikundersökning inför Andra Chansen

Litauen Litauen: “Eurovizija 2015″, “Välgörenhetsshow”:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: LRT, lrt.lt och/eller lrt.lt
Förutsättningar: Tävlingsbidraget är redan valt, detta är en form av välgörenhetsshow, läs mer på esctoday.com

Portugal Portugal: “Festival da Canção 2015”, Final:
Tid: kl. 22:25 CETPlats: RTP 1, RTP International, rtp.pt och media.rtp.pt
Förutsättningar: Sex bidrag tävlar, ett bidrag vinner.
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför “Festival da Canção”-finalen

Storbritannien Storbritannien – Internvals-presentation:
Tid: kl. 22:40 CETPlats: eurovision.tv
Förutsättningar: BBC presenterar Storbritanniens bidrag i Eurovision Song Contest 2015

Schlagerpinglan: Vad gäller Andra Chansen så hoppas jag i stort att “bästa bidragen går vidare” medan jag i Portugal håller en tumme för Yola. När det kommer till Storbritannien så vet jag inte alls vad vi kan förvänta oss, men hoppas naturligtvis på något som majoriteten av ESC-publiken tycker om. 😉

Hur mycket eller hur lite ni än tänker följa i kväll så önskar jag er en riktig trevlig Eurovision-kväll och må bästa artister/bidrag vinna/gå vidare. 😀

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Snabbguide till kvällens MF- & ESC-händelser”

 1. Jan-Åke

  Jag har en del som jag håller lite extra på ikväll.

  I första duellen tycker jag Linus Svenning har den klart bästa låten.

  I duell två är det ganska jämnt när det gäller hur bra jag tycker låtarna är, men jag hoppas lite extra på Hasse Andersson.

  Tredje duellen är också ganska jämn i mitt tycke. Gillar Dolly Styles glada låt, men Dina Nahs låt har bra musik. Måste jag välja ett av bidragen, väljer jag Dolly Style.

  Sista duellen tycker jag är den lättaste att välja i. Samir och Viktor har en bra låt, medan jag inte alls är förtjust i Behrangs och Victors låt.

 2. Schlagerpinglan

  @Jan-Åke, Så här långt så går det ju bra för dig. Både Linus och Hasse vidare. Inte heller jag klagar. 🙂 I nästa duell måste jag dock gå emot dig och heja på Dinah Nah men i den sista har vi samma åsikt. 😀

 3. Adri

  Finalen förlorade precis ett av årets ABSOLUT bästa låtar, Kristin Amparos, mot Hasse Andersson som i mitt tycke är årets sämsta. Han verkar vara en go och glad gubbe absolut men det är låttävling och han tävlade med den enda låten i årets MF som var rent av “dålig” så detta kommer jag inte förstå alls haha. Hoppas på Dinah Nah och S&V i de resterande två så kan jag vara lite nöjd med utgången i alla fall! 😀

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag har förstått att många ser Kristins bidrag som något utöver det vanliga, tyvärr kan jag inte se det och är därför glad för Hasses skull. Kanske kommer jag i framtiden att förstå, men just nu är jag glad. 😀

  Hoppas för din skull (och lite för egen del 😉 ) att resten av duellerna går din väg. 😉

 5. Adri

  Det känns rätt troligt att S&V går till final (fast det är också den duellen jag bryr mig minst om). Men Dinah Nah får det nog riktigt tufft kan jag tänka mig. Barn som röstar (eller snarare föräldrar som röstar åt dem) och även folk som överhuvudtaget är ett fan av den stilen är nog riktigt röstningsbenägna kan jag tänka mig.

 6. Adri

  Okej så 3/4 favoriter vidare. Även om den som var min STORFAVORIT ikväll åkte ut så får jag nog kalla mig nöjd 🙂 jag får i alla fall fortsätta njuta av “I see you” på spotify 😀 och så slipper jag oroa mig för min mobilkostnad eftersom jag slipper ringa på Kristin så nu är det 100% Mariette som ska få mina röster 😀 kanske kanske en och annan på Dinah Nah men ändå lättare på min mobilkostnad än om Amparo hade avancerat så jag får se det positiva i situationen också 😀

 7. Lukas

  Ahhhhhhhhhh, Hello hi… AND GOODBYE. Fan vad skönt det kändes att få säga det.

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmmm… det gäller att se det positiva i det hela, skulle man gräva ner sig efter varje favorit som åker ur en ESC-deltävling så hade man aldrig hittat upp igen. 😀

 9. Hannes

  Själv skulle jag tycka om att vi skulle skicka “don’t compete in musik” 😛

 10. Nathalie

  Jag är väldigt glad att över att Hasse “Goa gubbe” Andersson & Dinah Nah tog sig till final. För mig får gärna någon av dem vinna…Blir nog dock ganska svårt.

  Jag är inget direkt fan av varken Samir eller Viktor, men jag är glad att de slog ut Behrang & co. Linus Svenning kunde dock ha lämnat över vinsten till Weise Jr.

  Min sammanfattning:
  1. Dinah Nah- Älskar den här 90-talsdängan!
  2. Hasse Andersson- Go gubbe!
  3. Kristin Amparo
  4. Samir & Viktor
  5. Andreas Weise
  6. Behrang &… Glömt hans namn
  7. Linus Svenning
  8. Sanna Nielsen
  9. Filippa Bark
  10. Robin Paulsson
  11. Loreen- Fan vilket bedrövligt nummer!
  12. Malena Extremt Mediakåt Ernman- Fan vad trött jag är på den kärringen! Operadivor som Diana Damrau & Ann-Sofie von Otter- gärna, men inte Ernman!

 11. Johanna

  Sjukt glad att Dolly Style är ute för jag hade inte ORKAT lyssna på dem en gång till. Sedan fattar jag inte Hasse alltså. Näst Sämsta låten i år efter Dolly Style (Dinah Nah är också i bottenskiktet) Men ja Linus gillar jag inte heller så Samir och Viktor var den enda behållningen för mig idag men hade inte väntat mig något annat heller! Ingen av dessa kommer dock vara i närheten av vinsten på lördag (hopas jag innerligt)

 12. André

  Jag som inte sett storheten i Kristin Amparos låt tyckte plötsligt att hon var bra…hon sjöng mycket bättre idag än under deltävlingen och därmed blev det hela bättre. Men då åkte hon såklart ut 😛 Förstod dock att det var det som väntade. Såg ni hur intensivt hjärtat som visar app-röstandet slog under Hasses uppträdande?? Galet! Uppenbarligen har även den äldre publiken lärt sig mer om dagens teknologi 😉

  I övrigt har jag inte så mycket att säga, känns som om jag varit tillräckligt oengagerad och negativ den här veckan så det enda jag kan säga är att jag tyckte det var lite synd att Kristin åkte ut eftersom hon höjde sig för mig idag, men jag är ändå nöjd och glad eftersom min favorit ikväll (Linus) tog sig till final. Nästa vecka på finalen kommer jag vara mycket mer engagerad för då är det flera bra låtar som medverkar och tror att det kommer bli en spännande final! 🙂

 13. Micke

  Leonor vann i Portugal det var det viktiga igår 🙂 Tyvärr fortfarande inte lika bra som i studioversionen men ändå överlägset bäst. Kul med en bra låt från Portugal. Ingen vinnarkandidat för det är den för bra för men as if I care. Jag gillar den och det är attan så mycket viktigare än om den har chans i finalen 🙂

  Bäst av allt är att jag som alltid litar på Portugal. De kommer inte att sjunka så lågt att de skitar ned sig med att framträda med en engelsk version. Tack för det landet framför alla länder i ESC när det gäller att köra sin grej.

 14. Micke

  Jädrar va kul Storbritannien har ett kul bidrag. Vet inte hur många år sen det var senast. Troligen 1997 men kanske jag glömt något

  https://www.youtube.com/watch?v=s6r1tUhl1cQ

  Det fantastiska med ESC i jämförelse med You know what. Varierande musikstilar

  26 klara bidrag och 10 av dem tycker jag riktigt bra om och ytterligare 8 tycker jag ganska bra om. Jädrigt kul. Synd att Moldavien och Finland drar ned medelbetyget

 15. Instagrammarn

  Hasses låt har anklagats för plagiat. Jag tycker låten är bra, men jag är orolig ifall EBU skulle diska Sverige om Hasse vinner.

 16. Johanna

  @Micke Jag ÄLSKAR Storbritanniens bidrag!! Jag skulle kunna sträcka mig till att säga att det är det bästa de skickat sedan de vann -97 (iaf för mig) Riktigt bra!!

 17. Johanna

  Och sluta med et här att Hasse skulle vinna Mello! Det kommer han inte göra så vi behöver inte oroa oss för plagiat-anklagelser!

 18. Adri

  Om (stort om) Hasse vinner så diskas bara Hasse, inte Sverige som nation, utan då skickas andra platsen.

 19. Jonas

  Storbrittaniens bidrag är bra, men det är ju en kopia på Djungelboken rakt av så den borde ju diskas då.

 20. Jonas

  Nejdå ungefär lika micket som en del påstår att Hasse Anderssons låt är en stöld från ett Japanskt pojkband, löjligt.

 21. Josef

  Jag håller helt med dig Micke 🙂 Storbritannien skickar inget “mainstream” som kommer i bästa fall mitt i startfältet. Nu tror jag det är dags för en top 10-placering! Även om det låter lite djungelbok som Jonas sade så tycker jag det är verkligen orginellt och snyggt gjort. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se