ESC2015 Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 8:e mars, kommer Rumänien att utse sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2015 i och med att deras nationella final “Selecţia Naţională 2015” avgörs.

Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen beträffande tid och länk till webbsändningen.

Söndagen den 8:e mars

Rumänien Rumänien, “Selecţia Naţională 2015”, Final:
Tid: kl. 19:30 CETPlats: TVR 1, tvrplus.ro, tvrplus.ro och eurovision.tv
Förutsättningar: 50/50 jury- och teleröster utser vinnaren av 12 tävlande bidrag
Mer info / lyssna på bidragen: Lyssna på de 12 “Selecția Națională”-finalbidragen

Schlagerpinglan: Jag hade önskat att jag haft mer tid på mig att förbereda mig inför Rumäniens final men i bland går allt inte som man hoppas utan det blir nog även till att skjuta på Portugal- och Storbritannien-inläggen tills i morgon.

Förhoppningsvis kommer jag i alla fall att kunna se den rumänska finalen och håller i så fall en tumme för att Luminiţa AnghelsA million stars” (min favorit sedan första genomlyssningen) tar hem segern. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför kvällens nationella final i Rumänien”

 1. Micke

  Kan inte klaga på helgen! Bästa låten vann i både Portugal och Rumänien. Dessutom fick Storbritannien för en gång skull ur sig ett riktigt kul bidrag. Vem vet kanske Polen slänger ur sig något bra idag och Tjeckien och Belgien imorgon. Av bara farten får vi kanske ett bra bidrag från Israel på torsdag som mindre nogräknade kan ge fan i att rata på grund av politik som inte ska ha ett skit med ESC att göra. Fortfarande svårt att smälta förra årets resultat. Sedan på lördag går “Feel Alive“, DAWA segrande ur Österrikes uttagning. Se det skulle vara en riktigt bra dryg ESC-vecka 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag önskar att jag kunde vara lika positiv, men Storbritannien är fortfarande ett stort frågetecken för mig (väldigt humör-styrt bidrag) och de båda nationella finalerna fick väl skapliga vinnare men inte de riktigt ultimata. Nåja, så länge det inte blir helt “fel” så får man väl vara nöjd. 😀

  Mycket att se fram emot denna vecka, ja, och förhoppningsvis blir det många överraskande bra presentationer och “rätt” vinnare i finalerna. 🙂

 3. Micke

  Yepp men jag är på gott humör 99% av mitt liv så det byggs bara på av britternas bidrag 🙂 Vet du jag är mest överraskad över ett annat land. Jag har tyckt att det är det sämsta materialet överhuvudtaget från något land i år och åsikten kvarstår men plötsligt har jag helt smält för två av bidragen jag först tyckte var usla. En är så jävla vacker att jag undrar om det verkligen handlar om schlagerbubblan. Man ska aldrig ge upp 🙂

  Det handlar om Norge men jag återkommer om det när du lägger ut om dem. Två grymt bra bidrag, ett bra, sju usla och ett Erik Saade stuk vilket för mig är way down.

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Det låter lovande, för själv har jag inte kommit över tröskeln på något av bidragen. Många “lovande” men inte mer än så. Vi får väl se om något hinner att hända innan genomgången på onsdag/torsdag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se