Schlagerpinglan: Sedan jag gjorde min sammanställning av min ESC-2015-topp-21-lista så har Grekland, Tyskland, Storbritannien, Portugal och Rumänien presenterat sina bidrag och ytterligare nya ESC-bidrag kommer att presenteras i en rasande fart de närmaste dagarna, se veckoschemat här, så det är lika bra att uppdatera listan direkt.

Här nedan ser ni hur jag för tillfället rankar de 26 bidrag som så här långt är utvalda att tävla i Eurovision Song Contest 2015 (med rankningen från den 2:a mars inom parentes):

Schlagerpinglans ESC-2015-topp-26, 2015-03-09:
1. (1.) Estland Estland: “Goodbye to Yesterday“, Elina Born & Stig Rästa (video) semifinal 1
2. (2.) Italien Italien: “Grande Amore“, Il Volo (video) finalen
3. (3.) Slovenien Slovenien: “Here for you”, Maraaya semifinal 2
4. (4.) Frankrike Frankrike: “N’oubliez pas”, Lisa Angell (studioversion) finalen
5. (5.) Schweiz Schweiz: “Time to shine“, Mélanie René (video) semifinal 2
6. (6.) Nederländerna Nederländerna: “Walk Along“, Trijntje Oosterhuis (studioversion) semifinal 1
7. (7.) Vitryssland Vitryssland: “Time“, Uzari & Maimuna (original-studioversion) semifinal 1
8. (9.) Island Island: “Unbroken“, María Ólafsdóttir (text-video) semifinal 2
9. (-) Storbritannien Storbritannien: “Still In Love With You“, Electro Velvet finalen
10. (8.) Danmark Danmark: “The Way You Are“, Anti Social Media (video) semifinal 1
11. (11.) Cypern Cypern: “One thing I should have done“, Giannis Karagiannis (video) semifinal 2
12. (12.) Spanien Spanien: “Amanecer“, Edurne finalen
13. (13.) Makedonien Makedonien: “Lisja Esenski“, Daniel Kajmakoski (studio-version) semifinal 1
14. (-) Portugal Portugal: “Há um mar que nos separa“, Leonor Andrade (studioversion) semifinal 2
15. (10.) Litauen Litauen: “This Time“, Monika Linkytė & Vaidas Baumila semifinal 2
16. (-) Tyskland Tyskland: “Black Smoke“, Ann Sophie (studioversion) final
17. (-) Grekland Grekland: “One Last Breath“, Maria Elena Kyriakou (video) semifinal 1
18. (15.) Irland Irland: “Playing with Numbers“, Molly Sterling (video) semifinal 2
19. (14.) Moldavien Moldavien: “I want your love“, Eduard Romanyuta (studio-version) semifinal 1
20. (-) Rumanien Rumänien: “De la capăt“, Voltaj (video) semifinal 1
21. (16.) Ungern Ungern: “Wars For Nothing“, Boggie (studio-version) semifinal 1
22. (17.) Serbien Serbien: “Ceo Svet Je Moj“, Bojana Stamenov (studio-version) semifinal 1
23. (18.) Lettland Lettland: “Love Injected“, Aminata (video) semifinal 2
24. (19.) Georgien Georgien: “Warrior“, Nina Sublatti semifinal 1
25. (20.) Malta Malta: “Warrior“, Amber (preview-video) semifinal 2
26. (21.) Finland Finland: “Aina mun pitää“, Pertti Kurikan Nimipäivät (video) semifinal 1

Schlagerpinglan: Jo, jag vet att jag ännu inte skrivit om de tre senast utvalda bidragen, det kommer under dagen, men med tanke på att nya ESC-bidrag droppar in väldigt snabbt nu så ville jag göra en liten avstämning innan vi kommer in på upploppet. 😀

Som synes så har de nytillkomna bidragen inte gjort så mycket väsen av sig hos mig då jag varken jublade eller förfasade mig över valen. Jag har dock en önskan om att de återstående bidragen som väljs ut ska vara lite mer livfulla, då jag tycker att det börjar bli lite väl många ballader och saktgående bidrag för min smak.

Om det fortsätter så här så är det mycket möjligt att jag börjar att hoppas på en finalplats för Finland, bara för att få lite liv i den planerade 27-bidrags-showen. Jag önskar att jag skämtade men jag föredrar faktiskt låtar jag inte gillar, men som jag inte somnar av, framför tio helt OK ballader på raken även om alla tio var för sig är bättre.

Vi får väl se vad som händer, startfältet är i alla fall för tillfället fullt med låtar som jag tycker riktigt bra om så det kan fortfarande utveckla sig till ett fenomenalt ESC-år. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Eurovision 2015: Schlagerpinglans topp-26 (så här långt)”

 1. Micke

  Jag vill ha blandning mellan lugnt och fartfyllt. Men jag säger en sak om inte en viss lugn låt ur det norska materialet vinner då vet i tusan om jag inte odugligförklarar hela det norska samhället 🙂 Jädrar så grym den är.

  Här är min topp 26:

  1. Frankrike
  2. Italien
  3. Schweiz
  4. Danmark
  5. Estland
  6. Spanien
  7. Slovenien
  8. Portugal
  9. Storbritannien
  10. Nederländerna
  11. Rumänien

  12. Makedonien
  13. Island
  14. Irland
  15. Cypern
  16. Serbien
  17. Malta
  18. Tyskland
  19. Grekland

  20. Ungern
  21. Lettland
  22. Georgien

  23. Litauen
  24. Vitryssland

  25. Finland
  26. Moldavien

 2. Adri

  Jag spenderar en hel del tid på youtube och kollar folks toppar hittills. Imorse tog jag mig friheten och räknade ut låtarnas snittplaceringar för att se hur folk tyckte om låtarna och ge en bild om hur det kommer gå i Maj kanske, antagligen inte eftersom det ofta blir en hel del skrällar i maj men det ger ändå en bild av vad allmänheten tycker.

  1. Estland (snittplacering: 3,2)
  2. Spanien (5)
  3. Slovenien (5,5)
  4. Lettland (8,2)
  5. Tyskland (8,4)
  6. Malta (9)
  7. Italien (9,2)
  8. Grekland (9,5)
  9. Schweiz (10)
  10. Irland (10,1)
  11. Island (10,2)
  12. Rumänien (10,5)
  13. Litauen (10,8)
  14. Vitryssland (12)
  15. Serbien (12,3)
  16. Nederländerna (13,1)
  17. Frankrike (14,8)
  18. Georgien (15,5)
  19. Ungern (16,2)
  20. Moldavien (17,1)
  21. Portugal (17,8)
  22. Storbritannien (17,9)
  23. Makedonien (18,3)
  24. Danmark (20,9)
  25. Cypern (22,1)
  26. Finland (24,7)

  Nu ger detta inte en bild av hur det kommer gå i maj, jag är bara nyfiken. De höga placeringar som förvånar mig mest är Lettland och Tyskland på plats 4 och 5. Jag tycker absolut att de förtjänar dessa platser så jag tycker inte det är fel att de är så högt upp, men jag trodde inte att så många skulle uppskatta den. Förhoppningsvis kan detta tyda på en vändande trend för Lettland.

  De låga placeringar som förvånade mig mest var absolut Nederländerna och Danmark. Det kan ju vara så att folk har tröttnat på dem (speciellt Nederländernas rätt tjatiga refräng) och så men annars trodde/tycker jag att de förtjänar bättre platser. Detta skulle inte hänt om Danmark hade gjort det rätta valet och skickat “Suitcase” till Wien, just sayin’ 😉

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Intressant sammanställning, tack för det. 😀 Att Lettland hamnat så högt uppe medan Italien och Frankrike är så långt nere är väl främst det som förvånar mig. Roligt att se att ett bidrag jag själv gillar är etta. 🙂

 4. Johan

  Själv tycker jag inte alls att årets bidrag (hittills) håller någon nämnvärd kvalitet överlag :/ Har ett par som jag fastnat för och det är Schweiz och Makedonien. Sen finns det en del som är bra men inte sticker ut på något sätt samt låtar jag verkligen inte förstår (Moldavien till exempel). Hoppas på att resterande bidrag skall falla mig i smaken, annars är nog risken att min njutningsgrad av årets ESC kommer vara i jämförelse med 2004 och 2011.

 5. Johanna

  @adri Jag tror inte att den sammanställningen säger så mycket alls då det mest är superfans som gör toppar medans det är miljontals folk som inte är fans som röstar. Jag törs nästan lova att Cypern hamnar högre upp på listan och troligen Finland med. att EStland skulle stå som segrare hade inte förvånat mig däremot!! Även Malta har jag svårt att se såpass högt upp i listan…

  Nu min topp 26 iaf:

  1. LItauen
  2. Cypern
  3. Estland
  4. Slovenien
  5. Italien
  6. Irland
  7. Storbritannien

  8. Frankrike
  9. Spanien
  10. Vitryssland
  11. Serbien (om de ändrar till engelska åker de ner 3-4 placeringar)
  12. Rumänien (samma som ovanstående)
  13. Grekland
  14. Tyskland

  15. Portugal
  16. Nederländerna
  17. Island
  18. Makedonien (längre ner om de byter till engelska)
  19. Danmark
  20. Schweiz

  21. Lettland
  22. Ungern
  23. Georgien
  24. Malta

  25. Moldavien
  26. Finland

 6. Hannes

  Har heldre ett år med fullt av mdeium låtar en 2 eller 3 låtar som är de “självklara” 😛

 7. Adri

  Johanna: nej jag tror inte heller att den säger hur det kommer bli i verkligheten i maj, mer bara för skojs skull jag gjorde den (och det faktum att jag har för mycket fritid). Jag trodde innan att Malta skulle kunna slåss om en plats i toppen, men nu är den känslan borta och nu känns det mer som att den kommer få slåss om en 20:e plats istället. Cypern tror jag kan komma lite (dock bara lite högre) i verkligheten och då tack vare juryn. Tror att Cypern som bäst kan komma botten tre i finalen. Finland kan säkert komma högre upp på riktigt, det hoppas jag dock verkligen inte. 🙂

 8. Johanna

  @adri Jag sticker ut hakan här och säger att Cypern kommer få ett bättre resultat än Malta! Tror Malta kan ha svårt att ta sig ur semin(men gör det troligen som nr tio typ i semin):-) Jag tror också att Finland kommer i topp 10 i finalen(dessvärre) Men det är skoj att spekulera! Vi får se hur det blir om några månader!!

 9. Adri

  Svaret får vi i maj 🙂 jag personligen tycker att Cypern inte har i finalen men alla tycker inte som mig så han kanske kommer till final. Maltas nya version är tyvärr svagare än orginalversionen, men jag tror ändå att hon kan lyckas få samma plats ungefär som Firelight fick 2014. Eventuellt möter hon svår konkurrens från Lettland och Schweiz som har starkare låtar med mycket (!!) bättre sångerskor också. Så det rär möjligt att Schwiez och Lettland tar finalplatsen från Malta. Om jag får bestämma får alla tre gå till final 😀

 10. Micke

  Som det är just nu finns det fyra bidrag som är över det övriga. Låtar som jag faktiskt tror att jag kommer att lyssna på även efter finalen. Frankrik, Italien, Schweiz och Estland. Det kan vara sex och det sensationella är att de andra två i så fall kommer från Norge och Sverige. Från Sverige den enda jag hrt med Jon Henrik men i synnerhet pärlan som finns i norska finalen. Den absoluta ettan.

  Är det nån här som lyssnat på de norska bidragen? Om så har ni någon favvis i så fall. Kul att se om andra gillar min favvis 🙂

 11. Adri

  Det finns två bidrag i norska finalen som jag gärna ser som vinnare, den ena av dem kan jag dock inte alls föreställa mig vinna, och dem är “We don’t worry” och “A monster like me”. Visserligen är den sistnämnda en ballad och vi har redan gott om ballader men är den så bra så bör man inte ignorera den.

 12. Johanna

  Haha! och jag som inte vill ha varken Malta, Lettland eller Schweiz i final om jag får bestämma! Tycker samtliga är dåliga men helst Schweiz isf (och jag tror att minst två av de kommer till final, inte alla tre dock för de är i samma semi)

 13. Anilorak

  Wow, det här var svårare än jag trodde… Men lyckades tillslut skrapa ihop min top 26! Nu kommer säkert min topp att ändras ganska mycket inom en ganska kort tid, men såhär ser den ut i nuläget i alla fall:

  1. Estland – “Goodbye to yesterday”
  2. Italien – “Grande Amore”
  3. Slovenien – “Here for you”
  4. Vitryssland – “Time”
  5. Tyskland – “Black Smoke“
  6. Nederländerna – “Walk along”
  7. Frankrike – “N’oubliez pas”
  8. Island – “Unbroken“
  9. Cypern – “One thing I should have done“
  10. Storbritannien – “Still In Love With You“
  11. Spanien – “Amanecer“
  12. Schweiz – “Time to shine“
  13. Makedonien – “Lisja Esenski“
  14. Rumänien – “De la capăt“
  15. Irland – “Playing with Numbers“
  16. Grekland – “One Last Breath“
  17. Moldavien – “I want your love“
  18. Ungern – “Wars For Nothing“
  19. Portugal – “Há um mar que nos separa“
  20. Serbien – “Ceo Svet Je Moj“
  21. Litauen – “This Time“
  22. Danmark – “The Way You Are“
  23. Malta – “Warrior“
  24. Lettland – “Love Injected“
  25. Georgien – “Warrior“
  26. Finland – “Aina mun pitää“

  Kul att stora delar av våra toppar är ganska lika nu märker jag! 🙂
  Och håller med dig @Johanna om Serbien, Makedonien och Rumänien: Tycker inte att någon av de borde byta språket de sjunger på. Alla de tre låtarna skulle definitivt bli sämre om de bytte till engelska!

 14. Micke

  Schlagerpinglan: Tänkte på det där du sa om att det bara är ballader. Kollar vi olika tävlingar eller? 🙂 Kanske har vi olika mallar när det gäller hur mycket av varje det ska vara. Inte vet jag men jag är jättenöjd med blandningen. 50-50 är perfekt för mig. På min topp tio har jag exempelvis sju bidrag som knappast kan kallas ballader. Estland, Slovenien, Danmark, Storbritannien, Spanien, Portugal och Nederländerna. Visserligen är de tre övriga Frankrike, Italien, Schweiz lugnare saker och dessutom mina tre favvisar men ändå 🙂

  Nej jag är nöjd och även om de kvarvarande 13 bidragen skulle visa sig vara ballader så skulle jag aldrig hålla på Finland i år som du pratade om på ett annat ställe 🙂 Jo om slutstriden skulle stå mellan dem och Moldavien men så illa kan det väl ändå inte gå.

  Roade mig med att räkna ihop poäng från oss som lagt ut listor här. Då är 16 av 26 länder med i poäng:

  1. Estland 38 p
  2. Italien 36 p
  3. Slovenien 27 p
  4. Frankrike 26 p
  5. Schweiz 14 p
  6. Cypern 12 p
  6. Litauen 12 p
  6. Vitryssland 12 p
  9. Nederländerna 11 p
  10. Storbritannien 9 p
  11. Danmark 8 p
  12. Spanien 7 p
  13. Island 6 p
  14. Tyskland 6 p
  15. Irland 5 p
  16. Portugal 3 p

  Estland, Italien och Slovenien är med på alla fyra medan Frankrike är med på tre. De övriga är mer sporadiska.

 15. Micke

  Såg fel. Frankrike är också med på alla fyra 🙂

 16. Lukas

  Tillåt mig att skaka om listan lite!

  1. Finland – “Aina Mun Pitää”
  2. Italien – “Grande Amore”
  3. Slovenien – “Here for You”
  4. Malta – “Warrior”
  5. Estland – “Goodbye to Yesterday”
  6. Georgien – “Warrior”
  7. Irland – “Playing With Numbers”
  8. Schweiz – “Time to Shine”
  9. Serbien – “Ceo Svet Je Moj”
  10. Frankrike – “N’Oubliez Pas”
  11. Danmark – “The Way You Are”
  12. Litauen – “This Time”
  13. Spanien – “Amanecer”
  14. Vitryssland – “Time”
  15. Tyskland – “Black Smoke”
  16. Makedonien – “Lisja Esenski”
  17. Nederländerna – “Walk Along”
  18. Grekland – “One Last Breath”
  19. Storbritannien – “Still in Love With You”
  20. Cypern – “One Thing I Should Have Done”
  21. Ungern – “Wars for Nothing”
  22. Rumänien – “De la Capăt“
  23. Portugal – “Há um Mar Que Nos Separa”
  24. Island – “Unbroken”
  25. Lettland – “Love Injected”
  26. Moldavien – “I Want Your Love”

  Eller, kanske inte blev så mycket “omskakande”, annat än den jag placerade som nummer 1.

 17. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… jag skrev inte att det är mest ballader utan “lite väl många ballader och saktgående bidrag för min smak”, vilket innefattar betydligt mer än bara renodlade ballader. Jag vill gärna ha en gnutta fartfyllda bidrag som gör att man inte kan sitta stilla när man hör dem utan bara vill upp och dansa, och sådana bidrag ser jag tyvärr inte speciellt många av då många av icke-balladerna är väldigt slöa i sig.

  Men som sagt, det finns en hel del godbitar bland de utvalda och än har jag inte givit upp hoppet om att det blir riktigt bra i slutändan. 🙂

  @Lukas, Det var nog omskakande nog för många av oss. 😉

 18. Schlagerpinglan

  @Anilorak, Att rangordna bidragen är inte det lättaste, nej. 🙂 Man blir lite snurrig efter ett tag och smaken förändras efterhand som tiden går, men det är roligt att kunna se lite vad som händer, både vad gäller en egna smak men även hur andra uppfattar bidragen. 😀

 19. Micke

  Många tycks gilla Sloveniens bidrag, vilket även jag gör men det är en sak som oroar mig med den. Den går knappt att få ur skallen utan det är det bidraget som jag ständigt rotar runt i min lille skalle 🙂 Vad är det för oroande med det kanske nån tänker då? Borde väl bara vara positivt? Nja, jag tycker tvärtom för de låtar man gnolar direkt på är ofta såna man tröttnar på och lätt glömmer bort. Men vi får väl se. Än så länge ligger den högt på min ranking.

  Glömde tacka Adri för svaret på min fråga om Norge. Minns inte var jag lade frågan så jag svarar här. Tack för det. Kul att jag fick ett svar i alla fall 🙂 Ni kommer att få se ett riktigt högt betyg från mig för ett av bidragen när Schlagerpinglan tar upp Norge 🙂 Ett bidrag som är way over bubblan och som jag kommer att lyssna på även utanför så att säga 🙂

 20. Micke

  Får jag fråga Lukas en sak. Hoppas du inte tar illa upp nu. Inte alls min mening jag är bara intresserad över hur du tänker och känner. Jag vet att du precis som jag är rockare i grund och botten men för min del ser jag inget i Finlands bidrag. Vad är det som tilltalar dig? Är det låten, gruppen och allt med dem eller båda delarna?

 21. Lukas

  @Micke: Det är bara trevligt med en sån fråga. Varför just Aina mun pitää drar mig åt det håll det gör är ganska svårt att förklara, men jag ska försöka. Till och börja med känner jag att det är båda delarna som tilltalar, och sångaren har en bra så kallad “rasp” i sången som jag tycker passar bra till låten, som i sig själv har den effekt på mig som gör att den blivit den jag kommit tillbaks till och lyssnat på igen mest av de alla, och fortfarande diggar. Och i och med att det ändå är en del ballader i startfältet blir ju Aina mun pitää den som skapar allra störst kontrast.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se