Israels Eurovision-bidrag 2015

2015-03-13 (fredag)
Israel Precis som utlovat så presenterade TV-bolaget IBA i går det bidrag som “The Next Star”-vinnaren Nadav Guedj kommer att representera Israel med i Eurovision Song Contest 2015. Även den tillhörande officiella videon presenterades.

Låten heter, som det tidigare meddelats, “Golden Boy“, är skriven av Doron Madali och är det första israeliska ESC-bidraget genom tiderna som är helt på engelska. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Golden Boy“, Nadav Guedj officiell videotext
(text & musik: Doron Madali)

Schlagerpinglan: Årets israeliska bidrag innehåller både en sorglig inramning, glada partyinslag samt en humoristisk sluttvist och känns nästan, speciellt med tanke på att de helt slopat hebreiskan, som ett sista försök innan de slänger in handduken. Förhoppningsvis är det inte alls så de tänker men med tanke på att inget de testat de senaste fyra åren fungerat så hade det inte varit konstigt.

Mitt första intryck av låten var inte speciellt positivt då den kändes som alltför simpel. I dag har jag dock vid flera tillfällen kommit på mig själv med att gå och nynna på låten och ju fler gånger jag lyssnar på den, desto bättre tycker jag om den. Innan vi är framme vid den andra semifinalen så skulle jag inte bli förvånad om den klättrat upp på min personliga topp-tio, men än har den en bit kvar.

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2015 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Israel i ESC 2015“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Israels Eurovision-bidrag 2015”

 1. Johan

  Återigen här, precis som med så många andra länder – ren och skär medelmåtta! Etniska inslag hyllar jag vanligtvis, men det här låter lite för parodiskt för min smak. Bollywood någon?

  Israel har inte haft det lätt i tävlingen, men det har alltid funnits förklaringar till deras låga placeringar. Även om jag inför fjolårets tävling tyckte att Israel hade en finalplats att vänta sänkte deras live-framträdande betyget rejält för mig då det led av det klassiska eurovision/melodifestival-viruset: För låga verser med mån av att kunna gå upp i refrängen. Det blev släpigt och utdraget i verserna samtidigt som refrängen inte kunde kompensera nog mycket.

  Det här kanske är kul för vissa, men humor sträcker sig sällan kontinentalt när det gäller musikbidrag och om det här är Israels sista lilla försök till en finalplats borde de nog ta sig tid för lite konsekvensanalys och självkritik – för det här håller inte måttet och skulle vara en kandidat för en sistaplats om det inte vore för att årets startfält är svagt.

  Det sista bidraget som jag verkligen gillade var 2009, och det hade kunnat placera sig betydligt bättre om inte det årets final-konkurrens var stenhård + att rösterna var lite skakiga till och från.

  Men men! Nu får vi hoppas att det här inte är deras sista ryck utan att de tar sig i kragen, analyserar och skickar ett bidrag som bjuder på en bit av israel samtidigt som det tilltalar massan. Om det är en ballad – gör så att den sticker ut. Om det är en upptempo partylåt – tänk på att risken med humor är att man inte förstår och tolkar det som ett hån eller som trams. Länder som Israel, Irland, Portugal osv. har alla vissa problem de måste ta tag i innan de bara skickar iväg ett bidrag. Olika problem, men utfallet blir detsamma – missade finalplatser och risken för nul points.

 2. davve

  Jag personligen älskar detta bidrag. då det är fartfyllt och väldigt modernt.. ovanligt för israel som det senaste decenniet har gjort sig känt som ett konservativt ganska tråkigt eurovison land.

  tror på final.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se