Norge Schlagerpinglan: I kväll kommer Norge att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 i och med att deras nationella uttagning “Melodi Grand Prix 2015” avgörs.

Här nedan hittar ni mer info om uttagningen i stort, tid och länk till webbsändningen samt länkar till finalbidragen och mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Norges nationella ESC-2015-uttagning “Melodi Grand Prix 2015”:
Melodi Grand Prix 2015” avgörs genom en ensam final med elva bidrag.
En liveorkester, NRKs Kringkastingsorkester (KORK), kommer att spela vid sex av bidragen.
Programledare för den norska finalen är Silya Nymoen och Kåre Magnus Bergh.
De fyra bidrag som får flest tittarröster efter första röstningsomgången går vidare till gullfinalen och får uppträda ytterligare en gång innan slutvinnaren utses.
Finalen kan ses via NRK1, tv.nrk.no och eurovision.tv den 14:e mars kl. 20:25 CET.

Final-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
1. “Thunderstruck”, Erlend Bratland (med orkester)
officiell video
(Joy Deb, Linnea Deb, Erlend Bratland)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
2. “Louder”, Raylee
officiell video
(Andreas Stone Johansson & Ricky Hanley)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
3. “All Over the World”, Tor & Bettan (med orkester)
officiell video
(Tor Endresen, Are Selheim)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
4. “Next to You”, Jenny Langlo
officiell video
(Jenny Langlo, Robin Mortensen Lynch, Niklas Olovson (Machopsycho))
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
5. “We Don’t Worry”, Ira Konstantinidis
studioversion
(Øyvind Blikstad, Bjarte Giske, Ali Pirzad, Julie Bergan)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
6. “Heaven”, Contrazt
officiell video
(Jan Lysdahl, Jacob Collin Launbjerg)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
7. “Ta meg tilbake”, Marie Klåpbakken (med orkester)
studioversionakustisk live-video
(Marie Klåpbakken, Linn Hege Sagen, Olav Tronsmoen)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
8. “En godt stekt pizza”, Staysman & Lazz (med orkester)
officiell video (Stian Thorbjørnsen, Petter Kristiansen, Lars-Erik Blokkhus, Jesper Borgen, Magnus Clausen)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
9. “A Monster Like Me”, Mørland & Debrah Scarlett (med orkester)
officiell video
(Kjetil Mørland)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
10. “Cinderella”, Alexandra Joner (med orkester)
officiell video
(Erik Smaaland, Kristoffer Tømmerbakke (GoToGuy))
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge
11. “Human Beings”, Karin Park
studioversion
(Karin Park, Guy Chambers)
NorgeNorgeNorgeNorgeNorge

Schlagerpinglan: Norge kommer, liksom Sverige, att tävla i den andra semifinalen av Eurovision Song Contest och är därför intressant ur svensk synvinkel på mer än ett sätt.

Som vanligt så har bidragen levt sina egna liv under tiden jag lyssnat på dem och favoriterna har kommit och gått. De bidrag som i mitt fall var lättast att ta till sig från början, “Louder“, “Cinderella“ och “Thunderstruck”, finns fortfarande med i toppen hos mig medan andra låtar, som “En godt stekt pizza“, “Ta meg tilbake“, “We Don’t Worry” och “Human Beings“, alla hade solskensperioder då jag spelade dem mycket men ingen av dessa fyra höll i längden.

Skulle jag försöka mig på att gissa en segrare så tror jag däremot att “A Monster Like Me” kan bli något utöver det vanliga, speciellt när den får hjälp av liveorkestern. Kanske kommer även jag själv att falla för den, för det finns något som tilltalar mig där även om den i nuläget verkar sakna magin jag letar efter. Vem vet, kanske är det just det som kommer fram vid kvällens finalframträdande? Vi får se. 🙂

Innan att ha sett bidragen framföras så håller jag trots allt en liten tumme för “Louder“ och hoppas att Raylee får till en övertygande scenshow så Norge beslutar sig för att skicka lite dansanta tongångar till ESC. 🙂

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Norge i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Norge 2015: Allt inför finalen av “Melodi Grand Prix 2015””

 1. Johanna

  “A monster like me” är den enda va dessa som skulle komma i topp 15 för min del och tror det är den som skulle gå bäst i ESC också. Jag rycker att det är en ovanligt svag norsk final faktiskt. Jag hoppas inte att Karin Park vinner för vi behöver inte fler “warrior-låtar” i årets tävling.

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, “A Monster Like Me” har något speciellt, det tycker även jag, men där är något som antingen stör eller fattas för min del. Hoppas på att allt klaffar i kväll för jag tror att det skulle kunna bli riktigt bra live. 🙂

 3. Micke

  Ikväll är jag för första gången under det här året nervös. Varför det? Det handlar ju i alla fall inte om MF 🙂 Nej men det handlar om vårt grannland Norge. Hittills av de 32 finalklara bidragen har jag hittat fem låtar som står över de övriga: Frankrike, Italien, Slovenien, Estland och Rumänien. Ikväll kan dessa få sällskap av ett sjätte bidrag om rätt låt vinner. Det värsta är att det omvända kan också hända. Jag har två bidrag som jag rankar långt under de övriga och dessa är Moldavien och Finland. Men om fel låt vinner i Norge ikväll får dessa sällskap av ett tredje bidrag.

  Det positiva är att det bidrag jag tycker så mycket om nämns som en av favoriterna. Det värsta är att det bidraget jag tycker så illa om också nämns som en av favoriterna. Det är därför jag för första gången i år är nervös.

  När Frankrike äntligen hittade tillbaka till sin grej i ESC med sitt underbara bidrag fanns det inget att vara nervös för eftersom det var ett internval. När Italiens bidrag togs ut var jag inte heller nervös för jag var säker från första början att den skulle vinna även om det fanns ett bidrag jag tyckte om ännu mer. Slovenien, Estland och Rumäniens bidrag stod i en klass för sig så inga nerver där inte. Men nu ikväll så jädrar.

  När jag först hörde Norges alla bidrag kändes det som elva dåliga låtar. I nio fall håller jag fast vid detta men som två har jag idag Jenny Langlo som har en bra låt. Återstår då bidraget som jag tycker så jädra mycket om och det jag tycker så illa om.

  Om vi börjar med det jag tycker illa om så är bidraget “thunderstruck”, Erlend Bratland. Får samma obehaglighetskänslor som jag får när jag hör och ser Erik Saade. Kanske väl hårt mot den norske gutten för det låter ju åtminstone som att han kan sjunga till skillnad från vår snubbe. Men det där är definitivt inte min grej.

  Nu lämnar jag det jag inte tycker om och går till ett bidrag som är bland de vackraste jag någonsin hört i ESC. Kan inte sluta lyssna på det och om de kan leverera live, vilket jag vet att de kan för jag har sett dem live, så kommer det lätt att åtminstone vara topp 3 för mig av alla bidrag.

  Säger bara en sak: HEJA Mørland & Debrah Scarlett. Så jädra vackert så man blir nästan sjuk. Hur kunde jag tycka att den var så tråkig till att börja med. Silly me! Stråkarna i bakgrunden ska bara fram än mer i förgrunden så blir det oslagbart

 4. Micke

  Vill be Alexandra Joner om ursäkt. Hennes bidrag tillhör inte de dåliga utan är ett av de tre jag inte ser bland dem 🙂

 5. Adri

  A monster like me är helt jäkla fantastisk och borde vinna i Norge överlägset. Det finns två andra låtar jag kan stå ut med: “we don’t worry” och “Human Beings”. Jag hoppas dock verkligen på A monster like me, men jag har dock en känsla som säger att “Human Beings” kommer vinna och visst är den också bra, men inte i jämförelse med duetten.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag var lite nyfiken på vilket bidrag du hade som personlig favorit och trodde faktiskt att du hittat något speciellt i något av de mer anonyma bidragen. Jag tror dock att du kan vara ganska lugn vad gäller “A Monster Like Me” för allt talar ju för att det kommer att bli riktigt bra… men helt säker kan man som sagt aldrig vara. 😉

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Intressant att se ännu en person lyfta “A Monster Like Me” till skyarna. Kanske finns det något där, trots allt. 🙂 Jag hoppas att MF och MGP får till en bra timing så att man kan se alla bidragen live utan att missa något, för är det något bidrag jag är nyfiken på så är det just detta. Vill gärna höra det ni verkar ha snappat upp. 🙂

 8. Micke

  Jisses! Fick just syn på vilken låt du har som favvis Schlagerpinglan. Sorry gick kanske för hårt fram. Vi har inte samma favvis i alla fall det kan vi ju lugnt konstatera 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Hehe, jag smålog lite när jag läste dina åsikter, men tog absolut inte illa upp. Eric Saade tillhör inte mina största MF-favoriter, men det hindrar tydligen inte mig från att gilla hans senaste bidrag. Som sagt, jag bryr mig inte så mycket om vem som framför bidragen, om det fungerar så fungerar det. 🙂

  Eller om det nu var Erlend Bratland du menade med att ha gått får långt… ingen fara där heller… bara roligt med olika åsikter.

 10. Micke

  Det var det jag skrev om de norska bidragen. Att det var för mycket Saade över Erlend osv.

  Men vet du vad? Jag har ett råd till dig. Ge Mørland & Debrah Scarlett mer chanser. Snacka om växare. Själv tyckte jag den var astråkig i början men nu är den så enorm att jag har svårt att fatta att det handlar om den här tävlingen.. Flera polare som hatar MF och ESC har lyssnat på den och kommentaren är ständigt “det där låter inte MF eller ESC. Skojar du? Den är ju grymt bra.”

  Lyssna pinglan 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Jo, precis som jag skrev i inlägget, låten har något… men det har ännu inte riktigt träffat… kanske gör det det i finalen. 🙂

 12. Adri

  Det finns bara ett klagomål jag har angående “A monster like me” och det är ett klagomål som jag verkligen inte brukar ha om ballader. Det är nämligen så att låten är så lugn och stilla i typ 2,5 minuter. Sen de sista 30 sekunderna (ish, lite mer kanske) när låten blir “stor” och trummorna kommer in etc. då tappar jag intresset lite (läs: LITE). Jag tror att låten skulle fått full pott av mig om låten vart stilla rakt igenom.

 13. Micke

  Får man svära på din blogg Schlagerpinglan? Jag tar chansen och om inte får du väl skälla ut mig allt du vet för det är värt det ändå.

  FY FAN VA GOTT! Mørland & Debrah Scarlett vann 🙂

  Här är min topp 10!

  1. Norge
  2. Frankrike
  3. Italien
  4. Slovenien
  5. Estland
  6. Rumänien
  7. Schweiz
  8. Danmark
  9. Storbritannien
  10. Spanien

 14. Micke

  Topp Norden!

  1. Norge 9,5 poäng
  2. Danmark 8 p
  3. Island 7 p (med isländsk text)
  4. Sverige 5 p
  5. Island 4 p (med engelsk text)
  6. Finland 1 p

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se