Norges Eurovision-bidrag 2015

2015-03-15 (söndag)
Norge I går kväll, lördagen den 14:e mars, valde Norge ut det bidrag de tänker tävla med i Eurovision Song Contest 2015 genom finalen av den nationella uttagningen “Melodi Grand Prix 2015“.

Elva bidrag tävlade i uttagningen som detta år slopat sina deltävlingar men där finalen fortfarande avgjordes i två steg. Först utsåg 100% tittarröster de fyra bidrag som gick vidare till guldfinalen innan den andra röstningsomgången genomfördes och tittarna kunde kora sin segrare. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Norges bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“A Monster Like Me”, Mørland & Debrah Scarlett
final-framträdandeofficiell videotext
(text & musik: Kjetil Mørland)

Resultatet av finalen av Norges “MGP 2015”:
Resultatet av Guldfinalen: Teleröster
Östra Norra Centrala Södra Västra Summa
1. A Monster Like Me“,
Mørland & Debrah Scarlett
47 303 7 778 7 013 17 340 9 435 88 869 p.
2. Thunderstruck“,
Erlend Bratland
37 334 8 504 7 161 10 816 21 558 85 373 p.
3. En godt stekt pizza“,
Staysman & Lazz
49 068 5 392 3 595 7 010 4 134 69 199 p.
4. All Over the World“,
Tor & Bettan
19 834 5 222 4 670 5 574 8 386 43 686 p.
Ute ur tävlingen efter 1:a omröstningen (ej resultatordning):
Louder“, Raylee
Next To You“, Jenny Langlo
We Don’t Worry“, Ira Konstantinidis
Heaven“, Contrazt
Ta meg tilbake“, Marie Klåpbakken
Cinderella“, Alexandra Joner
Human Beings“, Karin Park
(Källa: wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Jag har under hela perioden från det att låtarna presenterats fram till den norska finalen tyckt att vinnarlåten “A Monster Like Me” har något speciellt men att den likväl inte riktigt når fram till mig och tyvärr så har jag fortfarande den känslan. I stället så slutade det med att jag höll med tittarna i de tre av fem regioner som ville se “Thunderstruck” som segrare.

Men, men… då ingen av de båda låtarna för tillfället ger mig gåshud så är jag lika nöjd med att Mørland & Debrah Scarlett fick ESC-biljetten. Låten har trots allt något och nu får den ytterligare två månader på sig att växa till sig och övertyga inte bara mig utan alla andra som får rösta i den andra semifinalen av ESC, för en finalist tycker jag utan tvekan att det är redan nu. 🙂

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Norge i ESC 2015“.

Länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt info om ESC-förberedelser, officiella videor, live-framträdanden, låttexter samt i vilken semifinal länderna tävlar (om de ej är klara för final) hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Norges Eurovision-bidrag 2015”

 1. Johan

  Balladernas år i år? Albaniens nya låt faller också under kategorin och nu börjar jag bli orolig på riktigt över hur man ska orka hålla sig vaken om 5-6 ballader ska tråna på efter varandra.

  Bättrar i alla fall på Måns segerchanser (som förövrigt toppar bettinglistorna nu)

 2. Schlagerpinglan

  @Johan, Med 27 bidrag i finalen så kan ju i alla fall hoppas att det inte bara är ballader som tar sig vidare för hur bra balladerna eventuellt än må vara så blir det lite påfrestande med för många i rad. Men, men… ökar det Sveriges chanser så kan det ju inte vara helt fel. 😉

 3. Johanna

  Jag vill utnämna “A monster like me” till den bästa duetten i tävlingen i år (ok kanske näst bäst efter Storbritannien) jag fick gåshud och för andra gången den här säsongen kände jag att shit- den här kan vinna Eurovision (fösta var med Slovenien) Med allt detta sagt har den fortfarande bara lyckats nå upp till nr 7 på min ranking och då är hela tre av de andra duetterna före men den här var mer direkt för mig än de andra! Heja Norge!

 4. Micke

  Schlagerpinglan: Många gånger har vi varit otroligt överens om bidrag och även det motsatta. Tror dock aldrig vi varit så totalt olika som den här gången med Norge. För mig är “A monster like me” årets bästa låt överhuvudtaget av de som kommer att tävla i maj. Om “Thunderstruck” hade vunnit hade det för mig varit det sämsta bidraget överhuvudtaget vi fått se i maj. T.o.m sämre än Moldaviens bidrag i år. Bara en sån sak 🙂

  Alltså jag har knappt varit på samma ställe i mer än en timme i helgen men var jag än varit så har jag lyssnat på den fantastiska “A monster like me”. Troligen Norges bästa bidrag genom alla tider men jag minns inte alla just nu 🙂 Gåshud pratar Johanna om och det är ett bra ord för att beskriva verkningarna av att lyssna på den grymma låten.

  Däremot hittar jag absolut ingenting i Måns låt men jag har iofs bara hört den två gånger så det kanske kommer 🙂

 5. Schlagerpinglan

  Det är jätteroligt att läsa om hur ni (Johanna och Micke) uppfattar det norska bidraget och är så klart glad för er skull att bidraget gick vidare. Jag kan, som sagt, endast sträcka mig till att säga att det är ett lovande bidrag och hoppas att poletten trillar ner hos mig innan vi är framme vid semifinalstid. (Eller att den inte gör det ifall bidraget inte tar sig vidare, då slipper jag i alla fall att bli besviken.)

 6. Josef

  Hej vad intressant att läsa ovan kommentarer. Jag känner mig helt vilsen efter denna helg av berg och dal-liknande uppfattningar kring bidragen som nu strömmar in. Låt mig stycka upp delarna för sig.

  1. Sverige: Rätt låt vann trots allt prat om plagiat. (Snart blir väl allt plagiat enligt vissa) Det är dock upp till ECB att avgöra om det finns några överträdelser att hänvisa till.

  2. Norge: För mig var Debras insats mycket tveksam. Var hon full eller nervös? 🙁 En klar skärpning där till en av årets absolut bästa låtar. Däremot sjöng Erlend bättre än på videon och jag kan bara inte tro Micke att du på fullaste allvar rankar Thunderstruck LÄGRE än Moldaviens “I want your love” som har rasat rejält efter fler genomlyssningar.

  3. Azerbadjan har sin bästa låt någonsin och den kanske ändå inte klarar topp 5 detta år vilket visar hur mycket denna tävling har gått framåt.

  Sist men inte minst har Rumänien bara vuxit och jag fattar inte varför ingen uppmärksammar (förutom min bästa vän och även Micke om jag uppfattade honom rätt) Den är OTROLIGT stämningsfull och är i klass med Holland förra året vågar jag nästan påstå!?

 7. Micke

  Ska ge mig på dina punkter där Josef:

  1. Sverige: Har bara hört/sett tre av bidragen så jag kan inte säga om Måns var värdig segrare eller ej. Har av misstag hört/sett Erik Saade och hans bidrag och det där lämnar jag helt och hållet. Har hört/sett Jon Henrik efter det att jag sa till Schlagerpinglan att nämna ett bidrag så skulle jag kolla det. Gjorde så och för mig var det absolut överraskande intressant och bra för att vara MF. Måns har jag hört/sett nu när jag fick reda på att den vann och en så länge är det mellanmjölk som Johanna brukar säga 🙂 Absolut inte dåligt men hittar inget i den. Möjligen är det ou ou ou ou ou i låten som spärrar allt för mig. Tycker vi fick mer än väl av det redan förra året och det tyckte tydligen även i Europa när de hörde Sveriges bidrag.

  2. Jag har lovordat Norges bidrag och kommer att fortsäta att göra det. Ska jag dock nämna något som inte var 100 så var det just det du nämner Josef. Debras del i början är skakig och dessutom matchar inte hennes röst live den hon har i videon. Hoppas de fixar till det där. Kan jag då på fullaste allvar ranka Thunderstruck LÄGRE än Moldaviens “I want your love”? Ärligt talat vet jag inte. Tro mig jag tycker inte om den men möjligen kan jag ha varit lite störd av rädslan för att den i en mindre nogräknad värld skulle kunna peta bort “A Monster Like Me” från tronen där den ska vara.

  3. Azerbadjan har ett starkt bidrag men av de senare av de som gjort klart med sina bidrag imponerar Tjeckien mest.

  4. Jodå Josef jag har tjatat på här om storheten i Rumäniens bidrag. Många gånger har jag fel i mitt tjat men många gånger har jag också rätt. Jag tjatade hur länge som helst om hur bra Nederländernas bidrag var förra året men fick inget gehör till att börja med men sen började det hända saker och alla började plötsligt gilla låten. Vem vet kanske samma sak kan hända i år med Rumäniens bidrag. För mig årets absolut största växare och en av de sex låtar jag håller före de övriga. T.o.m så bra att jag även kommer att lyssna på dem utanför bubblan. Någon av dessa sex du gillar eller inte gillar Josef?

  Norge, Frankrike, Italien, Slovenien, Estland och Rumänien då

 8. Johanna

  Jag älskar också Rumäniens bidrag men enligt Eurovision.tv verkar det som att den ska sjungas på både engelska och rumänska. Så får se vart den hamnar då i min ranking…lite längre ner iaf än innan:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se