San Marinos Eurovision-bidrag 2015

2015-03-16 (måndag)
SanMarino Redan den 27:e november avslöjade TV-bolaget SMRTV att de internt utsett Michele Perniola och Anita Simoncini, två f.d. JESC-deltagare ni kan läsa mer om här, till att representera San Marino i Eurovision Song Contest 2015.

Det var dock inte förrän i går, den 15:e mars, som deras tävlingsbidrag presenterades och det stod klart att Ralph Siegel återigen, för fjärde året i rad, står bakom San Marinos ESC-bidrag. Denna gång heter låten “Chain Of Lights” och här nedan ser ni länken till dess officiella video som släpptes i dag. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på San Marinos bidrag till Eurovision Song Contest 2015 här:

“Chain Of Lights”, Michele Perniola och Anita Simoncini
officiell videostudioversiontext
(text & musik: Ralph Siegel, John O’Flynn)

Schlagerpinglan: Det lär ta ett tag innan jag har någon klar uppfattning om denna låt, för jag kan lika gärna avfärda den som en smörig helylle-låt som gått långt över sitt bäst-före-datum som att jag hyllar den för dess underbara nostalgi-inslag och vackra slingor. Klart är i alla fall att när jag hörde studioversionen i går så kunde jag inte sluta lyssna på den, vilket säger en hel del om vilket håll det mest lutar åt för min del. 😉

Tyvärr så tycker jag att versionen som hörs i den officiella videon har en något mjukare inramning och blir därmed i tamaste laget och ger mig inga högre förhoppningar om att den ska kunna hjälpa det lilla landet vidare från den andra semifinalen. Men, men konstigare saker har hänt förr i den här tävlingen så det är bara att vänta och se. 🙂

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “San Marino i ESC 2015“.

Länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt info om ESC-förberedelser, officiella videor, live-framträdanden, låttexter samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “San Marinos Eurovision-bidrag 2015”

 1. Johan

  Haha, alltid denna Ralph.

  Nåväl, de kvalificerar kanske år 2017 efter DERAS tredje försök, precis som Valentina?

 2. Ola

  Ett ord: Pekoral!

 3. Johanna

  Nej fy den här gillar jag inte alls (allt är dock bättre än Finland, Moldavien och Warrior-tjejerna så det blir plats 35 på min ranking för närvarande)

 4. Max

  Jag förstår inte problemet här? Visst, det kanske inte är en vinnarkandidat, men en finalplats helt klart!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se