Estland Estland valde ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2015 genom den nationella uttagningen “Eesti Laul 2015″ där förhandsfavoriterna Elina Born & Stig Rästa vann stort med sitt bidrag “Goodbye To Yesterday“, som nu har fått en officiell video.

Lyssna på Estlands bidrag till Eurovision Song Contest 2015:
Bidrag / Artist: “Goodbye To Yesterday”, Elina Born & Stig Rästa
Länkar: officiell videotextvideofinal-framträdandetext
Låtskrivare: Stig Rästa

Schlagerpinglan: När det gäller det estländska bidraget så hade jag varit fullt nöjd med den text-video som redan fanns eftersom låten redan tillhör mina personliga favoriter och har en så pass stark text att jag inte behöver någon visuell hjälp för att ta till mig den. Men visst, lite extra PR inför tävlingen skadar ju aldrig. 🙂

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Estland i ESC 2015“.

Fler officiella videor, live-framträdanden, låttexter, info om ESC-förberedelser samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Videon till Estlands “Goodbye To Yesterday ” (Elina & Stig)”

 1. Micke

  Vet ni vad? Undrar jag om inte Estland drog undan mattan under fötterna för sig själva med den här videon. Jädrigt tråkigt i så fall men jag är i alla fall säker på att den inte kommer att locka mer folk att rösta på dem i maj. Min magkänsla har hela tiden varit att detta är en av de som ligger bäst till för slutsegern. Fick tyvärr andra känslor i magen nu.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag fick lite samma känsla själv men hoppades att det bara var jag. Styrkan i låten är förmodligen att många kan känna igen sig i den men om man i stället ser en filmatisering om andra så försvinner ju den kopplingen. Förhoppningsvis är det bara jag som är lite känslig, för jag ser gärna att Estland är med och slåss om segern i maj. 🙂

 3. Johan

  Jag tycker den här är rätt skön och kan tänka mig att många går igång på en lättsam men inte för släpig duett med lite retrokänslor och röstkontraster. Men kan jag se mig den här som vinnare i slutändan? Nej. Precis som med Common Linnets ifjol (som var min absoluta favorit) kan jag inte se mig dessa som slutsegrare i Wien. Top 5 tror jag nog att de grejar, kanske till och med top 3, men det kommer inte gå hela vägen om jag får spå i det omöjliga.

  Det här är ett svårt år att tippa med tanke på de tre som tippas som favoriterna; Estland, Sverige och Italien. Jag tror faktiskt Sverige tar det, men ser gärna att Italien får sätta lite klass på tävlingen och höja ribban kulturellt och rent musikkvalitativt.

  2008 och 2011 var ovanligt spännande ESC-år då det kunde gå hur som helst innan de sista tolvorna började falla på plats. 2008 delar jag tillsammans med 2004 som de sämre åren sedan semi-finalerna infördes och jag misstänker att årets startfält kommer hamna där av den enkla anledningen att det är en så enorm gråskala. 80 % ballader på engelska, inga kulturella influenser och inga riktiga refränger som griper tag om mig. Men även om inte musiken är spännande kan det istället tas igen när omröstningen börjar. Är det här året då juryn fäller folket? Är det här året då Sverige officiellt blir en enorm eurovision-krigare igen? Är det här året då någon helt oväntad seglar om på slutet?

  Det återstår att se.

 4. Micke

  Hmmm! Tro mig jag försöker verkligen se storheten i Måns bidrag men tyvärr hör jag bara en upprepande ou-ou-ou refräng. Jag kommer inte att ge upp för man vill ju gärna att Sverige har något bra. Det som oroar mig är att nästa inga människor runt mig tycks gilla den. Men vem vet.

 5. Johanna

  @micke Då umgås du nog med “fel” människor (missförstå mig inte för menar inget illa) för i min närhet gillar alla Måns- inklusive mormor! 🙂 Sedan måste ju inte all gilla samma musik såklart. Jag själv rankar inte Sverige i topp 10 för första gången sedan 2010…dock i topp 15 iaf!

 6. Schlagerpinglan

  Jag tillhör också den grupp som inte riktigt förstår storheten i “Heroes”, fastän jag verkligen vill göra det. Det hade varit jätteroligt om vi hade en ny “Euphoria” som enkelt krossade allt motstånd i ESC… men jag kan tyvärr inte höra det i låten och jag har ändå lyssnat på den mer än jag önskar. 🙂

 7. Adri

  Jag tyckte att denna video var väldigt bra gjord och verkligen passade låten. Fick lite Hitchcock-vibbar av videon till och med.

  Jag personligen tror inte att videon påverkar hur folk röstar i maj alls då videoupplevelsen och scenupplevelsen oftast upplevs olika (speciellt i det här fallet kan jag tro då videon innehåller speglar, blod, sängar och en kniv) så jag tror inte att Estlands chanser att få röster påverkades alls av denna video. 🙂

  Angående Heroes så tycker jag den är jättebra, men jag är bara sååå glad att jojken inte vann. Hade dock föredragit Mariette och hennes låt, men jag kan trots det förstå storheten i Måns låt och framförallt framförandet. Hoppas att den lilla streckgubben följer med till Wien.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se