Frankrike Stegvis har Frankrike presenterat det bidrag som de valt ut internt och som kommer att få representera landet i Eurovision Song Contest 2015. I januari avslöjades artisten, Lisa Angell, och studioversionen av bidraget “N’oubliez pas”.

I februari framträdde Lisa med sin låt live i fransk TV för första gången och nu i mars kom då till slut den tillhörande officiella videon, se alla länkarna nedan.

Lyssna på Frankrikes bidrag till Eurovision Song Contest 2015:
Bidrag / Artist: “N’oubliez pas”, Lisa Angell
Länkar: officiell videolive-framträdandestudioversiontext
Låtskrivare: Robert Goldman

Schlagerpinglan: När det franska bidraget presenterades för snart två månader sedan så tyckte jag att det var en fantastiskt vacker låt som verkligen talade till mig. Numera så känns det som att en del av magin försvunnit och därför kommer bidraget förmodligen att dala lite på mina listor framöver. Jag har dock inte helt givit upp på låten utan tror att ett passande framträdande fortfarande kan rädda den för mig vid finalen, i alla fall till en topp-tio-placering. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2015“.

Fler officiella videor, live-framträdanden, låttexter, info om ESC-förberedelser samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Videon till Frankrikes “N’oubliez pas” (Lisa Angell)”

 1. Davve

  Respekterar att du gillar bidraget. Men vi vet båda att ett sådant här snooze bidrag kommer placera sig typ 21:a plats i ESC. Tråkig och opersonlig dussin ballad från Frankrike.

 2. Micke

  Jag personligen skiter fullständigt i vilken placering Frankrike får. Jag är bara så jädra glad att de hittat tillbaka igen efter en utflykt 2013 i förskolans kindergarten. Ett av årets absolut bästa bidrag som jag ser det.

  Viva la France

 3. Micke

  2014 med Twin Twin menade jag givetvis 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Davve, Med tanke på att det är just Frankrikes bidrag och att det framförs på franska så kan jag tänka mig att det tävlar i en rejäl uppförsbacke. Utan en stor hype kring bidraget kan det bli svårt.

  @Micke, Jag tror dock att fransmännen, som tröttnat på att skicka stora artister som inte blir uppskattade i tävlingen, gärna ser att låten placerar sig högt. Om de hamnar i bottenträsket finns det trots allt stor risk att de börjar tröttna rejält, så för den skull så hoppas jag på en acceptabel placering för Frankrike.

 5. Micke

  Schlagerpinglan: Självklart hoppas jag att Frankrike kommer högt upp 🙂 Varför? För att jag tycker den är riktigt bra. Ett av sju bidrag som lever även utanför schlagerbubblan. Vad jag menar är att det för mig är viktigare att jag hittar bidrag som tilltalar mig. Kul om de även tilltalar andra men jag kollar inte ESC för att hitta bidrag som tilltalar andra och möjligen kan vinna för att tillräckligt många ägnar tid åt sina mobiler and stuff.. Likadant hade jag tänkt om jag kollat MF. Hellre att vi skickar ett bidrag som tilltalar mig och missar finalen i ESC än att vi skickar ett bidrag som jag tycker är värdelöst som vinner ESC.

  Det är därför jag ägnar tid åt att försöka hitta något i Måns bidrag. Självklart vill jag det men om inget händer ger jag upp och hoppas den missar final. Ta exempelvis Robin Stjernbergs uo-uo-uo-uo bidrag som jag tycker är tidernas sämsta svenska bidrag vi sänt. För alla som gillade det bidraget är det givetvis kul om det hade gått bra men för min del var det bidraget jag brydde mig minst om i ESC det året.

  Mitt ESC är att hitta bra låtar som sjungs på eget språk och är skrivet av någon som tillhör det landet. Det är så jag vill ha det men jag är medveten om att det inte funkar så. När t.om Serbien sänker sig så lågt att sjunga på engelska då har det banne mig gått långt. TACK MONTENEGRO! Island hade ett bra bidrag men på engelska försvann ju allt det som byggts upp. Tråkigt.

 6. Micke

  Nu har jag kollat videon 🙂 Tack Frankrike för att ni inte gör en video som drar ned bidraget som jag tyvärr tycker att Estland gjorde.

  Jag har som jag redan sagt sju bidrag som är över de övriga. För bra för ESC rent av 🙂 Norge, Frankrike, Italien, Slovenien, Montenegro, Rumänien och Estland. Är grymt nöjd med dessa bidrag och faktiskt ytterligare en 7-8 bidrag. Hade dock önskat det kommit ytterligare något svängigt bidrag in och konkurrerat med mina sju favvisar. Som det är nu är det fem vackra bidrag och bara två svängiga. Men huvudsaken är att de är bra.

  Det som också känns bra är att de flesta av dessa artister vet jag kommer att leverera. Artisterna från Frankrike, Italien, Montenegro och Rumänien har jag sett live i flertalet bidrag och tro mig. De levererar när de tar sig an låtar. Lite orolig för Norge där jag tyckte att hon var lite blek i finalen. Samma sak med Estland men då gällde de båda artisterna. Slovenien har jag varken plus eller minuskänsla för just nu. Men jag hoppas att de jag är lite orolig för ger mig en riktig käftsmäll när det väl gäller för att visa mig hur jädra dum jag var som kunde tvivla på dem.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se