ESC2015 23 28 av de totalt 40 länderna som kommer att tävla i Eurovision Song Contest 2015 är för tillfället anmälda att representeras vid en eller flera av de tre stora inför-Eurovision-konserterna i Nederländerna, Ryssland och Storbritannien.

Här nedan ser ni en sammanställning av vilka artister som kommer att uppträda vid “Eurovision in Concert 2015” (i Amsterdam den 18:e april), “Moscow Eurovision Pre-Party 2015” (i Moskva den 24:e april) och “London Eurovision Party 2015” (i London den 26:e april). Fortfarande kan det tillkomma fler artister till de olika konserterna.

(Klicka på flaggorna nedan för att lyssna på ESC-bidragen och läsa mer om hur de utsågs. Samtliga 40 ESC-2015-bidrag hittar ni på samlingssidan här.)

Uppdaterat: Förra året startade ytterligare en årlig inför-Eurovision-tillställning som lockade till sig tre artister. I år verkar dock “Eurovision PreParty Riga 2015” (i Riga, Lettland, den 10:e april) få en större artistlista och därför inkluderas den i sammanställningen nedan.

Deltagande artister (länder) Riga
10:e april
Amsterdam
18:e april
Moskva
24:e april
London
26:e april
Eduard Romanyuta (Moldavien 2015) Moldavien Moldavien Moldavien
Nadav Guedj (Israel 2015) Israel Israel
Bojana Stamenov (Serbien 2015) Serbien
Guy Sebastian (Australien 2015) Australien Australien Australien
Uzari & Maimuna (Vitryssland 2015) Vitryssland Vitryssland
Daniel Kajmakoski (Makedonien 2015) Makedonien Makedonien
Boggie (Ungern 2015) Ungern Ungern
Maria-Eleni Kyriakou (Grekland 2015) Grekland Grekland
The Makemakes (Österrike 2015) Österrike Österrike
Aminata (Lettland 2015) Lettland Lettland Lettland
John Karayiannis (Cypern 2015) Cypern Cypern
Knez (Montenegro 2015) Montenegro Montenegro Montenegro
Lisa Angell (Frankrike 2015) Frankrike
Nina Sublatti (Georgien 2015) Georgien Georgien
Monika & Vaidas (Litauen 2015) Litauen Litauen
Trijntje Oosterhuis (Nederländerna 2015) Nederländerna
Elhaida Dani (Albanien 2015) Albanien Albanien
Maraaya (Slovenien 2015) Slovenien
Ann Sophie (Tyskland 2015) Tyskland Tyskland
Mørland & Debrah Scarlett (Norge 2015) Norge Norge
Electro Velvet (Storbritannien 2015) Storbritannien Storbritannien Storbritannien Storbritannien
Elnur Huseynov (Azerbajdzjan 2015) Azerbajdzjan Azerbajdzjan Azerbajdzjan
Amber (Malta 2015) Malta Malta
Maria Olafs (Island 2015) Island
Mélanie René (Schweiz 2015) Schweiz Schweiz
Marta & Václav (Tjeckien 2015) Tjeckien
Måns Zelmerlöw (Sverige 2015) Sverige Sverige
Monika Kuszyńska (Polen 2015) Polen Polen
Michele Perniola och Anita Simoncini (San Marino 2015) SanMarino

Förutom 2015-deltagarna ovan så är följande artister aktuella för den ryska förfesten: Dina Garipova (Ryssland 2013), Tolmachevy Sisters (Ryssland 2014), Prime Minister (Ryssland 2002), Zdob si Zdub (Moldavien 2006, 2011), Cristina Scarlat (Moldavien 2014) och Pasha Parfeny (Moldavien 2012).

Till den brittiska festen är även följande artister väntade: Conchita Wurst (Österrike 2014), Sarbel (Grekland 2007), Kurt Calleja (Malta 2012), Kitty Brucknell och Christer Björkman (Sverige 1992).

Till den lettiska förfesten väntas även Marie N, Alexander Rybak, Eldar Gasimov och Zlata Ognevich vara med.

(Källor: eurovisioninconcert.nl, escbubble.com, londoneurovision.com och eurovisionparty.lv)

Schlagerpinglan: Som vanligt så ser jag fram emot dessa tre “förfester” med stora förhoppningar. Inte för att det på långa vägar visar hur live-framträdandena i Wien kommer att se ut utan mer för att man får en liten bättre bild av hur artisterna fungerar live samt om låtarna håller i olika tappningar. Vissa år har jag t.o.m. hittat nya favoriter efter att jag sett dessa live-klipp och hoppas på liknande aha-upplevelser detta år. 🙂

Vad gäller de deltagande artisterna så är det intressant att se att Moldaviens (eller Ukrainas) Eduard Romanyuta är den enda artist som i nuläget ser ut att besöka alla tre tillställningarna medan ryska Polina Gagarina inte ens finns med på listan över artister vid den ryska festen. Lite tråkigt är det även att inte svenske Måns Zelmerlöw finns med på någon av listorna. Men, men… han har kanske mycket annat att göra och ingen blir ju gladare av att artisterna kör slut på sig innan den stora semifinalen/finalen.

Uppdaterat: Glädjande nog så verkar det som att Måns Zelmerlöw kommer till London i alla fall (och även Amsterdam) och inte nog med det, Christer Björkman kommer att framföra sin “I morgon är en annan dag” i London. 😀

Uppdaterat: Även Sloveniens Maraaya, Tysklands Ann Sophie, Norges Mørland & Debrah Scarlett, Storbritanniens Electro Velvet, Sveriges Måns Zelmerlöw, Azerbajdzjans Elnur Huseynov och Polens Monika Kuszyńska finns nu med på Amsterdams artistlista. 😀

Uppdaterat: Även Montenegros Knez, Australiens Guy Sebastian, Maltas Amber, Tysklands Ann Sophie, Norges Mørland & Debrah Scarlett, Ungerns Boggie och Albaniens Elhaida Dani finns nu med på Londons artistlista. 😀

Uppdaterat: Även Polens Monika Kuszyńska, Moldaviens Eduard Romanyuta, Azerbajdzjans Elnur Huseynov och Storbritanniens Electro Velvet finns nu med på Rigas artistlista. 😀

Uppdaterat: Varken Moldavien eller Serbien dök upp vid förfesten i Moskva så de plockar jag bort från sammanställningen ovan, däremot tillkom San Marino och Montenegro.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2015: Inför-shower i Riga, Amsterdam, Moskva och London”

  1. Hannes

    Du glömde förfesten i Riga också 😛

  2. Schlagerpinglan

    @Hannes, Jag räknade inte in Riga som något speciellt att se fram emot efter förra årets lite tunna gästlista, men de har ju fått ihop en del artister redan nu så jag tackar för påminnelsen och uppdaterar sammanställningen ovan. Innan den 10:e april har de kanske fått ihop en relativt imponerande samling artister. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se