Schlagerpinglan: Nu när jag lyssnat in mig lite extra på alla de 40 bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015 och har en fullt fungerande topp-tio-lista framför mig så kan jag ju lika gärna redovisa den. 😀 Här nedan ser ni de tio bidrag som jag för tillfället tycker bäst om:

Schlagerpinglans ESC-2015-topp-10, 2015-04-08:
1. Estland Estland: “Goodbye To Yesterday”, Elina Born & Stig Rästa semifinal 1
2. Italien Italien: “Grande Amore“, Il Volo finalen
3. Israel Israel: “Golden Boy“, Nadav Guedj semifinal 2
4. Montenegro Montenegro: “Adio“, Knez semifinal 2
5. Vitryssland Vitryssland: “Time“, Uzari & Maimuna semifinal 1
6. Australien Australien: “Tonight Again“, Guy Sebastian finalen
7. Slovenien Slovenien: “Here For You“, Maraaya semifinal 2
8. Ryssland Ryssland: “A Million Voices“, Polina Gagarina semifinal 1
9. Tjeckien Tjeckien: “Hope Never Dies“, Marta Jandová & Václav Noid Bárta semifinal 2
10. Belgien Belgien: “Rhythm Inside“, Loïc Nottet semifinal 1

Schlagerpinglan: Förmodligen kommer min topp-tio-lista inte att se likadan ut när vi börjar att närma oss semifinalerna, men det är likväl roligt att ha något att jämföra med.

Tilläggas bör att jag hade lite svårt hålla listan till endast tio bidrag då jag även tycker att Nederländerna, Frankrike och i viss mån även Sverige har topp-tio-klass på sina bidrag.

Ur min synvinkel så är det m.a.o. ett riktigt hyfsat ESC-år med många riktigt bra låtar. Dessutom så verkar det vara en ganska jämn spridning av topp-bidragen (i alla fall mina) då varje semifinal har vars fyra medan två redan är klara för final. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Eurovision 2015: Topp 10-lista (2015-04-08)”

 1. Johanna

  För mig är det ingen spridning alls på bidragen då mitt högst rankade bidrag i semi är Estland som nr 7. Annars är det 3 från finalen och 6 bidrag från semi 2!

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Från början tyckte även jag att semifinal 2 innehöll betydligt fler av de riktigt bra bidragen, men efter att Rysslands och Belgiens bidrag gjort stora hopp uppåt så ser det jämnt och bra ut här. 🙂

 3. Micke

  Jag har grymt svårt att göra en topp 10. En topp 7 har jag lätt at fixa till men sedan. Förutom de sju har jag ytterligare tio jag gillar men jag har svårt att ranka dessa tio. Ser att du har med sju av mina sjutton på din topp 10. De tre av dina jag inte riktigt greppar är Israel, Vitryssland och Australien. Den senare gillade jag i början men hans röst har tärt för mycket på mig nu så den håller på att åka hss nedåt.

 4. Kerstin

  Just nu ser min topp tio ut så här.

  1. Belgien
  2. Azerbaijan
  3. Ryssland
  4. Vitryssland
  5. Nederländerna
  6. Sverige
  7. Norge
  8. Island
  9. Italien
  10. Schweiz

 5. linda

  Så här ser min top 10 ut:

  1. Slovenien
  2. Estland
  3. Lettland
  4. Belgien
  5. Irland
  6. Tyskland
  7. Israel
  8. Norge
  9. Azerbajdzjan
  10.Ryssland

 6. Micke

  Får väl bli så här då. De sju första en klass före de övriga:

  1. Norge
  2. Frankrike
  3. Italien
  4. Montenegro
  5. Slovenien
  6. Rumänien
  7. Estland

  8. Schweiz
  9. Danmark
  10.Tjeckien

 7. Johanna

  Min topp 10 är för närvarande (har inte ändrats alls på typ tre veckor så lär stanna ungefär såhär)

  1. Litauen
  2. Slovenien
  3. Cypern
  4. Storbritannien
  5. Norge
  6. Italien
  7. Estland
  8. Azerbajdzjan
  9. Österrike
  10. Montenegro

  Efeter det har jag 7 låtar till jag verkligen gillar medans de andra i år är antingen superdåliga eller så bryr jag mig inte (känner mig alltså likgiltig inför de)

 8. Daniel

  Och så här ser min top-10 lista ut:

  1. Rumänien
  2. Italien
  3.Sverige
  4. Norge
  5. Estland
  6. Belgien
  7. Spanien
  8. Österrike
  9. Litauen
  10. Iralnd

 9. Daniel

  Jag tog och räknade ihop våra listor för att se vartåt det lutade. Det är en väldigt jämn historia poängmässigt. Ingen tydlig vinnare.

  1. Estland (36p)
  2. Italien (35p)
  3. Slovenien (32p)
  4. Norge (32p)
  5. Belgien (25p)
  6. Rumänien (17p)
  7. Azerbajdzjan (15p)
  8. Litauen (14p)
  9. Sverige (13p)
  10. Israel (12p)

 10. Schlagerpinglan

  Sex olika topp-tio-listor och ingen av oss har samma bidrag som nummer ett. Antingen visar det att det finns väldigt många bra låtar att välja bland, eller så har vi helt enkelt bara olika smak. Jag tror på det förstnämnda. 🙂

 11. Hannes

  Mitt är mera

  1. Lettland
  2. Polen
  3. Albanien
  4. Estland
  5. Tyskland
  6. Island
  7. Norge
  8. Slovenien
  9. Litauen
  10. Cypern

 12. Anilorak

  Min top 10 ser inte precis likadan ut, men alla låtar på din lista är definitivt i min top 15 iaf! 🙂 Här är min lista annars:

  1. Norge
  2. Estland
  3. Montenegro
  4. Slovenien
  5. Italien
  6. Tjeckien
  7. San Marino
  8. Makedonien
  9. Azerbaijan
  10. Tyskland

 13. Nathalie

  Min topp 10 lista just nu är ganska sig lik:
  1. Estland
  2. Italien
  3. Montenegro
  4. Tjeckien
  5. Malta
  6. Vitryssland
  7. Israel
  8. Azerbajdzjan
  9. Sverige
  10. Frankrike

 14. Micke

  Johanna varför tycks det bara vara du och jag som hittat rätt till glädjepillret som serveras oss från Storbritannien? 🙂 Visst det är väl inget mästerverk men ibland räcker det att bli glad av musik 🙂

 15. Johanna

  @micke Ja, fler borde uppmärksamma detta! Den sticker ut, man blir glad och enligt rykten jag hört låter det även bra live. Bara se till att få ett bra framträdande med så ska det nog gå hyfsat!! Tror den kan klättra upp ytterligare någon placering för mig innan det är dags för ESC-final!!

 16. Isabell

  🙂 Så var det dags igen… Att grotta ner sig i alla dessa låtar.;) Alltid lika kul, men inte alltid så enkelt.
  Känner att jag min uppfattning har förändrats en hel del av låtarna OCH de kan vara väldigt svårt att jämföra låtar som är så vitt skilda varandra när det gäller stil, tempo etc.
  Hur som helst så kommer här en “förtillfälletlista”

  1. Montenegro
  2. Norge
  3. Sverige
  4. Italien
  5. Danmark
  6. Australien
  7. Slovenien
  8. Estland
  9. Grekland
  10. Rumänien

  De fyra första tror jag allra mest på…placering 5-10 är jag mindre säker på. De byter plats med varandra lite nu och då. 😉 Dessutom finns det låtar som inte står med på listan som mycket möjligt kan platsa så småningom. 🙂

 17. Elisabeth

  Växlar mellan Italien och Estland i topp och kan inte riktigt bestämma mig… Men så här får det bli!
  1 Italien
  2 Estland
  3 Azerbaijan
  4 Norge
  5 Spanien
  6 Belgien
  7 Sverige
  8 Israel
  9 Holland
  10 Cypern

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se