Storbritannien Inför Eurovision Song Contest 2015 så valde TV-bolaget BBC att internt utse Storbritanniens representant, och valet föll ju som bekant på Electro Velvet och deras “Still In Love With You“.

När bidraget presenterades så var det i form av den officiella videon men nu har BBC även presenterat duons första officiella live-framträdande med låten, d.v.s. det de gjorde vid jubileumsgalan “Eurovision Song Contest’s Greatest Hits”, se länk nedan.

Lyssna på Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest 2015:
Bidrag / Artister: “Still In Love With You”, Electro Velvet
Länkar: officiell videoofficiell dance remixtext
live vid Eurovision’s Greatest Hitslive vid Eurovision PreParty Riga 2015
Låtskrivare: David Mindel, Adrian Bax White

Schlagerpinglan: Precis som vid Electro Velvets framträdande i Riga några dagar efter jubileumsgalan så visade de sig vara relativt säkra på scen i London, vilket lovar gott inför finalen i maj. 🙂

Av detta nya klipp att döma så har vi säkerligen tre riktigt färgsprakande och medryckande minuter att vänta från Storbritannien i Wien. Personligen är jag ännu inte helt med på tåget utan har fortfarande lite svårt för vissa ingredienser här, speciellt då det lite (för mig) enerverande scat-partiet. Låten är dock fortfarande på uppåtgående här så än är det för tidigt att säga var det slutar.

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2015“.

Fler officiella videor, live-framträdanden, låttexter, info om ESC-förberedelser samt i vilken semifinal länderna tävlar hittar ni här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2015“.

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Storbritannien 2015: Electro Velvets första live-framträdande”

 1. Micke

  Börjar med att tacka Johanna och Johan för svar på min fråga om Danmark. Skriver svaret här för det passar bra in även på den här låten .

  Vad tycker jag då om britternas bidrag? Om jag börjar med det positiva. För första gången sedan 1997 känns det som britterna har tagit tävlingen på åtminstone lite allvar. Äntligen ett brittiskt bidrag man inte behöver ha skämskuddar runt sig för att stå ut med 🙂 Det här gör mig glad. En medryckande skön låt. Negativt då: Nja det är ju ingen låt jag kommer att minnas och lyssna på längre fram but who cares. Det är nu tävlingen är och detta är ett glädjepiller till.

  Det är detta ESC handlar om. En tävling där allt ska ha plats från gammalt till nytt. Alla sorters musik ska kunna ingå. Det är det som gör hela grejen. Samma då med Danmark. Luktar tidigt 70-tal lång väg. Säger bara välkommen precis som jag säger till mer moderna Belgien mm.

  I love ESC to hell with those who want to make it a top list 🙂

 2. Johan

  Jag skulle nog säga att 2004, 2009 och 2014 är undantagsår för Storbritannien – då skickade de hyfsade till bra bidrag. Men annars? Då har de varit givna i kampen om nul points för det mesta.

  Ska jag vara ärlig tror jag att den här också kommer kämpa om en plats på högra sidan av poängtavlan.

 3. Johanna

  Detta är ett av årets bästa bidrag. Jag har lyssnat på den i stort sett varje dag sedan den släpptes och kommer definitivt att lyssna på den även efter tävlingen. Jag vet att de kan sjunga live men det jag oroar mig för är om det blir lika bra när man inte får vara mer än 6 personer på scenen. Hoppas dock att den här låten kommer i minst topp 15 i tävlingen )och tror heller inte att det är en omöjlighet) Bästa bidraget från Storbritannien sedan de vann 1997. Plats 4/40 på min ranking

 4. Micke

  Jisses! Det börjar kännas som att du och jag väldigt ofta har samma smak Johanna 🙂

 5. Isabell

  Har nog inte lyssnat tillräckligt på Storbritanniens bidrag. Efter bara ett par lyssningar så föll det inte mig i smaken. Vet med mig att ju mer man lyssnar på låtarna så förändras ofta uppfattningen. Så är det iaf för mig… Men just nu så ger jag den medelmåttigt med poäng. Det är inte på något sätt dålig men ej heller riktigt bra. Den kommer förmodligen hamna på den övre halvan av alla finallåtar.
  Tummen upp för Storbritannien som lyckats med sitt bidrag i år, jämförelsevis med andra år.

 6. Johanna

  @micke Ja det var ju det jag sa:-) Bara några som skiljer verkar det som:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se