Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Moldavien
Land: Moldavien deltagit 10 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: TRM se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2005 Zdob si Zdub kom 6:a av 24 i finalen med “Boonika Bate Toba

Moldaviens ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Wild soul“, Cristina Scarlat 16:e i semi 1
2013: O Mie“, Aliona Moon 11:a i finalen
2012: Lăutar“, Pasha Parfeny 11:a i finalen
2011: So Lucky“, Zdob și Zdub 12:a i finalen
2010: Run Away“, Sunstroke Project & Olia Tira 22:a i finalen
2009: Hora Din Moldova“, Nelly Ciobanu 14:e i finalen
2008: A Century Of Love“, Geta Burlacu 12:a i semi 1


“I Want Your Love”, Eduard Romanyuta

Lyssna på Moldaviens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: I Want Your Love officiell videofinal-framträdandetext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: semifinal-framträdandestudioversionlive-audition
live i Rigalive i Belgrad
Artister: Eduard Romanyuta officiell webbplatstwitteryoutube
instagramfacebookwikipedia
Artist-intervju/presentation-klipp: Intervju av esckaz.com (5:15 – ESCKAZ.com – 10:e april)
Intervju av eurovision.tv (6:40 – TRM MD – 8:a mars)
“It’s Eduard for Moldova” (1:03 – eurovision.tv – 2:a mars)

Startnummer: nr 1 i Semifinal 1 (19:e maj)
Låtskrivare: Erik Lewander (t&m), Hayley Aitken (t&m), Tom Andrews (t&m) (d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag“)
Uttagning: Den 28:e februari valde Moldavien ut sitt ESC-bidrag genom en nationell final med de 16 bidrag som tagit sig vidare från de två inledande semifinalerna (med vars 12 bidrag). Trots att juryn, som hade 50% av makten, föredrog ett annat bidrag så blev det tittarnas favorit Eduard Romanyuta, från Ukraina, som vann. Läs mer om finalen av O Melodie Pentru Europa 2015 här: “Moldaviens Eurovision-bidrag 2015“.

Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-04-18): Ej vidare till final (plats 15 av 16) & botten-fem (plats 37) av de 40


Åsikter och spekulationer om Moldaviens bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Till final MoldavienMoldavienMoldavienMoldavienMoldavien Betyg: 3 / 5
Eduard Romanyuta har varit min favorit i Ukrainas ESC-uttagningar i många år och därför blev jag lite besviken när han vann med “I want your love” eftersom låten inte alls är i klass med hans andra bidrag. När final-framträdandet dessutom drog ner låten ännu mer så hamnade bidraget snabbt i botten av min ESC-2015-lista. Låten har dock sakta men säkert klättrat uppåt och numera ser jag den som en medryckande partylåt som faktiskt får mig på bra humör, speciellt nu när det bekräftats att de gör om scenshowen till Wien.
Schlagerpinglan tror: Till final
Trots att mycket tyder på att Moldavien kommer att missa finalen så tror jag att landet kommer att bjuda på en av årets stora skrällar. Med en ny scenshow och lite imponerande specialeffekter så kan tittarna mycket väl lockas att lägga sin röst på bidraget. Dessutom så kan det faktum att Eduard på sätt och vis även representerar Ukraina i tävlingen leda till ännu fler extraröster. Det största hindret för landets finalplaner, förutom att många kanske inte gillar låten, är därför juryn. Magkänslan säger mig dock att slutresultatet, på ett eller annat vis, kommer att tilltala tillräckligt många jurymedlemmar för att det ska räcka till final för Moldavien.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Moldavien: “I Want Your Love” – Eduard Romanyuta”

 1. Johanna

  Det finns faktiskkt ingenting jag gillar med denna låten. Allt är fruktansvärt dåligt och jag tror att jag kommer hämta chipsen under hans framträdande och joina festen efter det. Hoppas han inte går vidare till final så jag måste sed et en gång till bara. Sämst i år! plats 40/40 på min ranking

 2. Linda

  Fruktansvärt dålig låt. Nr 39 på min lista, bara Finland som är sämre..

 3. Hannes

  Håller helt med Johanna, ingenting jag gillar med den

 4. Schlagerpinglan

  Som sagt, mycket talar för att låten missar finalen… så det ska bli väldigt intressant att se hur det går. 🙂

 5. Lukas

  Jag håller med alla här att denna inte är något vidare. Denna smörpojke och hans smöriga pojkbandslåt borde stanna i mejeriet där de hör hemma. Noll poäng!

 6. Micke

  Årets i särklass sämsta låt. Avstår att säga mer i respekt för de som möjligen kan tycka om detta.

  BETYG: 0/10

 7. Kerstin

  Här var det sannerligen motorsågen som tagits fram, stackars Eduard. Jag hade läst en massa kommentarer om den här låten innan jag hörde den första gången så därför var jag förberedd på något riktigt uselt. Men ärligt talat så dålig tycker i alla fall inte jag att den är som jag fick intrycket av när jag läste vissa kommentarer. Jag tänker absolut inte säga att det är något mästerverk eller något som jag tycker är super men som sagt absolut inte uselt. Låten i sin studioversion är helt klart lyssningsbar däremot var framträdandet i Riga katastrof. Men får han bara ordning på sitt scenspråk och ett snyggt framträdande så håller jag helt med Schlagerpinglan här, den kan mycket väl ta sig till final. Det finns några bidrag som fajtas om den sista finalplatsen för mig och dit hör Moldavien men i nuläget befinner den sig just utanför. Men efter man sett repen så kan den antingen knipa en finalplats för mig eller så faller den långt ifrån. Betyg 3-/5.

 8. Isabell

  Värst vad många som inte tyckte om Moldaviens bidrag. Så illa tycker jag då inte det var! Håller med dig Schlagerpinglan att man blir glad av låten och som Kerstin skriver, är studioversionen helt ok!
  Men absolut att det måste skärpa sig, då scenframträdandena INTE var bra. Rent amatörmässiga! 🙁
  Skulle de kunna få till allt, så det låter som studioversionen, tror jag absolut att den kan gå till final. Om inte…så blir det ett bottennapp.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se