ESC2015 Schlagerpinglan: I går sändes det första av fyra “Inför Eurovision-program” i finska YLE:s regi, d.v.s. “De Eurovisa“, där Johan Lindroos numera är ständig gäst och Eva Frantz agerar ensam programledare.

I det första avsnittet behandlades de tio första bidragen från den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2015 och panelen kompletterades av Frida Lindholm (radiopersonlighet) och Klaus Suhonen (Hans on the bass).

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet så presenterar jag inte något resultat här. I stället tipsar jag om länkar till yle.fi där ni kan titta på gårdagens avsnitt samt se panelens resultattavla.

Titta på “De Eurovisa 2015 – Del 1”:
De Eurovisa – Avsnitt 1 – Programmet (58:30 – arenan.yle.fi)
De Eurovisa – Avsnitt 1 – Resultattavlan (svenska.yle.fi)

Bidragen i “De Eurovisa 2015 – Del 1”: (i den ordning de presenteras):
startnr. 1 Moldavien Moldavien – “I Want Your Love“, Eduard Romanyuta
startnr. 2 Armenien Armenien – “Face The Shadow“, Genealogy
startnr. 3 Belgien Belgien – “Rhythm Inside“, Loïc Nottet
startnr. 4 Nederländerna Nederländerna – “Walk Along“, Trijntje Oosterhuis
startnr. 5 Finland Finland – “Aina Mun Pitää“, Pertti Kurikan Nimipäivät
startnr. 6 Grekland Grekland – “One Last Breath“, Maria-Eleni Kyriakou
startnr. 7 Estland Estland – “Goodbye To Yesterday“, Elina Born & Stig Rästa
startnr. 8 Makedonien Makedonien – “Autumn Leaves“, Daniel Kajmakoski
startnr. 9 Serbien Serbien – “Beauty Never Lies“, Bojana Stamenov
startnr. 10 Ungern Ungern – “Wars For Nothing“, Boggie

Schlagerpinglan: Det är med glädje jag ser att “De Eurovisa” lyckats i år igen. Där den svenska panelen gärna ägnar sig åt grupptryckshånande så lyckas den finska panelen att behålla en varm ton genom i stort sett hela programmet, vare sig de gillade bidragen eller ej. Helt i min smak och något jag kan rekommendera. 😀

Nästa avsnitt av “De Eurovisa” sänds söndagen den 3:e maj och gästas då av Krippe Westerling (Satin Circus) och Kjell Ekholm.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2015): Del 1”

 1. Hannes

  Visste inte ens om att det fanns, måste titta 😀

 2. Hannes

  Älskar den finska brytningen :3

 3. Josef

  @Schlagerpinglan: Jag håller helt med dig. Här åtminstone försöker man vara lite analyserande och föklara vad man bådee upplever som positivt men även negativt i bidragen. Mycket bra Finland!

 4. Schlagerpinglan

  När det sedan kommer till betygen så kan jag ju tycka att de är lite ute och cyklar 😉 men det gör mig ingenting alls. De har sina personliga åsikter och de motiverar dem, vilket är anledningen till att programmet blir så intressant att följa. 🙂

 5. Johan

  Har varit lite skeptisk till de eurovisa om än mindre än till det svenska tramset, men det här måste jag säga var det bästa “Inför”-programmet jag sett på flera år. Det enda minuset var att Frida kanske inte levde upp till de andra tre när det kom till analyser och motiveringar. Johan är dock en riktig klippa! Tänk er han och Tomas i samma program?

  Är riktigt nöjd och ser framemot nästa! 🙂 Roligt att de gav lite kontrasterande betyg gentemot “snitt-tyckaren” och höjde Ungern och Armenien till skyarna istället för Estland.

 6. Schlagerpinglan

  @Johan, Jag gillar ju när Estland får topp-betygen men kan hålla med om att det är lite uppfriskande med nya paneler där man märker att de talar från hjärtat och inte bara försöker “passa in”. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se