Schlagerpinglan: I kväll är det dags för program nummer två i SVT:s serie “Inför Eurovision Song Contest 2015“. Precis som förra veckan så är Sarah Dawn Finer programledare och Christer Björkman expert-bisittare medan Kristin Amparo, Tess Merkel och Eric Saade utgör panelen som ska dela med sig av sina åsikter om de tävlande bidragen.

Denna gång är det de sista åtta bidragen från den första semifinalen samt de två förkvalificerade bidragen från Österrike och Spanien som ska betygsättas. Här nedan ser ni dem alla, inkl. länkar till info om bidragen (klicka på flaggorna) samt officiella videor, i den ordning jag personligen för tillfället rangordnar dem:

SVT:s “Inför ESC 2015” Del 2 (i den ordning jag personligen rankar bidragen):
Vitryssland 1. Vitryssland – “Time“, Uzari & Maimuna startnr. 11
Ryssland 2. Ryssland – “A Million Voices“, Polina Gagarina startnr. 12
Rumänien 3. Rumänien – “De la capăt / All Over Again“, Voltaj startnr. 15
Georgien 4. Georgien – “Warrior“, Nina Sublatti startnr. 16
Danmark 5. Danmark – “The Way You Are“, Anti Social Media startnr. 13
Spanien 6. Spanien – “Amanecer“, Edurne finalist
Österrike 7. Österrike – “I Am Yours“, The Makemakes finalist
Serbien 8. Serbien – “Beauty Never Lies“, Bojana Stamenov startnr. 9
Albanien 9. Albanien – “I’m Alive“, Elhaida Dani startnr. 14
Ungern 10. Ungern – “Wars For Nothing“, Boggie startnr. 10

Schlagerpinglan: Förra veckan var det inte så stor skillnad mellan panelens betyg och min personliga rangordning av bidragen. Däremot så tyckte jag att det var lite si och så med panelens resonerande och hoppas på en liten uppryckning denna vecka. Lite mer fakta, lite mindre grupptrycksbeteende och lite mer värme (i stil med “De Eurovisa“) så kan det säkert bli riktigt bra.

Vad gäller de bidrag som SVT behandlar i kväll så finns där endast två bidrag som platsar på min personliga topp-10-lista för tillfället, nämligen de från Vitryssland och Ryssland. Å andra sidan så är det bara Ungerns och Albaniens bidrag som inte riktigt faller mig i smaken medan alla de övriga har sina ljuspunkter. 🙂

I kväll klockan 21:00 så sänds programmet i SVT1 och SVTPlay och även om det inte når upp till sin forna glans så är det ett program jag ser fram emot med stor nyfikenhet. Det gäller ju bara att ta det för vad det är. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Andra delen av SVT:s “Inför ESC 2015””

 1. hej

  Melodifestivalens undersökning är igång igen (rösta på http://www.svt.se/melodfestivalen). Här är resultatet:
  1. Spanien 25%
  2. Danmark 16%
  3. Ryssland 13%
  3. Vitryssland 13%
  5. Albanien 12%
  6. Österrike 6%
  6. Rumänien 6%
  8. Serbien 5%
  9. Georgien 2%
  9. Ungern 2%
  Det har bara kommit in 126 röster hittills så allt kan ändras.

 2. hej

  Oj, menade förstås http://www.svt.se/melodifestivalen inte melodfestivalen

 3. Johanna

  Jag gillar inte riktigt denna panelen. Förra veckan var den enda som var bra Christer. Får se hur det går denna veckan. man fattar ju redan nu att de kommer dissa Ryssland även om det är den bästa av veckans låtar och att de troligen gillar Spanien fast det är väldigt likt Shakiras “can’t remember to forget you” Och de får tycka så det är bara det att de dissar Ryssland baserat på politik och inte på om låten är bra eller inte och sådant stör mig (om de nu gör det alltså, vilket jag är rätt säker på)

 4. Kerstin

  Håller med Johanna här om att Christer var den enda som var ok och Sarah bitvis men de tre i panelen var rent ut sagt kassa. Hade faktiskt inte tänkt se fler avsnitt men jag ska ge den en chans till. Även för mig så är det Ryssland och Vitryssland som är mina favoriter ikväll. Även jag tycker det ska bli intressant att höra om dom lyckas hålla isär politik från ESC när det gäller det ryska bidraget, jag hoppas verkligen det.

 5. Schlagerpinglan

  Jag har samma farhågor som ni (Johanna och Kerstin) vad gäller Rysslands bidrag men hoppas att de inte faller i den fällan igen. Förra året (tror jag att det var) blev det en ganska obehaglig stämning när just det ryska bidraget behandlades och det var knappast något jag skulle vilja kalla “bra TV”. Nåja, vi får väl se vad som händer.

  @hej, Intressant omröstning där Spanien och Albanien för närvarande har topplatserna. Tydligen är svt.se-besökarna lite mer lagda åt balladhållet än vad jag är. Ska bli intressant att se om Inför-gänget också går på det spåret.

 6. Schlagerpinglan

  Oj, jag har precis hört panelen behandla mina favoritbidrag, d.v.s. de från Vitryssland och Ryssland. För att inte riskera att skriva något som jag kommer att ångra i morgon så nöjer jag mig med att konstatera att panelen INTE kammat hem några pluspoäng hos mig i kväll. Jag är VÄLDIGT besviken på panelen just nu. :/ Deras åsikter respekterar jag naturligtvis, men sättet de framförde de på lämnar mycket att önska. :O

 7. Johanna

  All cred till Christer som åtminstone försökte vara nyanserad vad gäller RYssland. De andra ger jag inte mycket för. Vad gäller deras åsikter om någonting. Sämst av alla är Tess! Hon stör mig något kolossalt….Nej jag kommer se programmen bara för att men sålänge kan jag istället rekomendera Radio p4s radioshow Måns motståndare! Den var mycket mer varm och kändes inte lika tramsig.

  Sedan håller jag med dig om deras orimligt låga poäng till Vitryssland sant orimligt höga poäng till framförallt Danmark…Varför liksom? Är dock rätt säker på att Vitryssland kommer vara i final oavsett!!

 8. Jompa

  Det gick väl bättre det här än första gången.
  Sen tycker jag de var väldigt snälla om Ryssland. Själv hade jag nog lagt till en och annan svordom om denna vidriga låt de skickar.

 9. Schlagerpinglan

  @Johanna, Även jag vill ge en eloge till Christer som trots allt gav Ryssland en 7:a trots sina uppenbara personliga problem med landet, han försökte i alla fall att bedöma låten och inte politiken. Det ska bli väldigt intressant att se hur svårt det blir för dem att ge Israel, Norge, Sverige och andra länder höga poäng p.g.a. deras utrikes-/inrikes-politik utan att de får “dålig smak i munnen”.

 10. Johanna

  @schlagerpiglan Det finns en intervju på melodifestivalens sida på svt.se där Christer även säger att han tror att Ryssland kommer i topp tio. Det tror jag med och när folk ger en låt dåliga betyg baserat på landets politik istället för på om om låten är bra eller dålig blir jag så provocerad att jag måste lyfta upp Polina några snäpp i min ranking och säga heja Ryssland. Kan nog tänkas rösta på den i finalen faktiskt!

 11. Schlagerpinglan

  @Jompa, Om man ogillar en låt så är det självklart att man får ge så låga poäng man än vill och klä det i de ord som man tycker är lämpligt. Men… när man å ena sidan ger höga betyg till låten men sänker den p.g.a. vilket land det kommer ifrån så blir i alla fall jag lite konfunderad. Men, men… alla människor är olika och alla resonerar på sitt eget sätt så jag säger inte att mitt sätt att resonera är det rätta. (Det jag såg fick mig i alla fall att omvärdera min syn på en del av personerna i panelen, och inte var det till det bättre.)

 12. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag får nog leta upp den intervjun för Christer är en av de få i panelen som jag faktiskt bryr mig om vad han säger då han trots allt för det mesta verkar veta vad han pratar om. Även jag tror på en topp-tio-placering för Ryssland i år och det inte enbart p.g.a. att de har många vänner i tävlingen utan för att låten är bra och sångerskan tillhör toppskiktet av årets artister (vad Saade än sade). 😀

 13. Johanna

  @schlagerpinglan http://www.svt.se/melodifestivalen/christer-bjorkman-efter-del-tva-av-infor-eurovision-song-contest-2015-starkare-bidrag-men-bara-spanien-och-ryssland-har-chans-pa-tatstriden här är den. Det står även att han tror Spanien kan ta sig dit!

 14. Schlagerpinglan

  @Johanna, Tackar 😀 Vad gäller Spanien så är jag inte lika säker som Christer, då Spanien av någon anledning “alltid” får lite mindre röster än vad de “förtjänar” (lätt att göra generaliseringar). Jag hoppas på en bra placering för Spanien, men något säger mig att de i år kommer att hamna lite längre ner än vad man kanske kunde tro. Där har jag gärna fel… men tror att det finns många andra, mer intressanta, bidrag som kniper de främsta placeringarna.

 15. Johanna

  @schlagerpinglan Jag tror inte heller att Spanien kommer ha med slutstriden att göra men det skulle absolut inte göra mig något! Ryssland däremot är jag mer säker på:-)

 16. Schlagerpinglan

  @Johanna, Efter kvällens lilla “träff med verkligheten” så är det trevligt att se att det finns någon som resonerar precis som jag. 😀 (Ingen nödvändighet, jag respekterar allas åsikter, men när t.ex. en hel panel går emot ens egen smak, som i fallet med Vitryssland bidrag, så kan man bli lite fundersam.) Ryssland må ha många länder emot sig, men så länge de skickar “bra” låtar så är jag övertygad om att de kommer att få bra resultat i tävlingen. 🙂

  (Jag måste dock tillägga att jag aldrig gillade “Party For Everybody“, som kom 2:a, så jag har inga förhoppningar om att någonsin komma att förstå mig på de röstande. 😀 )

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se