ESC2015 Schlagerpinglan: I kväll var det dags för det andra avsnittet av finska YLE:s Inför ESC-program “De Eurovisa“, med Johan Lindroos som ständig gäst och Eva Frantz som ensam programledare.

Denna gång var det de sex sista bidragen från den första semifinalen samt de fyra första bidragen från den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2015 som behandlades och panelen kompletterades av Krippe Westerling (Satin Circus) och Kjell Ekholm (EBU-veteran).

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet så presenterar jag inte något resultat här. I stället tipsar jag om länkar till yle.fi där ni kan titta på avsnittet samt se panelens resultattavla. (Liknande länkar till det första avsnittet hittar ni här.)

Titta på “De Eurovisa 2015 – Del 2”:
De Eurovisa – Avsnitt 2 – Programmet (58:00 – arenan.yle.fi)
De Eurovisa – Avsnitt 2 – Resultattavlan (svenska.yle.fi)

Bidragen i “De Eurovisa 2015 – Del 2”: (i den ordning de presenteras):
startnr. 11 Vitryssland Vitryssland – “Time“, Uzari & Maimuna
startnr. 12 Ryssland Ryssland – “A Million Voices“, Polina Gagarina
startnr. 13 Danmark Danmark – “The Way You Are“, Anti Social Media
startnr. 14 Albanien Albanien – “I’m Alive“, Elhaida Dani
startnr. 15 Rumänien Rumänien – “De la capăt / All Over Again“, Voltaj
startnr. 16 Georgien Georgien – “Warrior“, Nina Sublatti
startnr. 1 Litauen Litauen – “This Time”, Monika Linkytė and Vaidas Baumila
startnr. 2 Irland Irland – “Playing With Numbers”, Molly Sterling
startnr. 3 SanMarino San Marino – “Chain Of Lights”, Michele Perniola and Anita Simoncini
startnr. 4 Montenegro Montenegro – “Adio”, Knez

Schlagerpinglan: Även denna vecka så levererade De Eurovisa ett intressant program i ett samtalsklimat som passar mig alldeles utmärkt. Vad gäller panelens smak så stämde den ganska väl in på min personliga i vissa fall medan den i andra fall inte ens var i närheten… precis som det “ska” vara för att ge det lite extra krydda. 😀

Nästa avsnitt av “De Eurovisa” sänds söndagen den 10:e maj och gästas då av Niklas Rosström (nöjesproducent) och Clarissa (sångerska).

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2015): Del 2”

 1. Johan

  Återigen lyckades de leverera formatet! Ser framemot nästa avsnitt och har redan glömt bort allt vad som heter “inför Eurovision”. Riktigt glad över deras “vitsord” för Montenegro också!

 2. Schlagerpinglan

  @Johan, Instämmer helt, då varken OGAE-omröstningen eller oddsen verkar vara så imponerade av Montenegros fina låt så började jag lite smått fundera på om jag kanske hör något som inte finns. Som vanligt är det en fråga om tycke och smak… men i en sådan här tävling är det ju en klar fördel om många gillar de låtar man vill se högt upp i resultatlistan. 😉

 3. Josef

  @Schlagerpinglan: Jag tycker detta med oddsen är JÄTTEmärkligt 🙁

  Tjeckiens låt är som du säger är intressant och jag upplever något mer genuint över denna duo än flertalet i denna tävling. Montenegro är mig ett mysterium. Jag kanske inte tror låten vinner men på sajten Betfair (där är det oddsbörs bland tipparna) blev jag erbjuden 17 gånger pengarna på topp 10 för denna låt. Jag satsade en 20 kr för skoj skull men jag tycker det är så mystiskt. Denna låt är inte bara välgjord med harmonier, han levererar live i Moskva! Albanien exempelvis var inte alls bra tycker jag i Amsterdam, låtens blir för svårsjungen live utan såkallade “backing vocals” eller vad det nu kallas…Ja detta med oddsen är jättekonstigt.

  PS. Jag tror jag glömde nämna att Tjeckien gav 42 gånger pengarna på att hamna topp 10!!DS

 4. Schlagerpinglan

  @Josef, Antingen är de som sätter oddsen väldigt duktiga på att förutse saker, eller så kommer Montenegros och/eller Tjeckiens resultat att ses som stora skrällar. Jag hoppas på det sistnämnda och är väldigt nyfiken på att få reda på hur det slutar. Enligt mina öron och hur mycket jag själv blir berörd av båda bidragen så kan jag absolut inte förstå hur de kan förväntas få botten-placeringar. Som sagt, det blir spännande att se slutresultatet. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se