ESC2015 Schlagerpinglan: Nu på tisdagskvällen sändes det tredje avsnittet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2015” och för er som missade det eller vill se det igen så finns det på svtplay.se fram tills den 11:e juni.

Vill ni endast lyssna på de berörda bidragen och veta hur panelen röstade så ser ni deras betyg här nedan tillsammans med länkar till både ländernas infosidor här på bloggen (klicka på flaggorna) och bidragen (klicka på låttitlarna):

Del 3 av “Inför ESC 2015” – Resultatet: Kristin
Amparo
Eric
Saade
Tess
Merkel
Sarah
Dawn Finer
Christer
Björkman
Italien ItalienGrande Amore
Il Volo
42 9 8 9 7 10
Montenegro MontenegroAdio
Nenad Knežević Knez
35 8 7 8 4 8
Irland IrlandPlaying With Numbers
Molly Sterling
26 4 7 5 6 4
Norge NorgeA Monster Like Me
Mørland & Debrah Scarlett
18 4 2 1 6 5
Litauen LitauenThis Time
Monika Linkytė and Vaidas Baumila
15 2 3 3 6 1
Malta MaltaWarrior
Amber
15 1 3 5 3 3
Storbritannien StorbritannienStill In Love With You“, Electro Velvet 15 1 9 2 3 0
Tjeckien TjeckienHope Never Dies
Marta Jandová & Václav Noid Bárta
6 3 0 1 0 2
Portugal PortugalHa Um Mar Que Nos Separa“, Leonor Andrade 1 0 0 0 0 1
San Marino San MarinoChain Of Lights
Michele Perniola and Anita Simoncini
1 0 0 0 1 0

Schlagerpinglan: Det tredje avsnittet av “Inför ESC 2015” gick i ungefär samma stil som de två föregående, men jag kan inte gärna klaga på panelen denna gång då jag visste vad som väntade och likväl valde att titta på det. 🙂

Eftersom även den finska panelen i De Eurovisa sågat San Marinos bidrag längs fotknölarna (dock på ett relativt respektfullt sätt) så var jag ganska väl förberedd på den svenska slakten. Lite mer oväntat tyckte jag dock att de låga poängen till Tjeckien var, trots att jag börjar förstå att alla inte är lika förälskade i bidraget som jag är. 🙂

Det fanns dock tillfällen då jag tyckte att panelen hade riktigt intressanta och glädjande saker att säga och det var främst när de behandlade två av mina tre absoluta favoriter (av ovanstående 10) Italien och Montenegro. Se där, letar man bara så kan man hitta ljusglimtar i det mesta. 😀

Mer om “Inför ESC 2015”-avsnitten hittar ni här:
“Inför ESC 2015” – del 1: – Inför programmetResultatet av del 1
“Inför ESC 2015” – del 2: – Inför programmetResultatet av del 2
“Inför ESC 2015” – del 3: – Inför programmet

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till ““Inför ESC 2015” – Del 3 – Resultat”

 1. Hannes

  Vågar jag titta nästa vecka? Tittade inte ikväll, Lettland är då D:

 2. Schlagerpinglan

  @Hannes, Om du vill riskera att behöva höra panelen sitta och hånskratta åt både låt och artist och förfasa sig över hur Lettland kunde välja ett sådant skrikigt bidrag… så visst. (OBS, det är ingen som sagt detta ännu utan jag spekulerar fritt med tanke på hur de resonerat tidigare.) Kanske gillar de bidraget och behandlar det med respekt… men jag skulle inte våga satsa några pengar på det. Tyvärr. :/

  Jag välkomnar en panel som har olika åsikter än jag själv för då kan man lära sig saker och förstå hur andra människor tänker och uppfattar bidragen. SVT:s panel lär inte ut så mycket i den stilen utan visar i stället hur man hånar bidrag man inte gillar… helt tvärt emot vad jag tycker att man ska göra. Nåja, det är kanske “bra TV” ur en ekonomisk synvinkel.

 3. Isabell

  Jag håller med dig Schlagerpinglan! De är verkligen medelmåttiga och oseriösa i sina kommentarer och motiveringar om låtarna. Att de inleder med tystnad efter flera låtar…& sedan säga att de inte förstår, är väl ett tecken gott som något att de inte hör hemma i detta programmet! Jag hade förhoppningar om att de skulle “mogna” och ge lite mer seriösa kommentarer…men icke! Tråkigt! Riktigt tråkigt, när de bara sitter och tramsar! 🙁

 4. Schlagerpinglan

  @Isabell, De verkar dock ha väldigt roligt i studion och grundtanken är förmodligen att “om de har roligt så har publiken roligt”… precis som i fallet när artister uppträder på scen, men i det här fallet fungerade det uppenbarligen inte.

  Själv får jag känslan av att det är ett gäng som sitter hemma i vardagsrummet och “pratar skit” som egentligen inte är menat för några andra än just det gänget vid just det tillfället och som ingen tar ansvar för efter att de sagt det. M.a.o. ett helt naturligt, privat samtal med rå internhumor där man ibland går över gränsen och får lite dåligt samvete. Sådant förekommer säkert överallt och kan ursäktas när det sker privat och ingen skadas men att välja att sända det i TV känns som ett väldigt felaktigt beslut. Det finns tillräckligt med dokusåpor för de som är intresserad av naturligt skitprat så jag ser hellre att “Inför ESC” inriktar sig på olika åsikter och hittar personer som klarar av att motivera dem.

 5. Isabell

  Ja, verkligen! Undrar just om de rannsakar sig, eller om producenterna inser att man bör göra om upplägget till nästa år? Man kan ju bara hoppas…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se