Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Schweiz
Land: Schweiz deltagit 55 gånger – vunnit 2 gånger: 1956 och 1988
TV-bolag: SSR SRG se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1956 Lys Assia kom delad 2:a av 14 med “Das Alte Karussell
(Lys Assia vann även med “Refrain“)

Schweiz ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Hunter of stars“, Sebalter 13:e i finalen
2013: You And Me“, Takasa 13:e i semi 2
2012: Unbreakable“, Sinplus 11:a i semi 1
2011: In love for a while“, Anna Rossinelli 25:a i finalen
2010: Il Pleut de L’Or“, Michael von der Heide 17:e i semi 2
2009: The Highest Heights“, Lovebugs 14:e i semi 1
2008: Era Stupendo“, Paolo Meneguzzi 13:e i semi 2“Time To Shine”, Mélanie René

Lyssna på Schweiz Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Time To Shine officiell videoframträdande (ESC-version)text
Fler tolkningar av ESC-bidraget: final-framträdandelive i Rigalive i London
Expertencheck-framträdandeoriginal-video
Artist: Mélanie René twitterinstagramyoutubefacebookwikipedia
Artist-intervju/presentation-klipp: Intervju av eurovision.tv (1:41 – 22:a april)
Intervju av eurovision.tv (1:12 – 13:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (3:03 – 10:e april)
Intervju av wiwibloggs (3:51 – 27:e april)

Startnummer: nr 14 i Semifinal 2 (21:a maj)
Låtskrivare: Mélanie René (t&m)
Uttagning: Efter en lång nationell uttagning där tyska SRF, franska RTS, italienska RSI och rätoromanska RTR alla hjälpts åt att välja ut lämpliga kandidater och en jury sedan sållat ut de sex absolut bästa bidragen så var det den 31:a januari dags för den avgörande finalen där vinnaren utsågs med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. Läs mer om finalen av Die Grosse Entscheidungsshow 2015 här: “Schweiz Eurovision-bidrag 2015“.

Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-05-05): Ej vidare till final (plats 12 av 17) & botten-fem (plats 37) av de 40


Åsikter och spekulationer om Schweiz bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Till final SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz Betyg: 3+ / 5
I och för sig så tycker jag att låten står sig riktigt bra utan ett tillhörande framträdande, då texten är väldigt inspirerande och takten trevligt medryckande, men det är inte förrän man ser Mélanie framföra bidraget som jag tycker det kommer till sin fulla rätt. Jag gillar hennes lite försiktiga och naturliga framtoning och känslan av att hon mest sjunger låten för att intala sig själv det hon har att förmedla. Därför uppfattar jag det som att det blir trovärdigt på ett sätt som jag inte känner i de andra låtarna på liknande tema, bortsett från Polens bidrag då naturligtvis. En självklar finalist om jag får bestämma.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Njae… även om jag själv charmas av Mélanie så tror jag inte att “hela paketet” är tillräckligt intressant för att locka vare sig jurymedlemmarna eller TV-tittarna att rösta i någon större utsträckning. Hon är knappast ensam om sitt inspirerande tema, låten kan inte heller den räknas som speciellt unik och när hon dessutom hamnat i en (enlig mig) ganska svår semifinal så tror jag att det kommer att krävas något extra vid Wien-framträdandet för att hon ska ha någon chans att ta sig vidare. Jag hoppas på det bästa men vågar i nuläget inte tro på någon finalplats för Schweiz.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Schweiz: “Time To Shine” – Mélanie René”

 1. Johanna

  Den här är ett av de där bidragen jag känner mig helt likgiltig inför. Jasg tycker inte det är speciellt bra, men heller inte helt kasst. Det kommer vara långt till finalen för Schweiz- tack och lov! På min ranking plats 33/40

 2. Isabell

  En låt som inte får mig att jubla… Tycker att hon visar ett osäkert framträdande. Rösten håller inte i alla lägen. Nej, i det stora hela så blir det ett mediokert bidrag. Tror ej heller att hon går till final!

 3. Lukas

  Precis som med Ungern och Slovenien har det varit extra svårt att bedöma denna på ett bra sätt då jag haft andra riktiga favoriter som fallit i uttagningarna.

  När melodin är rätt okej och jag tycker det är ganska kul med gitarrsolot är det nåt som stör mig med hennes röst, hon falskar lite här och var, och sen texten ger jag inte så mycket riktigt för nu när det är många låtar med sånt tema, det blir ganska klyschigt. Får bli en trea av fem ändå, mest för melodin. Schweiz lär inte nå finalen med denna, speciellt eftersom denna kan hamna i skuggan av Måns som uppträder strax innan.

 4. Kerstin

  Jag gillar verkligen det här bidraget. Det är en bra låt i grunden men sångerskans sätt att sjunga och förmedla låten gör den kraftfull och stark. Kan inte se något större fel på live framträdandet men jag hoppas ändå dom slipar på det till ESC. Även för mig är det här en självklar finalist men Schweiz har ofta haft problem att ta sig till final så det gör mig osäker men jag väljer att tro på att ett bidrag som hör hemma i en final också hamnar där. Betyg 3+/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se