Schlagerpinglan: I kväll är det dags för det tredje programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2015” och som vanligt är Sarah Dawn Finer programledare och Christer Björkman bisittare medan Kristin Amparo, Tess Merkel och Eric Saade agerar ESC-panel.

Denna gång är det de första åtta låtarna från den andra semifinalen samt de två förkvalificerade bidragen från Italien och Storbritannien som kommer att betygsättas av ovanstående gäng. Här nedan ser ni dem alla, inkl. länkar till info om bidragen (klicka på flaggorna) samt officiella videor, i den ordning jag personligen för tillfället rangordnar dem:

SVT:s “Inför ESC 2015” Del 3 (i den ordning jag personligen rankar bidragen):
Italien 1. Italien – “Grande Amore“, Il Volo finalist
Tjeckien 2. Tjeckien – “Hope Never Dies“, Marta Jandová & Václav Noid Bárta startnr. 8
Montenegro 3. Montenegro – “Adio“, Nenad Knežević Knez startnr. 4
SanMarino 4. San Marino – “Chain Of Lights“, Michele Perniola and Anita Simoncini startnr. 3
Storbritannien 5. Storbritannien – “Still In Love With You“, Electro Velvet finalist
Norge 6. Norge – “A Monster Like Me“, Mørland & Debrah Scarlett startnr. 6
Irland 7. Irland – “Playing With Numbers“, Molly Sterling startnr. 2
Litauen 8. Litauen – “This Time“, Monika Linkytė and Vaidas Baumila startnr. 1
Portugal 9. Portugal – “Ha Um Mar Que Nos Separa“, Leonor Andrade startnr. 7
Malta 10. Malta – “Warrior“, Amber startnr. 5

Schlagerpinglan: Ovanstående rangordning stämmer för tillfället men frågar ni mig igen om en halvtimme så kan jag mycket väl ha placerat om de tre främsta bidragen, då jag egentligen tycker att Italiens, Montenegros och Tjeckiens bidrag alla förtjänar förstaplatsen. Men, men… det är ett ganska trevligt “problem”, det hade varit värre om man inte hittade några bra låtar alls. 😀

Kvällens program startar som vanligt klockan 21:00 och visas i både SVT1 och SVTPlay och som vanligt så kommer jag att titta på sändningen och hoppas på det bästa. För även om det finns mycket som jag skulle vilja förändra i programmet så är det trots allt “Inför ESC” och i ärlighetens namn så tycker jag att det är bättre nu än för några år sedan. Därför kan jag (trots de två föregående avsnitten) inte låta bli att känna mig lite förväntansfull. 🙂

Läs mer om de föregående avsnitten av “Inför ESC 2015” här:
“Inför ESC 2015” – del 1: – Inför programmetResultatet av del 1
“Inför ESC 2015” – del 2: – Inför programmetResultatet av del 2

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Tredje delen av SVT:s “Inför ESC 2015””

 1. Johan

  Skippar nog att kolla ikväll efter förra avsnittets bottennotering. Bjuder dock på min rangordning av bidragen i alla fall 🙂

  1. Montenegro
  2. Italien
  3. Norge
  4. Tjeckien
  5. Irland
  6. Portugal
  7. Malta
  8. Litauen
  9. Storbritannien
  10. San Marino

 2. Hannes

  Chockad över hur all värkar gilla Montenegros låt så mycket, ja det är en balkan ballad, men en väldigt intetsägande, enligt mig så klar 😛 och lite chockad hur “lågt” du lägger Norges låt.

 3. hej

  Omg. Vi tycker samma sak, bara att San Marinos och Norges bidrag byter plats och att Montenegros och Tjeckiens byter plats.

 4. hej

  Men det ändras hela tiden för mig vilken som är bäst av Montenegros och Tjeckiens låt.

 5. Schlagerpinglan

  @Hannes, Norges bidrag har jag gillat sedan första gången jag hörde den och har hela tiden varit helt övertygad om att den skulle växa till sig och bli en riktig “nackhårsresare”. Tyvärr så verkar det inte som att detta kommer att hända för jag står kvar på “lovande” och väntar. En bra låt som saknar det där lilla extra som jag hittar i väldigt många andra bidrag i år, t.ex. Montenegros. 😉 Man vet dock aldrig… kanske händer det något vid semifinalsframträdandet.

 6. hej

  Mellos röstning har kommit. Här är dagens resultat:
  1. Norge 39%
  2. Italien 22%
  3. Storbrittanien 11%
  4. Irland 7%
  5. Malta 5%
  6. Montenegro 4%
  Och resten, alltså Tjeckien, San Marino, Litauen och Portugal har 3% var och ligger alltså på delad sistaplats. Men endast

 7. hej

  237 personer har röstat inklusive mig som röstade på Italien, så allt kan ändras…

 8. Johanna

  Alltså detta programmet blir sämre för varje vecka. Det enda bra i hela programmet var när ERic Saade smällde till med 9 poäng till Electro Velvet (som för tillfället är min nr 4 i år) I övrigt var det lika tramsigt som vanligt. Och Tess Merkel blir sämre och sämre…sämst panelmedlem någonsin!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se