Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2015, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Wien. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Vitryssland
Land: Vitryssland deltagit 11 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: BTRC se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2004 Aleksandra & Konstantin kom delad 19:e av 22
i semifinalen med “My Galileo

Vitrysslands ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2014: Cheesecake“, Teo 16:e i finalen
2013: Solayoh“, Alyona Lanskaya 16:e i finalen
2012: We Are The Heroes“, Litesound 16:e i semi 2
2011: I Love Belarus“, Anastasiya Vinnikova 14:e i semi 2
2010: Butterflies“, 3+2 feat. Robert Wells 24:a i finalen
2009: Eyes That Never Lie“, Petr Elfimov 13:e i semi 1
2008: Hasta La Vista“, Ruslan Alehno 17:e i semi 2


“Time”, Uzari & Maimuna

Lyssna på Vitrysslands Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Time officiell video (ESC-version)framträdande (ESC-version)text
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live i Amsterdamlive i Moskvafinal-framträdandelive-audition
Artister: Uzari & Maimuna officiell webbplatstwitteryoutubefacebook
wikipedia: Uzariwikipedia: Maimuna
Artist-intervju/presentation-klipp: Intervju av eurovision.tv (2:13 – 9:e april)
Intervju av esckaz.com (6:53 – 18:e april)
Intervju av esckaz.com (11:08 – 25:e april)
Intervju av wiwibloggs (5:22 – 19:e april)

Startnummer: nr 11 i Semifinal 1 (19:e maj)
Låtskrivare: Uzari (Yuri Navrotsky), Gerylana (Svetlana Geraskova), Maimuna Amadu Murasjko
Uttagning: Den 26:e december valde TV-bolaget BTRC ut sitt ESC-2015-bidrag genom en nationell final med 15 tävlande bidrag. Vinnaren utsågs med hjälp av sju delar juryröster och en del tittarröster ocn inte helt oväntat så var det juryns favorit som vann medan tittarfavoriten fick nöja sig med en åttondeplats. Läs mer om finalen av den nationella finalen här: “Vitrysslands Eurovision-bidrag 2015“.

Presentationer av bidraget och artisterna (på engelska):
esctoday.com eurovision.tv

Odds (2015-05-07): Vidare till final (plats 7 av 16) & topp-15 (plats 15) av de 40


Åsikter och spekulationer om Vitrysslands bidrag och chanser i Eurovision 2015:

Schlagerpinglan tycker: Till final VitrysslandVitrysslandVitrysslandVitrysslandVitryssland Betyg: 4 / 5
För fjärde året i rad så lyckas Vitryssland att skicka ett bidrag som hamnar bland mina personliga favoriter i tävlingen. I ärlighetens namn så tycker jag att den tappat lite av sin magi med tiden och då främst när jag lyssnar på duons framträdanden under sin PR-turné. Förhoppningsvis så lyckas de på något sätt få fram den markerade och medryckande takt som gör studioversionen så bra även i semifinalen. I så fall så är det fortfarande en solklar finalist i mina ögon, annars så är det mer ett gränsfall. Hur som helst så är det en bra låt med inspirerande text och bara det räcker ganska långt i min värld, även om jag i nuläget inte är helt säker på var jag har artisterna.
Schlagerpinglan tror: Till final
Jag har hela tiden varit övertygad om att Vitryssland relativt enkelt skulle ta sig vidare till finalen men på sistone har jag börjat att tvivla. Det är inte bara det att liveframträdandet inte riktigt kommer upp i studioversions-nivå utan låten kan eventuellt upplevas som lite enformig om inte den rätta känslan infinner sig. Jag håller dock kvar vid min ursprungliga magkänsla och tror på ett magnifikt framträdande som säkrar Vitrysslands finalplats för tredje året i rad.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Vitryssland: “Time” – Uzari & Maimuna”

 1. Johanna

  Jag tror och hoppas också att denna går till final. Jag hejade på den redan i deras egna uttagning och jag brukar ALDRIG gilla Vitrysslands bidrag (detta är deras bästa någonsin enligt mig) Däremot har den tappat rätt många placeringar och halkar nu in på nr 16/40.

 2. Kerstin

  En av mina favoriter i årets ESC. En bra poplåt med en stark och tydlig melodi med härliga rytmer. Dessutom gillar jag fiolspelandet som är väldigt effektfullt och förstärker låtens karaktär ytterligare. Hoppas på ett riktigt pampigt framträdande i ESC som ger Vitryssland en plats i finalen. Betyg 4/5.

 3. Hannes

  Meh, fastnar inte riktigt till den, varken dålig eller bra för mig

 4. Johan

  Vitryssland är sällan några favoriter hos mig, undantaget år 2007. Det här funkar ändå för mig och håller med Johan från “De Eurovisa” i hans kommentar att det här är ett typiskt eurovision-bidrag fast ändå lite bättre. För mig är det en finalist, men sedan kan det gå lite hur som. Är dock precis som du skeptisk till själva artisterna, för jag tror att de kan dra ner röstantalet rätt rejält om de inte presterar. Hade det tävlar till exempel 2009 hade jag nog trott mindre på det, men med alla ballader behövs dessa bidrag för att hålla tittarna vakna under hela tävlingen 😀

 5. Schlagerpinglan

  @Johan, Mmm… 2007 var året då även jag fick upp ögonen rejält för Vitryssland, även om jag höll en liten tumme för Angelica Agurbashs “Love Me Tonight” redan 2005… i alla fall innan jag hörde liveframträdandet. 😉 Tror precis som du att styrkan ligger i tempot och svagheten i att artisterna inte riktigt lyckas att övertyga publiken. Jag hoppas dock att slutresultatet blir så bra att alla tvivel försvinner. 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Hannes, Det är just denna reaktion som jag är rädd att majoriteten av tittarna (och kanske även juryn) har. Att den inte är direkt dålig men att det inte finns någon direkt anledning att rösta på den. Därför hoppas jag på ett spektakulärt framträdande som kanske kan övertyga publiken om att de vill se det igen i finalen. 😉

  @Kerstin, Ja, fiolen har jag inte ens nämnt här men även jag tycker att det är en av de stora fördelarna med bidraget. Jag har läst på många ställen att de kritiserat det för att det är Rybak-wanna-be o.s.v. men jag tycker att det lyfter låten och gör den lite mer intressant. 🙂

  @Johanna, Å ena sidan så tycker jag att det är tråkigt att läsa att bidraget verkar tappa mark även hos dig, men å andra sidan så är det kanske ett tecken på att låten fungerar bäst vid de första lyssningarna vilket borde betyda att bidragets trots allt har ganska höga chanser i en tävling där majoriteten inte lyssnar på många gånger på varje låt. 🙂

 7. Lukas

  På min betygskala sätter jag en stabil trea. Melodin i sig må va ganska platt med banal text, men dålig är den inte. Och en extra pepparkaka för Maimuna och hennes fiolspelande som ger låten en identitet. Även om jag är osäker på om Vitryssland klarar sig vidare i år så är denna helt okej.

 8. Johanna

  Att den här låten tappat några placeringar har mer att göra vad jag tycker om de andra bidragen än vad jag tycker om detta. I semi 1 har jag bara två låtar jag gillar mer t.ex….semi 2 däremot har jag 6 låtar från min topp tio (varav 4 är i min topp 5)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se